Den store guide til kviklån

De billigste kviklån til dig – Klik på “Lån nu” for at ansøge

Kviklån er hurtigt blevet én af de mest populære låntyper på det danske marked, og flere og flere danskere benytter sig af muligheden for at få et hurtigt og nemt lån. Mange danskere ønsker mere fleksibilitet i deres økonomi, og her kan kviklån være en stor hjælp. Bankerne har måske lavere renter, men samtidig kan det også være en lang og besværlig proces, hvis du vil have mulighed for at tage et forbrugslån hos dem.

Kviklån er forbrugslån med hurtig sagsbehandling

Der er udsigt til, at der i år bliver taget omkring 200.000 kviklån i Danmark. Det er næsten en tidobling i forhold til i 2010, hvor der blev taget 20.000 kviklån i løbet af året. Den store efterspørgsel på kviklån har betydet, at der er kommet mange nye långivere på markedet igennem de seneste år. Det har øget konkurrencen, hvilket betyder, at renterne på kviklån er blevet presset i bund hos nogle långivere. Nogle kviklån har stadig en meget høj rente, men der er også kommet en del billige kviklån, hvis du ved, hvor du skal lede.

Her kan du læse vores store guide til kviklån. Her kan du finde alle de informationer, som du bør kende til, før du tager et kviklån. Derudover hjælper vi dig også med gode råd til at finde det billigste lån, så du kan spare mange penge, hvis du læser med her og sætter dig ind i tingene.

Fordele og ulemper ved kviklån

Du bør altid tænke dig grundigt om, når du tager et lån – også selvom der kun er tale om et mindre lån. Alle typer af lån har både fordele og ulemper, og det gælder også kviklån. Herunder kan du læse mere om disse fordele og ulemper

Det er vigtigt, at du ikke kun fokusere på fordelene, for ulemperne er også en del af låneoplevelsen. Ved at forholde dig realistisk til fordele og ulemper er du sikker på, at du får en god oplevelse i forhold til dit lån. Når folk fortryder et lån, er det oftest fordi, at de ikke har været ordentligt orienteret ordentligt, da de oprindeligt tog lånet.

Fordele ved kviklån

Der er mange grunde til, at kviklån er blevet så populære, men den primære grund er nok, at det er som navnet antyder er et ufatteligt hurtigt lån. Långiverne har forkortet låneprocessen markant, og du skal blot opfylde nogle meget basale krav for at blive godkendt til lånet. Ved mange af lånene kan du blive godkendt, hvis du er over 18 år gammel og har bopæl i Danmark. Derudover er det også ofte et krav, at du ikke er registreret i RKI. I mange tilfælde kan du ansøge om et kviklån og modtage pengene indenfor ganske få timer, hvilket betyder, at det er de absolut hurtigste lån på markedet, hvis man ikke har et stående tilbud om et kreditlån hos banken.

Kviklån er også en type af lån, som det er nemt at blive godkendt til. Bankerne har ofte meget stringente krav til potentielle kunder til lån, og kan gøre det vanskeligt at få et lån, hvis man ikke passer ind i bankernes kasser. Mange danskere oplever, at det for eksempel kan være problematisk at få et forbrugslån i banken, hvis de har en svingende indtægt. Andre har problemer med at blive godkendt til et forbrugslån, fordi de stadig er relativt nye kunder i banken, og derfor ikke har stort nok engagement hos banken. Sidst, men ikke mindst, er der også mange, som bliver afvist af banken, fordi de har en for lav indtægt. Man kan risikere at modtage denne afvisning, selvom man har så lavt et forbrug, at tilbagebetalingen ikke er et problem. Hvis du hører til denne gruppe, kan du med garanti blive godkendt til et kviklån.

Kviklån er generelt et kortsigtet lån, hvilket betyder, at de fleste låner et mindre beløb og betaler det tilbage igen indenfor en kortere periode. Kviklån er dog efterhånden blevet mere fleksible indenfor de seneste år, så nu kan du også låne større beløb med en mere langsigtet tilbagebetaling. Dette er blevet muligt, fordi kviklån generelt er blevet billigere på grund af den øgede konkurrence på markedet.

