Implant Par Pret - Cat Costa cu Adevarat?

Apasa pe numele clinicii pentru consult gratuit pana in data de: #1. Dr. Felix

#2. MedArt

#3. Medestet

Într-o lume cu standarde imposibile de frumusețe, problemele cu căderea părului devin probleme care se răsfrâng asupra întregului nostru moral. Ele ne fac să ne simțim mai puțin adecvați mediului înconjurător. Ironia este că și implantul de păr părea până acum o procedură pe care nu și-o permite majoritatea. De aceea mai jos vom detalia și explica cum se calculează și în ce constă implantul de păr pentru reconstrucție capilară și care sunt costurile acestui transplant.

În primul rând, implantul de păr nu are un cost fix, ci unul care depinde de diverse variabile pe care le detaliem mai jos. Acest lucru face din implantul capilar o procedură versatilă, care se poate adapta în funcție de bugetul fiecărui doritor.

Care sunt variabilele de care depinde prețul unui implant de păr?

Numărul de rădăcini implantate

Ce înseamnă acest lucru?

Prețul va fi direct proporțional cu numărul de rădăcini implantate. Acesta nu este egal cu numărul de fire de păr (firele vor fi mai multe decât rădăcinile). Specialistul va face o simulare despre numărul de rădăcini necesare, orientându-se după zonele cu mai multă lipsă de fire de păr, ceea ce ne duce la punctul următor.

Gradul de calviție

Ce înseamnă acest lucru?

În funcție de nevoia fiecăruia, zonele cu nevoie de implantare de rădăcini pot fi mai ample, mai mici, mai disparate sau mai întinse. Astfel, numărul de rădăcini necesare va depinde de necesitatea și dorința clientului, care va dori, în general, ca rezultatul să fie natural, în linie (la propriu și figurat) cu aspectul său inițial, pre calviție.

Tehnica de implementare

Ce înseamnă acest lucru?

Mediul specialist propune cea mai potrivită și sigură tehnica din punct de vedere al sănătății și rezultatelor. Aceasta poate diferi în funcție de capacitățile cabinetului sau a progresului tehnic de ultimă oră.

Tipurile de proceduri postoperatorii

Deși procedura implantului de păr salvează foarte multe costuri, pe termen lung, ale produselor de întreținere și prevenție sau regenerare, imediat după operație sunt necesare produse speciale precum creme sau șampoane. Acestea nu sunt mult mai scumpe decât produsele generice, însă atunci când calculăm un cost total ne dorim să fim transparenți și să luăm în calcul toate cele necesare.

Un mod diferit de a calcula numărul de rădăcini, practicat de multe clinici, este prin a calcula numărul de "grafturi". Un graft poate avea de la una până la patru rădăcini. Mai jos explicăm cum funcționează acestea prin mai multe exemple de costuri, pentru a avea o idee mai amplă.

Exemple de Preturi pentru Implant de Par:

  • O zonă de dimensiuni medii poate avea 4250 de fire de păr noi și costă între 2000 și 2500 € (prețul mediu al unui graft este de 1.5€)
  • Dacă prețul este în funcție de numărul de rădăcini, atunci acesta devine mai avantajos pe măsură ce numărul acestora crește - practic, un pachet cu mai multe rădăcini va fi mai avantajos dacă am calcula costul unei rădăcini "la bucată", proporțional
  • Corolar, prețul pentru 1500 de rădăcini este tot în jur de 2000 și 2500 € (amintim cele de mai sus, că o rădăcină poate avea între unul și patru fire de păr)
  • Mai sus spuneam că prețul mediu al unui graft este de 1.5€. Dacă sunt implantate 3200 și 7400 astfel de grafturi, prețul mediu scade la 1.4, ceea ce se simte în calculul total al sumei.

La ce să mă aștept atunci când optez pentru procedura de implant de păr?

✓ procedura nu necesită internare

✓ se va aplica o anestezie locală, care nu doare

✓ costul unui implant de 4250 de fire este, în mediu, de 2550€ într-o clinică din București

✓ pacientul nu are nevoie de o perioadă de revenire, ci își poate relua activitățile imediat după procedură, fiind perfect funcțional

Cum funcționează mai exact procedura implantului de păr?

FUE este prescurtarea pentru Extracția de unități foliculare. Ea este cea mai avantajoasă procedură din punct de vedere al rezultatului final, aspectului cicatricelor și siguranței. Necesită un nivel extrem de mare de minuțiozitate și precizie, ceea ce argumentează costurile din spatele acestor proceduri. Clinicile pot avea prețuri similare în funcție de materialele folosite sau numărul de tehnicieni specialiști, dar ele vor fi destul de asemănătoare de la clinică la clinică. De aceea, nu recomandăm riscul optării către un cabinet cu prețuri drastic mai mici decât media pieței, deoarece nu este o procedură care să se preteze la compromisuri.

FUE are avantajul unei anestezii locale, adică mai sigure, simple și mai ieftine, chiar dacă în sine procedura este mai scumpă, datorită naturaleței implantului de păr.

Cum va evalua specialistul nevoia mea de implant de păr?

În principiu, zonele cu necesitate de implant vor fi împărțite în trei categorii simple: mici, medii și mari. Zonele mici presupun o nevoie de la 850 până la 1850 de fire. Mai departe, zonele medii dispun de o nevoie de 1500 până la 3500 de fire, în timp ce în zonele avansate de calviție vor fi implantate cel puțin 3200 de fire de păr.

Să optez pentru această procedură în România?

