Diabetes type 1 hypo hyper,natural treatment herbal cure for diabetes youtube,natural plants for treatment of diabetes neuropathy - How to DIY

Let op: het tijdsverschil tussen je inzendingen moet minimaal 2 uur bedragen om ze afzonderlijk te laten meedingen. Dit artikel gaat over diabetes type 1 en waar u nog verdere informatie kunt vinden over diabetes type 1. Diabetes mellitus, ook wel suikerziekte genoemd, zorgt ervoor dat het lichaam bij mensen met Diabetes geen insuline meer produceert en de bloedsuikerspiegel niet meer zelf kan regelen. Momenteel hebben ze hier nog geen geneesmiddel voor en is dus nog iets voor heel je leven, zolang ze niks vinden natuurlijk. Voor verdere informatie kan u bij de officiele site voor diabetes terecht, kunt een het maandelijks informatieboekje bestellen of naar de infolijn voor diabetes bellen. DiAwareness VZW, voorlichting over Diabetes Type 1 - Wat is het verschil tussen een hyper en een hypo ? Met iets zoets zoals druivensuiker, gewone cola of hypofit breng je het bloedsuikergehalte weer omhoog.
De hoeveelheid suiker (glucose) in het bloed wordt beinvloed door bijvoorbeeld eten, drinken, bewegen, stress, emoties of een griepje.
Als u diabetes hebt kan het dus voorkomen dat u te weinig suiker (glucose) in uw bloed heeft. Zoals hierboven beschreven betekent hypo bij diabetes dat u te weinig suiker in uw bloed heeft. De meeste mensen met diabetes kunnen zelf aanvoelen wanneer hun bloedsuikerspiegel te laag is of lager wordt.
Heeft u een vraag over een bloedglucosemeter, pomp, pomptoebehoren of vragen in het algemeen?
Type 2 diabetesDit komt meestal voor na 35-40ste levensjaar en werd vroeger ook wel ouderdomsdiabetes genoemd. ZwangerschapsdiabetesTenslotte ontstaat soms diabetes tijdens de zwangerschap (zwangerschapsdiabetes). Wanneer een hypo optreedt voor de maaltijd gebruik je druivensuiker, dan wacht je 15 minuten en daarna kun je eten volgens je voedingsadvies. Heb je tussendoor een hypo zorg dan altijd eerst voor een glucosestijging met druivesuiker of llimonadesiroop. Met een insuline-injectie voorkomt een diabetespatient een te hoge suikerspiegel, met een suikerklontje een te lage.
Terwijl de suikerbehoefte in het lijf tamelijk constant is, is de aanvoer ervan dat beslist niet. Het genezen van suikerziekte is nog steeds onmogelijk, maar sinds de ontdekking van insuline is volop onderzoek gedaan en nog steeds werken duizenden onderzoekers aan het beter begrijpen van diabetes.
Bijna tien procent van de diabeten heeft type-I-diabetes, ook wel insuline-afhankelijke diabetes genoemd. De overige negentig procent van de diabeten heeft type-II-diabetes, ook wel insuline-onafhankelijke of ouderdomsdiabetes genoemd, want het ontstaat vaak na het veertigste levensjaar. Het verlies van de symptomen die een hypoglycemie aankondigen, noemen we hypoglycemia unawareness. Het eerste vereiste voor het ontwikkelen van hypoglycemia unawareness is het meemaken van een hypo. Diabetici hebben vaker met hypoglycemia unawareness te maken dan gezonde mensen, omdat bij hen meer en hevigere schommelingen in de bloedsuikerspiegel voorkomen. Momenteel schenken onderzoekers aandacht aan de hypothese dat de hersenen zich op de een of andere manier aanpassen aan het regelmatige tekort aan glucose. Aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben we aangetoond dat het mogelijk is om een vorm van hypoglycemia unawareness op te wekken in ratten.
Wij beiden hopen de antwoorden te vinden met ons onderzoek en zo een bijdrage te leveren aan het vergroten van het inzicht in de processen die betrokken zijn bij hypoglycemia unawareness.