Det er en stor fordel, at kviklån er en hurtig type af lån. Med kviklån bliver det nemlig muligt at få større fleksibilitet i økonomien, fordi man har mulighed for at låne ekstra penge nu og betale dem tilbage senere. Det giver større fleksibilitet i økonomien, hvilket man danskere efterlyser.

Ulemper ved kviklån

Kviklån har en del fordele, men desværre er der også visse ulemper ved denne type af lån. Det er meget vigtigt, at du også er opmærksom på ulemperne, så du ikke får trælse overraskelser. Ved at have et realistisk billede af dit lån, kan du være sikker på, at du får præcis, hvad du forventer. Der er et gammelt ordsprog som siger, at selv træerne ikke gror ind i himlen, og det gælder også kviklån.

Den primære ulempe ved at kviklån er renterne, som ofte er højere end på banklån. Det betyder naturligvis, at lånet bliver en smule dyrere. Kviklånets høje rente er en konsekvens af lånets hurtige behandlingstid. Den hurtige behandlingstid gør det umuligt at kigge lånernes økonomi efter i sømmene, hvilket giver långiveren en øget risiko for at miste penge. Dette kompenserer de for ved at kræve en højere rente af deres kunder.

For nogle kunder er det også en ulempe, at man kun kan låne et begrænset beløb. Heldigvis er kviklån dog blevet mere alsidige, hvilket betyder, at du efterhånden også kan låne halvstore beløb. Det er naturligvis ikke realistisk at finansiere et boligkøb eller køb af en fabriksny bil med kviklån, men kviklån kan hjælpe med de fleste andre udgifter, som du kan støde på i dit liv. En af disse ting kunne være, at gøre din bolig mere værd ved at udskifte vinduer og døre eller andre boligforbedringer så som nye gulve eller nyt tag.

Begreber, som du bør kende

I forbindelse med er kviklån, kan du støde på en del forskellige begreber, som det måske er svært at holde styr på. Herunder kan du finde vores liste over alle de begreber, som er relevante i forhold til et kviklån. Der kan være meget at holde styr på, og det kan føles som en kompliceret proces, hvis du ikke har den store erfaring i forhold til kviklån. I sidste ende behøver det dog ikke være videre kompliceret, for der er i virkeligheden kun en håndfuld af forskellige begreber, som du skal have overblik over.

Det er en god idé at have styr på disse begreber, da det gør det nemmere at gennemskue lånets vilkår. Dermed øger du chancen for, at du får det optimale kviklån til den billigste pris. Der er mange forskellige lån at vælge imellem, så det er vigtigt, at du gør det så nemt som muligt for dig selv.

Et lån er altid en stor beslutning, og derfor er det også ufatteligt vigtigt, at du forbereder dig grundigt for at undgå trælse overraskelser. Konkurrence og Forbrugerstyrelsen har blandt andet lavet en undersøgelse af danskernes lånevaner i forhold til forbrug. Undersøgelsen viste, at den hyppigste årsag til at danskerne fortrød forbrugslån, var at lånet blev dyrere end forventet. Du kan heldigvis undgå, at dit lån bliver dyrere end forventet, hvis du har helt styr på dine begreber.

Afdrag

Et lån skal naturligvis også betales tilbage, og det sker i form af afdrag. Afdragene er den ydelse, som du skal betale hver måned, når du har taget et forbrugslån.

Ved de fleste kviklån kan du selv være med til at planlægge størrelsen på dine afdrag, hvilket har indflydelse på lånets løbetid. Hvis du laver store afdrag, vil lånet have en kortere løbetid, hvilket også betyder, at du skal betale mindre i rente.

Det er ufatteligt vigtigt, at du overholder din afdragsaftale, da der ellers kan blive tilføjet ekstra gebyrer til dit lån. Hvis du ikke er i stand til at overholde et afdrag, bør du altid kontakte din kreditor. Du kan muligvis undgå det ekstra gebyr, hvis du selv tager kontakt.

Afdragsfrihed

Ved nogle forbrugslån er det muligt at tilvælge en afdragsfri periode, hvor du ikke skal betale de månedlige afdrag. Dette kan være en fordel, hvis du har andre og mere vigtige udgifter. Enkelte kviklån har endda en fleksibel service, hvor du kan vælge afdragsfrihed i et par af årets måneder. Dette kan for eksempel være nyttigt, hvis du gerne vil have ekstra penge til rådighed i juletiden og i sommerferien, hvor der ofte er større udgifter.

