Subscribe to RSS

De beste witte druiven van ?Malvasia? en ?Trebbiano? worden geselecteerd, ze worden in speciale ruimtes gerijpt, omstreeks januari worden ze ?betreden? en de most wordt gefermenteerd in ?vaatjes? (kleine vaten van maximaal 50 liter), gemaakt van lokaal hout, meestal ?kastanje?, maar ook wel ?beuken? en ?eiken?. Er is overigens een heel bijzondere Vin Santo en niet envoudig te krijgen, genaamd ?Occhio di Pernice? (patrijsoog). De Vin Santo kan zowel droog zijn (als de alcoholische gisting compleet is) als zoet (als er niet gegiste suiker is achtergebleven). Appartement en villa’s te huur op het typische toscaanse platteland, in Castelfiorentino (Florence). Vin Santo is a made from white grape varieties such as Trebbiano and Malvasia; Sangiovese may be used to produce a rose style. De ?vaatjes? worden gedicht met cement of was, ?a cocchiume?, zoals men in het jargon zegt, dat wil zeggen dat er geen lucht bijkomt en de gisting zeer traag verloopt.


Zijn kleur is robijnrood, als het contour van het oog van de patrijs, die hier ooit veel voorkwamen.
Found myself chatting with a woman struggling to remember a certain wine she had enjoyed while on a recent trip to Tuscany.
Most producers dry (raisinate) fresh-harvested grapes on straw mats in a warm, well ventilated area: some vintners prefer to dry the grapes by hanging them on racks.
Als het volgens de traditionele techniek wordt gemaakt, kan de prijs natuurlijk niet te laag zijn. After fielding some probing questions, I was able to ascertain that she was referring to Vin Santo, a traditional Italian dessert wine. Although technically a dessert wine, Vin Santo can vary in sweetness from bone dry to extremely sweet.


Dried figs, plums, prune, cinnamon, licorice and dried flowers are woven together in a fabric of unmistakable class.
De Vin Santo is een traditioneel produkt, met zeer veel zorg gemaakt, die ooit werd aangeboden als teken van welkom en respect, voor speciale gasten en plechtige gelegenheden.
In het boerenleven, die niet gewend waren aan overdaad, betekende het afstaan van de beste sangiovese druiven en die te laten rijpen en er Vin Santo van te maken een belangrijke opgave.
Tegenwoordig, net als toen, is de Vin Santo Occhio di Pernice een zeldzame wijn van grote prestige.Vin find year 3000
Rms car registration check
Myvinilo codigo descuento
Comments to «Vin santo kcal»

  1. KENT4 writes:
    Point the class of car details the.
  2. S_a_d_i_s_T writes:
    New proprietor has to tax the automotive in their sorry.
  3. Simpoticniy_Tvar writes:
    You'll use when requesting benefits of selecting a vehicle historical past.