Cu siguranță. Comparativ cu alte țări, costurile suportate de pacient sunt mult mai mici. De exemplu, aceleași tipuri de proceduri ar costa în SUA echivalentul a 13000 - 22000 €. Prețurile din cadrul Uniunii europene se apropie de cele din România (dar nu și Marea Britanie).

Cum este structurat și ce este în spatele costului pentru un implant de păr?

Amintim că această procedură este una medicală și de aceea specialistul care se va ocupa este cineva cu ani de pregătire medicală în spate, care se va asigura că operația, care poate dura până la opt ore, este întotdeauna una de succes și se desfășoară în deplină siguranță. La acestea se adaugă toate costurile clinicii pentru a funcționa în conformitate cu toate normele sanitare, alături de personal autorizat și specializat în proceduri de precizie.

Scopul este ca întotdeauna rezultatul să fie unul flatant dar natural, estetic dar în siguranță. De aceea, în spate se află mult efort și precizie pentru introducerea foliculilor astfel încât fiecare pacient să aibă încredere în noul aspect, iar pentru cei din jur să pară totul natural și firesc.

Ce se va întâmpla post operator?

Vorbeam mai sus despre produsele de îngrijire și întreținere care vin la pachet cu perioada post operatorie. 

Este important ca sfatul medicilor să fie ascultat întocmai în ceea ce privește utilizarea cremelor și a șampoanelor, pentru ca rezultatele să se mențină la standardul anticipat și dorit. 

Așa cum costul unei proceduri nu poate fi estimat până nu este consultat un specialist, acesta trebuie urmat până la capăt, pe tot parcursul călătoriei în recăpătarea podoabei capilare.

Ce alte costuri mai pot întâmpina, în afară de cele post operatorii?

Dacă vă deplasați într-un alt oraș pentru procedura de implant capilar, atunci puteți lua în calcul transportul și cazarea în locul respectiv. În mod normal, două nopți ar trebui să fie suficiente pentru ca pacientul să fie apoi gata să plece acasă, fără să aibă nevoie de concediu medical.

România este o destinație căutată chiar și pentru cetățenii altor țări, care preferă să călătorească în țara noastră pentru combinația de profesionalism și costurile mai mici ale procedurilor. 

Reamintim că repausul nu este necesar după această operație, deci o astfel de călătorie poate fi îmbinată cu câteva zile de mini vacanță, în funcție de orașul pentru care optați.

Ce pot face dacă am venituri mici, dar am nevoie de implant de păr la un pret accesibil?

Nu recomandăm reclamele care promit implanturile sub 1000 €, deoarece riscă să facă compromisuri la standardele de siguranță sau normele de funcționare. Mai degrabă, o procedură în siguranță și fără risc de infecție poate fi efectuată pe termen mai lung, cu ajutorul economiilor sau a unui împrumut.

Implantul de păr: când, cum și de ce a devenit accesibil în România

Pe măsură ce au apărut din ce în ce mai multe clinici, pacienții au avut acces la mai mulți medici și au putut să stabilească împreună cu specialiștii tehnica cea mai potrivită pentru nevoile și bugetul lor. Astfel unii clienți optează pentru micropigmentare capilară complementară, ceea ce presupune mai puține implanturi, dar completarea aspectului plin al scalpului.

Cum mă pot pregăti pentru operația de implant de păr?

Programarea: pacientul va alege doctorul dorit și apoi va stabili împreună cu acesta data exactă a procedurii, probabil după ce s-au întâlnit în prealabil pentru a stabili nevoile sale și tipul de grafturi aplicate.

Detaliile de călătorie, dacă este cazul: dacă vă deplasați în alt oraș, atunci luați în calcul factorii de transport, cazare și concediu în perioada respectivă.

72-96h înainte: cu trei - patru zile înainte pacientul este rugat să nu consume cafea sau alte substanțe incitante, precum nici aspirină

La ce să mă aștept după procedura de implant?

  • În primele zile, va fi folosit un șampon special, care va ajuta scalpul, predispus să se descuameze și facă cojițe în acea perioadă.
  • În prima lună de la implant, foliculii vor crește normal, apoi o parte dintre ei vor cădea, în mod firesc.
  • În primele șase luni este recomandată evitarea expunerii la condiții meteorologice extreme, precum vânt, căldură sau frig.

De reținut

  • Cât va dura efectul acestei operații? Rezultatul este permanent, nefiind afectat de factorii obișnuiți ai calviției (genetic, stres etc)
  • Cum pot afla cât mă va costa implantul? Prețurile sunt publice, însă suma exactă, personalizată pe nevoile pacientului, va fi comunicată la consult, în urma calculului făcut de specialist
  • Când voi observa rezultatul final al implantului de păr? Părul obișnuiește să crească câte 1cm pe lună. Astfel, după aproximativ un an pacientul poate vedea rezultatul pe deplin.

Implantul de păr este o consecință minunată a progresului medical și științific. Cu ajutorul lui, mii de pacienți și-au recăpătat încrederea în aspectul fizic, fără să depindă de factorii genetici. Ținta oricărei clinici este ca cei care le trec pragul să fie mulțumiți și confortabili cu rezultatele lor.

 Postat: 1 Octombrie 2020

NU UITATI: Profitati de Consultatia gratuita inainte de a va programa operatia, tot ce trebuie sa faceti este sa trimiteti la unul din medicii specialisti 3 poze cu scalpul dumneavoastra iar acesa va va sfatui mai apoi in detaliu, si impreuna cu el veti putea planui pas cu pas operatia de transplant de par.