Hvis du går efter et lån med afdragsfrihed, skal du være forberedt på, at lånet kommer til at koste en anelse ekstra i renter. Afdragsfrihed giver lånet en ekstra lang løbetid, og det betyder også, at du skal betale renter for flere måneder.

Kviklån har generelt en lidt højere rente end andre forbrugslån, så det kan være en god idé at overveje, om du kan undvære en eventuel afdragsfrihed. I den forbindelse skal du selvfølgelig huske på, at det absolut vigtigste er, at du har råd til at betale afdragene.

Engagement

Mange banker kræver at du har en form for engagement for at blive godkendt til et forbrugslån. I praksis betyder det, at banken ikke vil låne dig penge medmindre du har en lønkonto, opsparing eller andet hos banken. Ved kun at låne penge ud til deres kunder, har bankerne en større sikkerhed i forhold til at få pengene tilbage. Derudover kan kravet om engagement også give banken mulighed for at lokke nye kunder til.

Hvis din bank har nægtet at give dig et forbrugslån, kan kravet om engagement gøre det sværere at få et forbrugslån hos en anden bank. De danske banker kan generelt være kræsne i forhold til at give forbrugslån, hvilket også er én af årsagerne til, at mange i stedet vælger et kviklån.

Udbydere at kviklån kræver i modsætning til bankerne ikke at du har et engagement hos dem. Du skal blot gennemgå deres ansøgningsproces, som ofte er ganske kort, hvilket er én af årsagerne til, at det er så hurtigt og nemt at få et kviklån. I forhold til et kviklån kan låneprocessen gå ekstra hurtigt, hvis du tidligere har været kunde hos dem. Nogle udbydere af kviklån godkender næsten automatisk tilbagevendende kunder. Det kan endda betyde, at du vil kunne tage et nyt kviklån ved at sende en SMS.

Gebyrer

Mange fokuserer primært på renterne, når de skal tage et kviklån, men det er ufatteligt vigtigt, at du også er opmærksom på, at renterne ikke er de eneste udgift.

I forbindelse med et kviklån vil der almindeligvis være et stiftelsesgebyr, når du optager lånet. Dette gebyr skal dække omkostningerne som kreditor har ved at låne dig penge. Der kan ofte være stor variation i stiftelsesgebyret fra udlåner til udlåner, så det kan være en god idé at sammenligne gebyrer på tværs af de forskellige långivere.

Renterne er en procentdel af dit lånebeløb, mens gebyret er et fast beløb. I forhold til et kviklån kan det betyde, at gebyret kommer til at udgøre en ret stor andel at lånet, hvis du blot skal låne et mindre beløb. I disse situationer vil det bedst kunne betale sig lede efter et lån med et lavt stiftelsesgebyr – også selvom renten måske er en anelse højere.

Hovedstol

Hovedstol er et vigtigt begreb, når du skal låne penge. Hovedstol er de samlede beløb, om du låner. Nogle gange bliver stiftelsesgebyret indregnet i hovedstolen, mens du andre gange betaler stiftelsesgebyret kontant i forbindelse med etableringen i lånet.

I forbindelse med et kviklån er der oftest kun en lav hovedstol, da kviklån primært er mindre beløb. Der er dog kommet flere valgmuligheder i forhold til kviklån, og derfor kan du efterhånden også låne lidt større beløb.

Hvis du skal have et forbrugslån i banken, plejer banken normalt at kigge på din økonomi. Herefter vurderer de, hvor meget du kan låne. Kunder med en god økonomi kan normalt få lov at låne store beløb, mens kunder med en mindre stabil økonomi nemt kan risikere at blive afvist. I forbindelse med et kviklån i banken kan du også opleve, at der stilles krav til et minimumslånebeløb for at banken kan tjene penge. Det betyder, at kviklån kan være den bedste løsning, hvis du bare skal låne et mindre beløb.

Indfrielse

Når du tilbagebetaler dit kviklån, har du indfriet dit lån. Man skelner almindeligvis imellem ordinær og ekstraordinær indfrielse.