Dialyse is gebaseerd op diffusie: een oplosmiddel kan gemakkelijk door een membraan, maar grotere moleculen zoals afvalstoffen kunnen het membraan niet passeren. Zonder behandeling hopen zure afvalstoffen die vrijkomen bij de vetverbranding, zoals ketonen, ammonium (NH4+) en melkzuur, zich op in het bloed. De noodzaak om zichzelf zo vaak te moeten injecteren, vormt een grote psychische belasting voor veel patienten. Al is suikerziekte tegenwoordig goed te behandelen, toch treden er in de loop van de tijd ernstige complicaties op. Volgens het Diabetesfonds Nederland heeft veertig procent van de diabeten een nieraandoening en is diabetes de belangrijkste veroorzaker van bijvoorbeeld blindheid, maar ook van voetamputaties. Although there is a simple way to get rid of type 2 diabetes even in a natural way, like with basic exercise and a balanced nutrition, there are  20 mil.
The percent of people who can get this disease drops down for an amazing 60%, if only this people would have been able to lose 10 lb by a means of healthy diet or regular everyday exercises as walking or running. The term pre-diabetes is referring to a risk of getting type 2 diabetes or even a heart disease. The previous name of this disease was adult onset diabetes, and it represents the most commonly spread type of diabetes.
The chances for developing a type 2 diabetes are increasing highly with low body activity and high weight. Even a medium level of physical activity can prevent the chances of getting type 2 diabetes and provide continuation of your normal life. Next shown are several steps which can be used in everyday life for significantly improving your condition. Strength Workout – Some research have shown an increase of 23 percent in glucose uptake after 4 months passed of strength workout. Nutrition –  A proper way of losing fat and maintain muscle structure is the practice of a good food program.
Exercise – Fat is released from the body with releasing of energy of oxidizing cells through exercising. Mensen met diabetes hebben niet genoeg insuline of hun cellen reageren niet goed op insuline. Als je insuline moet gaan gebruiken, wordt in het ziekenhuis eerst onderzocht hoeveel insuline je nodig hebt. Diabetes type 2 ook wel ouderdomssuikerziekte genoemd kun je krijgen op latere leeftijd door een ongezond eetpatroon of door overgewicht. Het beste is dat je constant een goede bloedsuikerspiegel hebt maar met diabetes is dit natuurlijk niet altijd even mogelijk. De wetenschap is wel volop bezig met vanalles uit te testen maar dit neemt natuurlijk lange tijden in beslag vooral ze het op mensen kunnen gebruiken. Als u een vermoeden van diabetes hebt kunt u enkele testen doen op internet via vraagjes te beantwoorden of rechtstreeks naar u huisarts gaan, die kan door simpelweg u bloedsuiker te meten erachter komen of u wel dan niet aan diabetes lijdt en dan al dan niet de nodige stappen ondernemen. Door iets zoets te eten of te drinken (niet light) kunt u uw lichaam weer voorzien van suiker.
Dat betekent dat de verschijnselen behandeld kunnen worden, maar de ziekte niet 'over gaat'. Afweercellen vernietigen de cellen die insuline maken (in de eilandjes van Langerhans). Afhankelijk van wat je gedaan hebt of nog gaat doen aan lichamelijke inspanning, neem je ook extra langzame koolhydraten.


Veel cellen verbranden ook vetzuren, maar de hersenen – met hun grote energiebehoefte – moeten echt glucose krijgen. Een diabetespatient voorkomt met een insulineinjectie dat na het eten de suikerspiegel teveel stijgt. De ziekte dankt zijn naam aan de verhoogde urineproductie en de aanwezigheid van suiker in de urine die ermee gepaard gaan.
Het lichaam van een type-II-diabeet produceert nog wel insuline, maar door verschillende oorzaken is de werkzaamheid ervan verminderd. Ten eerste is er de conventionele methode: ze injecteren zichzelf met een mengsel van kort- en langwerkende insuline. Bij deze therapie dienen diabeten zichzelf vaker insuline toe, meestal drie tot vijf keer per dag.
Je herkent een hypo immers snel genoeg, zodat je actie kunt ondernemen om erger te voorkomen.
De lichamelijke reacties op een hypo zijn verminderd, en dat leidt er vervolgens toe dat de patient zich minder van een hypo bewust is. Hoe langer ze al suikerpatient zijn, hoe meer kans ze hebben op het ontwikkelen van het verschijnsel. We bepalen de zenuwactiviteit door te meten welke neurotransmitters uit de zenuwuiteinden vrijkomen. Dat opent de weg naar meer intensief hersenonderzoek, waarbij het meten van glucose en neurotransmitters in de hypothalamus centraal staan.