Der er tale om ordinær indfrielse, hvis du tilbagebetaler lånet på den aftalte tid ved at betale afdragene på lånet. Et lille kviklån er oftest indfriet på kort tid, og mange af dem har endda en løbetid på 30 dage eller mindre.

En ekstraordinær indfrielse er oftest primært relevant i forbindelse med et større kviklån. Der er for eksempel tale om en ekstraordinær indfrielse, hvis du afbetaler lånet før tid. Det kan for eksempel være muligt at afbetale et lån før tid, hvis du har ekstra penge på kontoen og gerne vil spare penge. Ved at indfri dit lån før tid, kan du spare renteomkostninger på dit lån, hvilket især er relevant ved et kviklån, som kan have en høj rente.

Nogen vælger at indfri deres kviklån, fordi de har fundet et billigere lån. Det er ulovligt at optage lån for at afbetale gæld, som du ved at du ikke kan betale tilbage.  Det er dog fuld ud lovligt at indfri et lån, hvis du har fundet et lån med en bedre rente. Dette lån kan både stamme fra din bank eller fra en anden udlåner af kviklån. Dog skal du være opmærksom, at du skal betale et oprettelsesgebyr for det nye lån, så rentebesparelserne skal naturligvis være så store, at det kan betale sig, når man medregner stiftelsesgebyret.

Løbetid

Når du tager et lån, er løbetiden én af de faktorer, som du har de bedste muligheder for selv at påvirke. I de fleste tilfælde får du selv lov til selv at vælge løbetiden på dit kviklån indenfor et spektrum, som långiveren har bestemt.

Det kan være vanskeligt at finde den helt rigtige løbetid. På den ene side vil en kortere løbetid betyde, at du skal betale mindre i renteudgifter. Til gengæld skal du også betale mere i afdrag hver måned. Omvendt kan du også vælge at have en lang løbetid på dit lån, hvilket gør det mere omkostningsfuldt, men til gengæld får du også et større rådighedsbeløb hver måned, fordi dit afdrag er mindre.

Hvis du tager et forbrugslån i banken, vil du ofte få råd af din bankrådgiver, som kan hjælpe dig i forhold til at finde den optimale løbetid på dit forbrugslån. Denne hjælp har du ikke, når du tager et kviklån, for her er låneprocessen blevet forkortet og effektiviseret. Det er en rigtig god idé at lægge et budget, hvis du er i tvivl om løbetiden på dit lån. Et budget kan hjælpe dig med at få overblik over din økonomi, så du ved, hvor stort dit månedlige rådighedsbeløb er.

Du vil med garanti gerne have så billigt et lån som muligt, så det kan være fristende at vælge forsøge at udnytte dit rådighedsbeløb ved at vælge et højt månedligt afdrag. Dette er dog ikke en god idé, da du også skal være forberedt på, at det kan komme uforudsete udgifter. Et lån kan hurtigt blive en dårlig oplevelse, hvis du ikke har råd til at betale din afdrag, og derudover kommer der også ofte ekstra gebyrer på lånet.

Renter

Det er logisk, at din kreditor gerne vil tjene penge på at udlåne penge, og derfor bliver der opkrævet renter på dit lån. Renterne på dit lån er en procentdel af det lånte beløb, så du skal betale mere, hvis du tager et større lån. I forhold til kviklån skal du især være opmærksom på, at der kan være ufattelig stor forskel på renterne mellem de forskellige långivere. Det betyder, at der er god grund til at sammenligne de forskellige lån grundigt, så du finder lånet med den bedste rente. Du skal dog også huske på, at renterne ikke er lånets eneste udgift, så du skal også medregne lånenes oprettelsesgebyrer.

Kviklån er berygtet for at have en høj rente, og det er der også en god grund til. Hvis man vil finde årsagen til de høje renter på kviklånene, skal man kigge på nogle af de billigste lån på markedet. Realkreditlån er generelt den billigste type af lån på det danske marked, og de adskiller sig fra forbrugslån ved at kreditor har pant i fast ejendom. Realkreditlån optages i forbindelse med et huskøb, og kan maksimalt udgøre 80% af boligens værdi. Det betyder, at kreditor har mulighed for at begære boligen solgt på tvangsauktion, hvis afdragene ikke bliver betalt, hvilket giver dem en stor sikkerhed for at få deres penge tilbage. Forbrugslån i banken har også generelt en lavere rente end et kviklån. Her gennemgår banken alle dine finansielle oplysninger for at vurdere, om du kan betale lånet tilbage, hvilket også giver dem en større sikkerhed for at pengene bliver betalt tilbage. Til gengæld er låneprocessen også lang, og de er sjældent villig til at låne mindre beløb ud, da det ikke kan betale sig for dem.

I forbindelse med et kviklån, er der kun en ganske kort godkendelsesproces. I mange tilfælde kan du få pengene allerede samme dag, fordi du blot skal overholde nogle meget basale krav. Dette giver dog også udlåneren én lavere sikkerhed, hvilket er én af grundene til, at de bliver nødt til at kræve en højere rente. Kort sagt betaler du lidt ekstra i rente for at kompensere for den hurtige service.

Der er kommet en del nye kviklån på markedet indenfor de seneste år, hvilket har øget konkurrencen på området. Derfor er det efterhånden blevet muligt at finde et kviklån med en meget fornuftig rente, som næsten kan måle sig med bankernes renter på forbrugslån.

Restgæld

Den samlede gæld i forbindelse med dit lån er hovedstolen, og herefter begynder du oftest at afdrage på dit kviklån relativt hurtigt. Så snart at du betaler første afdrag på dit lån, skylder du et reduceret beløb, som kaldes for lånets restgæld. Hvis du vælger at flytte dit lån, skal du finde et lån med en bedre rente og låne det samme som din eksisterende restgæld. Alternativt har du også mulighed for at afbetale din gæld fuldstændig, hvis du for eksempel får ekstra penge og bruger dem på at afbetale din restgæld.

Totale omkostninger

De totale omkostninger er et godt sammenligningsgrundlag, når du skal finde det bedste kviklån. Alle lån har to forskellige typer af omkostninger, som henholdsvis optræder i form af renter og gebyrer. Begge disse udgifter er opsummeret i de totale omkostninger, der er det totale beløb, som du kommer til at betale i sidste ende. Ved at kigge på de totale omkostninger, er det nemt at finde det optimale lån, hvis du først og fremmest finder de billigste lån og herefter kigger nærmere på dem.

Det kan være en rigtig god idé også at kigge på de totale omkostninger, når du bestemmer lånet løbetid. Du kan prøve at eksperimentere med forskellige løbetider, så du kan se, hvordan det påvirker lånets totale omkostninger. En længere løbetid vil naturligvis betyde, at de totale omkostninger bliver højere.

ÅOP

ÅOP er et begreb, som du med garanti støder på, når du kigger på forskellige lån. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og som navnet antyder er det lånets omkostninger i procent for det første år. ÅOP blev oprindeligt skabt for at gøre det nemmere at sammenligne omkostningerne ved forskellige lån ved at angive dem som et procenttal.

Det er meget vigtigt, at du er opmærksom på, at ÅOP muligvis ikke er det bedste sammenligningsgrundlag til et kviklån. Det skyldes, at kviklån ofte har en meget kort løbetid, og derfor vil lånet ofte slet ikke komme til at løbe i helt år. I praksis kan det betyde, at du kommer til at betale markant mindre i renter end ÅOP angiver.

Hvis du skal sammenligne kviklån, er ”Totale Omkostninger” ofte et bedre sammenligningsgrundlag, da du får omkostningerne vist om et præcist beløb. Her kan du se, hvor meget du kommer til at betale for lånet, og lånets løbetid er også medregnet i tallet, hvilket er en stor fordel. ÅOP er stadig et godt sammenligningsgrund til lån med en længere løbetid, og til et stort lån kan ÅOP være en stor fordel. Det er dog ikke optimalt til at finde det bedste kviklån.

Få det billigste kviklån

Du vil med garanti gerne have det billigste kviklån på det danske marked, men det kan være svært at finde dette lån, når der er så mange lån at vælge imellem. Derfor har vi samlet en række råd, som kan hjælpe dig med at få det billigst mulige kviklån i hus. Selvom du måske bare skal låne et mindre beløb, er det en rigtig god idé at følge disse råd, for du kan potentielt spare mange penge.