Over de hele wereld onderzoeken vele wetenschappers de oorzaken en gevolgen van suikerziekte. Met een microdialyseprobe kun je meten welke neurotransmitters bijvoorbeeld de hypothalamus afgeeft.
Dialyse is vooral bekend in verband met nierpatienten: deze techniek verwijdert bij hen afvalstoffen uit het bloed.
De eigenschappen van de membraan en de exacte plaatsing van de probe hebben namelijk invloed op de efficientie van het opvangproces. Een redelijk normaal leven is wel mogelijk, door het glucosegehalte in het bloed nauwkeurig te regelen met insuline-injecties. Door de hogere zuurgraad raakt de patient in coma en zonder onmiddellijke hulp betekent dat de dood.
Daarom zoekt men nieuwe behandelmethoden, zoals in de buikholte geimplanteerde insulinepompjes en transplantatie van de alvleesklier of delen daarvan. Typerend zijn aandoeningen aan de bloedvaten: de chronisch verhoogde glucosespiegel beschadigt de endotheelcellen die de haarvaten vormen. Dat laatste komt door aantasting van de zenuwen in de voeten, zodat diabeten minder pijn voelen en eerder wonden oplopen. The positive thing here is that when you have this kind of a disease you can return glucose levels in your blood to normal and with this prevent getting a type 2 diabetes if you hold on to the our guidelines here. The primary symptom of this disease is resistance of insulin, when your body can’t act properly to insulin intake. Traditional ways for treating of this disease today are the proper diabetes medicines, daily consummation of aspirin, and regular controlling of the cholesterol levels in the blood or blood pressure often with some prescribed drugs. A metabolism with a low level of glucose is associated with the type 2 diabetes, so improvement of the level of glucose in your blood is a very important thing gained with strength training.
A large quantity of energy is lost from the fat stores in the body while you are doing slow or medium speed level exercises. Regular exercising, holding on to good diet for burning fat and losing weight if necessary are very helpful in reducing the risk for type 2 diabetes.
Ook lijken veel klachten op ouderdomsklachten, waardoor je niet meteen aan suikerziekte denkt. De meeste vrouwen maken dan vanzelf meer insuline aan, maar dit gebeurt niet bij vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben. Maar omdat ik persoonlijk zelf ervaring heb met type 1 diabetes, schrijf ik hier mijn artikel over. De pancreas maakt normaal gezien insuline aan, maar bij mensen met Diabetes werkt dit niet meer. Dit artikel gaat over diabetes type 1 en dit kan je op gelijk welke leeftijd krijgen en de oorzaak van diabetes type 1 is nog onbekend. U doet er dan ook verstandig aan altijd een zoet drankje of bijvoorbeeld druivensuikertabletten op zak te hebben. Dit zal uw arts of diabetesverpleegkundige met u bespreken en mogelijk kunnen zij uw begeleiden in het weer leren aanvoelen van de hypo. Dat kunnen ze zo uit het bloed halen: ons lichaam zorgt dat de glucoseconcentratie daarin zo weinig mogelijk schommelt. De eerste uren na het eten van chocola of een koek belandt er vanuit de darmen veel glucose in het bloed.
Insuline zorgt dat het lichaam de koolhydraten opslaat, glucagon laat het weer vrijkomen als het nodig is. Bij hen gaat het namelijk niet automatisch, want ze maken niet of nauwelijks insuline aan of hun insuline werkt niet meer. De blauwe cellen maken insuline, de groene glucagon en de rode het groeihormoon somatostatine.
Door een auto-immuunreactie vernietigt het eigen lichaam de insulineproducerende cellen in de alvleesklier. Veel van hen dienen zichzelf voor de maaltijd insuline toe en houden daarmee de glucosestijging binnen de perken. Gezonde personen kan dat overkomen tijdens grote lichamelijke inspanning: de glucagonwerking komt dan niet snel genoeg op gang om de daling te compenseren. Dat verklaart waarschijnlijk waarom deze mensen in de loop van de tijd toch de voor suikerziekte kenmerkende gezondheidsproblemen ontwikkelen. Bij een dreigend suikertekort krijg je honger, word je onrustig en ga je beven en zweten als gevolg van de compensatiereacties die je lichaam in gang zet. Vooral de eerste merkbare verschijnselen, zoals het hongergevoel, treden na een paar keer al niet meer op. Omdat de conventionele therapie ook niet alles is – vanwege de genoemde gezondheidsproblemen – is het belangrijk dat we de oorzaken van hypoglycemia unawareness kunnen achterhalen en een manier vinden om er iets aan te doen. Bij hypoglycemia unawareness vermindert het vermogen om de lichamelijke reacties waar te nemen, maar de afgifte van compenserende hormonen is ook lager dan normaal.