Kom ud af RKI

Normalt kan det være rigtig svært at få lån, hvis du er registreret i RKI, men der er visse kviklån, hvor RKI ikke er en hindring i forhold til at låne penge. Hvis du vil have det billigste lån, er det dog en god idé at komme ud af RKI.

Du kan blive registreret i RKI, hvis du har ubetalte regninger, eller hvis du ikke betaler de penge som du skylder til dine kreditorer. RKI er et register over dårlige betalere, og derfor vil det begrænse dig meget, hvis du er noteret i RKI. Mange tror, at det er svært at komme ud af RKI, men det er faktisk ganske enkelt. Du bliver fjernet fra registeret, når du betalt dine kreditorer, og der er ikke spor efter din registrering. Med andre ord er RKI ikke det samme som en straffeattest, hvor man kan have ”pletter”. Det er din kreditors ansvar at sørge for, at din registrering i RKI bliver fjernet, når du har betalt din gæld. Hvis du oplever, at en registrering ikke bliver fjernet, er det op til dig at kontakte din kreditor, så de kan få bragt sagen i orden.

Det kan måske være svært for dig at komme ud af RKI, hvis du enten skylden penge til mange kreditorer, eller hvis du skylder et større beløb. Det betyder dog ikke, at du skal opgive, for det absolut værste du kan gøre er bare at ignorere problemet. I disse situationer bør du altid kontakte dine kreditorer for at aftale en afbetalingsordning. Dette vil din kreditor næsten med garanti være interesseret i, da det er i begge jeres bedste interesse.

Ved at komme ud af RKI får du mulighed for at vælge imellem langt flere lån. Det gør det markant nemmere at finde et kviklån med en fornuftig rente. Det er naturligvis også vigtigt, at du finder et lån, som har de rette lånevilkår, der passer til dine behov.

Brug en sammenligningsservice

Der er rigtig mange forskellige udbydere af kviklån på det danske marked, så det kan være svært at overskue de mange tilbud. Derfor er det en stor fordel, hvis du benytter en uvildig sammenligningstjeneste. Sammenligningstjenesten fungerer ved at indhente de bedste tilbud fra de forskellige långivere, så det er nemt at overskue dem.

De fleste sammenligningstjenester er uvildige, hvilket betyder, at de ikke varetager interesserne for bestemte långivere. I stedet indsamler de ganske enkelt de bedst mulige tilbud, så du kan finde det billigste kviklån.

Du har med garanti set reklamer for kviklån, men det er også vigtigt at huske på, at de mest kendte långivere ikke nødvendigvis er de bedste. Mange af de nye spillere på markedet er ivrige efter at få en markedsandel, og derfor forsøger de at tilbyde mere fordelagtige lån. Det er ikke sikkert, at du tidligere har hørt om disse udlånsvirksomheder, men sammenligningstjenesten indhenter tilbud fra alle relevante virksomheder, så du ikke kun får tilbud fra de virksomheder, som du allerede kender.

Vær opmærksom på de samlede omkostninger

Mange fokuserer udelukkende på renterne, når de kigger på kviklån, men det er vigtigt at huske på, at det ikke er den eneste udgift, som du har i forbindelse med lånet. Et kviklån er typisk sammensat af udgifter til renter og gebyrer. Her er renterne en procentdel af det lånte beløb, mens gebyret udgør et beløb, som er fastsat på forhånd.

Når du sammenligner kviklån, kan du sagtens bruge renterne som vejledning til at fravælge de dyreste lån, men det er en god idé kigge på de samlede omkostninger, før du skal træffe dit endelige valg. De samlede omkostninger inkluderer både renter og gebyrer, så her får du et realistisk billede af prisen på dit lån.

Ved et stort lån vil stiftelsesgebyret sjældent være en stor udgift i forhold til det samlede lån, men hvis du blot skal have et lille kviklån, kan stiftelsesgebyret udgøre en større omkostning end renterne. Derfor er det vigtigt, at du ikke kunne kigger på renteniveauet, når du skal vælge et kviklån.

Forhandl dit lån

Når du har isoleret de bedste lånetilbud på markedet, er du med garanti fristet til at få dit lån gennemført. Her bør du dog altid slå koldt vand i blodet, for det er vigtigt at huske på, at det blot er et lånetilbud, hvilket betyder, at du måske kan forhandle dig til et endnu bedre lån. Det er ikke sikkert, at de er villige til at forhandle med dig, hvis du bare skal låne et helt lille beløb. Det kan du dog ikke vide med sikkerhed, og det kan ikke skade at kontakte dem.

Hvis du skal forhandle dig til et bedre lån, er det især vigtigt, at du har styr på dine muligheder. Du skal for eksempel altid nævne, hvis du har mulighed for at låne til en bedre rente hos en anden långiver. Ofte vil udlånsvirksomheder være motiveret til at give dig et bedre tilbud, hvilket måske betyder, at du kan spare penge på dit lån.

Du må ikke lade dig slå ud, hvis det ikke er muligt at få et bedre lån. Husk på, at det ikke har kostet dig penge at forsøge. Du har blot brugt en smule tid, og så behøver du ikke bekymre dig om, at du måske kunne have fået et bedre tilbud et andet sted.

Vælg en kortere løbetid

Du har generelt selv en vis mulighed for at bestemme løbetiden på dit kviklån, og hvis du vil spare penge, bør du vælge en kortere løbetid.

En kort løbetid vil betyde, at du skal betale et større afdrag hver måned. Til gengæld skal du også betale renter for en kortere periode, hvilket sparer dig penge i længden. Renterne på et kviklån er generelt højere end ved andre lån, så du har stor interesse i at betale lånet tilbage så hurtigt som muligt.

Når du vælger løbetiden på dit lån, skal du naturligvis huske på, at det månedlige afdrag skal have en realistisk størrelse. Din økonomi skal kunne håndtere afdragene på lånene, og der skal også være plads til, at der måske kommer uforudsete udgifter.

Undgå ekstra gebyrer

Som tidligere nævnt er det en rigtig god idé at kigge på de samlede omkostninger, når du vælger et kviklån, men det er også vigtigt at være opmærksom på, at de samlede omkostninger kun passer, hvis du afbetaler lånet som aftalt med din kreditor. Det kan betyde, at der kan komme ekstra gebyrer, som ikke er medregnet i samlede omkostninger.

Der kan for eksempel komme ekstra gebyrer på dit lån, hvis du ikke kan overholde dine afdrag. Det vil almindeligvis, at der bliver tilføjet et gebyr på 100 kroner ved hver rykker, og efter tredje rykker kan du risikere, at opkrævningen bliver sendt til en inkassator, hvilket tilføjer et noget større gebyr til lånet.

Hvis du ikke kan overholde et afdrag på dit lån, skal du altid kontakte din kreditor hurtigst muligt. De vil ofte være til at tale med, og det er for eksempel muligt, at du kan få lov at springe et afdrag over, hvis der for eksempel er dukket en uforudset udgift op. Dette vil naturligvis tilføje en ekstra måned til lånets løbetid, og det vil også tilsvarende tilføje omkostningerne til endnu en måneds renter. Du vil dog slippe for ekstra opkrævningsgebyrer, og din kreditor vil også være meget positivt indstillet til dig, fordi du selv har kontaktet dem med dit problem.

Mange synes, at det er grænseoverskridende, når de skal kontakte deres kreditor med økonomiske problemer. Det er dog vigtigt at huske på, at kreditor med garanti har oplevet det før, og samtidig er de interesseret i at give deres kunder en god service. Du vil med stor sandsynlighed få en positiv overraskelse, når du kontakter din kreditor, hvis du har et problem, som du forholder dig realistisk til.

Held og lykke med dit lån

Forhåbentligt har vores guide hjulpet dig, så du er bedre rustet, når du skal ud og finde et kviklån. Alle kan have behov for at få lidt gode råd med på vejen, for det kan være kompliceret at skulle optage et lån. Under alle omstændigheder håber vi på, at vi har rustet dig til at træffe det rette valg, så du får et kviklån, som bliver en fornøjelse. Husk på, at manglende overblik over lånets omkostninger er den primære årsag til, at danskerne fortryder deres lån. Du kan undgå at blive en del af denne gruppe, hvis bare du gør dig umage og undersøger vilkårene for dit lån.

Luk menu