Deze proefpersonen is niets ergs aangedaan, want als je een tijdje goed oplet en zorgt dat er geen hypo optreedt, verdwijnt de unawareness ook weer. Ook het gebruik van alcohol en medicijnen speelt een rol, maar het is niet bekend hoe al die oorzaken leiden tot hypoglycemia unawareness. Met name een klein gebied midden onderin de hersenen, de hypothalamus, is gevoelig voor veranderingen in de glucosespiegel. Met microdialyse (zie kader pagina 57) meten we hun concentraties in de ruimte rond de cellen van de hypothalamus. Is er een defect in de communicatie tussen de vele zenuwcellen die bij het aansturen van de hormoonreacties betrokken zijn?
In het klein kun je dialyse echter ook toepassen als je de concentraties van bepaalde stoffen in het lichaam wil meten.


Helemaal onderaan is het buitenste buisje afgesloten door een membraan dat alleen kleine moleculen zoals suikers, ionen en neurotransmitters doorlaat.
Bij type-II-diabetes zijn de gevolgen minder acuut, maar ook hier is bijsturing van buitenaf noodzakelijk.
De buitenkant van deze kleine adertjes wordt minder doorlaatbaar en omliggende weefsels sterven af. Door de slechte doorbloeding genezen de wonden waarschijnlijk ook nog eens langzamer dan bij gezonde mensen.
There isn’t some certain age for getting this disease because it is associated with nowadays dynamic lifestyle with intake of fast-food, a big level of stress and low or no amounts of exercise. With only one strength training a week, you can strengthen your metabolism to lengths you never though could be possible. It is better when you have several smaller meals high in protein value spread throughout the day instead less but bigger and without proteins. The key to burning largest level of fat is the consistency in exercising not the intensity of the workouts. Als iemand in een bepaalde familie diabetes type 1 heeft dan heeft er meestal iemand anders in de familie dit ook maar het kan ook goed voorvallen dat je de enige bent.
Want elke tijd dat u onwetend lijder bent van diabetes is gevaarlijk voor u levenskwaliteit.
Het is goed dat je de signalen van een hypo leert kennen, zodat je op tijd kunt reageren.
Het glucosegehalte stijgt dan sterk, maar gelukkig komt het hormoon insuline uit de alvleesklier op tijd in actie. In Nederland zijn ongeveer 300.000 patienten bekend en er zijn er waarschijnlijk bijna net zo veel die niet zijn geregistreerd. Daardoor kunnen de patienten zelf niet genoeg insuline meer aanmaken en moeten ze het van buitenaf toedienen.
Afhankelijk van de activiteit van de diabeet moet er wel een resthoeveelheid insuline overblijven voor de perioden tussen de maaltijden en tijdens de nacht.
Als glucagon alleen onvoldoende suiker in het bloed oplevert, gaan de bijnieren bovendien de hormonen adrenaline en cortisol afgeven. De kortwerkende insuline onderdrukt de glucosepiek tijdens en na het eten; de langwerkende is belangrijk voor de perioden tussen de maaltijden. Op deze manier voorkomen ze een te hoge suikerspiegel en verkleinen daarmee de kans op complicaties. Als dan ook nog je hersenen een energietekort krijgen, merk je dat snel genoeg aan je gezichtsvermogen.
Het gevolg is dat je je daardoor steeds minder bewust bent van een opkomende hypo en je er pas later op reageert, waardoor er ook steeds meer hypo’s optreden. Omdat enkele milde hypo’s al de hormoonreacties doen verminderen, speelt uitputting van de hormoonproducerende organen als er vaak een hypo optreedt in elk geval geen rol. Is er juist sprake van een meer efficient glucosetransport naar de hersenen, zodat die een daling van het glucosegehalte in het bloed pas veel later waarnemen?
Als het onderzoek financieel mogelijk blijft – veel ervan is afhankelijk van giften – zal de kwaliteit van leven voor diabetici aanzienlijk verbeteren. Ook dan gaat het erom dat bepaalde stoffen door een membraan van de ene naar de andere kant kunnen diffunderen. Tijdens het gebruik in de hersenen stroomt er een dialysevloeistof door het binnenste buisje naar beneden, die vervolgens de binnenkant van het membraan passeert. Daarom kun je het beste de probe al voor de behandeling plaatsen, vervolgens meten, dan behandelen en dan weer meten. Dat betekent dat een arts in het ziekenhuis vaststelt welke therapie en welke dosering het beste resultaat leveren. Meestal volstaan een speciaal dieet, met minder koolhydraten en calorieen, en tabletten die de werkzaamheid van de eigen insuline verhogen. Ondanks een goede behandeling kunnen deze complicaties toch optreden, en daarmee is suikerziekte ernstiger dan veel mensen denken.
Food with a large diversity of vital vitamin and minerals also must be included in everyday food intake. Het zorgt dat de lever, de spieren en het vetweefsel glucose opslaan voor schralere momenten. Met een simpele prik in de vinger kan de patient regelmatig het glucosegehalte in zijn bloed controleren.
Die zorgen er onder andere voor dat de spieren overschakelen op de verbranding van vetzuren, zodat de hersenen kunnen beschikken over het schaarse glucose. Probleem: hun pogingen tot het verlagen van de glucosespiegel brengt het gevaar met zich mee dat ze doorschieten naar de andere kant. Deze vicieuze cirkel leidt er uiteindelijk toe dat een diabeet een daling in het bloedsuikergehalte niet meer tijdig bemerkt en daadwerkelijk hersenfuncties verstoord raken. De problemen komen van twee kanten: het lichaam corrigeert de lage suikerspiegel slechter en het waarnemingsvermogen van de patient neemt af. Ze sturen via zenuwen chemische signalen (neurotransmitters) naar de organen die de stofwisselingshormonen als insuline en glucagon maken. Zo vonden we onder andere dat een verminderde beschikbaarheid van glucose binnen vijftien minuten zorgt voor een toename in de afgifte van de neurotransmitter noradrenaline.
Via de grotere buis stroomt de vloeistof terug, verrijkt met de kleine moleculen uit de hersenvloeistof die het membraan kunnen passeren. Diabeten moeten de hoeveelheid insuline die ze inspuiten precies aanpassen aan hun leef- en eetgewoonten.
Hoewel ook de rest van het lichaam gevaar loopt, komt vooral beschadiging van ogen, nieren of zenuwen vaak voor. Dat kan lastig zijn, vooral voor jezelf maar ook voor je ouders en andere mensen om je heen. Dreigt de glucoseconcentratie te laag te worden, dan gaat de alvleesklier glucagon produceren.
Men schat dat een op de dertig mensen in de westerse wereld suikerziekte heeft; wereldwijd zouden er ongeveer 140 miljoen patienten zijn. Diabeten die intensieve insulinetherapie toepassen, hebben daardoor drie keer zoveel kans op het ontwikkelen van ernstige hypo’s als diabeten met conventionele therapie.
Het levenspatroon van diabeten is daarom onderhevig aan een strakke planning: er is weinig ruimte voor afwijking van de vaste regelmaat.
Glucagon is de tegenpool van insuline: het zorgt dat vet- en spierweefsel stoppen met het opslaan van glucose en het stimuleert de lever tot het afgeven ervan. Dat is het begin van een lange reeks signaaloverdrachten waarvan we nu het bestaan alleen maar kunnen vermoeden. Naast eetgewoonten en lichamelijke activiteit kunnen ook stress en een griepje het evenwicht sterk in de war sturen. Intensieve therapie met al zijn belangrijke voordelen brengt daarom wellicht een hogere sterftekans met zich mee dan conventionele therapie.M jak mi?o?? rafa? wi?niewski
Pw email extension
Physical activity and diabetes type 2 pdf
29.03.2015 Diabetes Cures


Comments to Diabetes type 1 hypo hyper

  1. Gestational diabetes (GDM), which is diabetes that develops during peace.
  2. nazli on 29.03.2015
  3. Example, for individuals experiencing realtively latest inclusions to our four month trial, researchers.
  4. GLADIATOR_ATU on 29.03.2015
  5. Which we commonly eat these days too late after feedback closed for lower.
  6. INKOGNITO on 29.03.2015
  7. Meat/fish diabetes type 1 hypo hyper they usually do very effectively on their couple of weeks isn't enough episodes of dizziness which can be debilitating.
  8. KAYFIM_MIX on 29.03.2015