Sign guidelines type 2 diabetes quick reference,test to determine type 1 or 2 diabetes,diabetes medications for free - How to DIY

Diabetes, vroeger in de volksmond 'suikerziekte' genoemd, is een chronische stofwisselingsziekte, waarbij met name koolhydraten niet goed kunnen worden verwerkt. De alvleesklier is een orgaan dat zich half onder en achter de maag bevindt, ongeveer linksboven het middenrif. Later volgt nog darmsap uit de dunne darm en de bewerking door de lever en de dikke darm, zodat ons voedsel uiteindelijk getransformeerd en in minuscule eenheden (als bloedsuiker of glucose) in het bloed kan worden opgenomen en getransporteerd naar de cellen, die het nodig hebben. De alvleesklier heeft echter nog een functie: zij bevat kleine celgroepen die twee speciale hormonen produceren, waarvan vooral insuline onontbeerlijk is. Deze speciale celgroepen in de alvleesklier produceren twee belangrijke hormoonstoffen, die van vitaal belang zijn voor het functioneren van ons lichaam: insuline en glucagon.
Ons lichaam bestaat namelijk uit allerlei soorten lichaamscellen (levercellen, spiercellen, hersencellen enz.), die elk hun eigen specifieke werking hebben. Insuline werkt als een 'sleutel', waardoor de lichaamscel zich opent, de bloedsuiker in zich opneemt en deze gaat verbranden. Een teveel aan glucose (meer dan voor de directe verbranding nodig is) wordt door de lever bewerkt tot glycogeen en opgeslagen in de lever, in de spierweefsels en uiteindelijk in vetweefsel (overgewicht). Een bepaalde reservevoorraad glycogeen is nodig en nuttig, wanneer het lichaam bijvoorbeeld een extra prestatie moet leveren, kracht moet gebruiken of (vanuit de oertijd) moet vechten of vluchten. Bij diabetes 1 worden deze cellen van de alvleesklier door het eigen immuunsysteem als lichaamsvreemde indringers aangezien, aangevallen en vernietigt. Het lichaam wil de schadelijke hoge hoeveelheid bloedsuiker namelijk kwijt en probeert dat op de snelste manier via de nieren af te voeren.
De lichaamscellen krijgen geen nieuwe brandstof meer, spieren voelen daarom krachteloos en slap aan, men lijkt niet meer helder te kunnen denken. Omdat de lichaamscellen geen nieuwe brandstof krijgen, worden de reserves aangesproken en men valt ineens kilo's af. De hoge hoeveelheid bloedsuiker zorgt voor 'versuikering' en schade aan het aderstelsel en met name aan de haarvaatjes.
Een hoog bloedsuikergehalte biedt helaas een goede voedingsbodem voor bacterien en schimmels, en onderdrukt het normale herstelvermogen van het lichaam.
Diabetes mellitus, zoals de ziekte officieel heet, betekent letterlijk 'zoete doorstroming'. Diabetes is een chronische stofwisselingsziekte, die verstrekkende gevolgen heeft voor de gezondheid en waarmee je als patient vrijwel dag en nacht wordt geconfronteerd.


The patient book contains the learning content for the three education sessions, as well as content about starting and adjusting medication.
This Spanish-language planner helps women with gestational diabetes make good food choices during the critical months when their babies are developing. Diabetes kunnen we verdelen in twee typen, elk met een totaal verschillende oorzaak, maar wel met een overwegend zelfde verloop. Deze celgroepen worden de Eilandjes van Langerhans genoemd (naar degene die ze heeft ontdekt, Paul Langerhans). Daardoor kunnen bijvoorbeeld hersencellen helder denken, de orgaancellen goed werken en spiercellen krachtig presteren.
Daarvoor is glucagon nodig, het andere hormoon dat door de Eilandjes van Langerhans wordt geproduceerd.
De levensverwachting van een onbehandelde diabetes 2-patient hangt af van de ernst van het insulinetekort of de insulineresistentie en kan dus varieren. Als de vetreserves opraken zal het lichaam eiwitten (aminozuren) of spierweefsel gaan verbranden.
In de huid kan dit leiden tot hevig jeukende plekken, in de ogen kan dat leiden tot dubbel of wazig zien. Dit had alles te maken met de meest voorkomende, eerste symptomen van de ziekte, namelijk heel veel plassen en een zoete urine. Bij diabetes 1 zal er altijd insuline moeten worden gespoten, omdat het lichaam zelf niets meer aanmaakt. Een te laag, maar vooral een te hoog bloedsuikergehalte van dat bloed stroomt dus ook door ons hele lichaam en kan overal een schadelijke en beschadigende werking hebben op aderwanden, in haarvaatjes en aan gevoelszenuwen en zenuwuiteinden.
Genezing van diabetes 2 is op dit moment nog niet mogelijk, genezing van diabetes 1 is slechts voor een enkeling weggelegd (door middel van celtransplantatie). Topics include glucose and ketone monitoring, food planning and carbohydrate counting, physical activity, recordkeeping, and type 2 diabetes prevention.
Provides space for noting insulin dose and carbohydrate intake, plus testing, injection and meal times.
Nadat ons voedsel de maag verlaat, wordt het via de twaalfvingerige darm naar het darmstelsel geleid. Die brandstof voor de lichaamscellen bestaat uit  het door het bloed aangevoerde bloedsuiker of glucose.


Insuline verlaagt dus het bloedsuikergehalte in het bloed, omdat het ervoor zorgt dat de bloedsuiker in de cellen wordt opgenomen. Glucagon zorgt er voor dat bij een (te) lage bloedsuikerspiegel of bij inspanning (lichamelijk werk, sport) of bij gevaar ('vechten of vluchten') glycogeen uit de reserve wordt afgebroken en weer in het bloed als bloedsuiker en brandstof wordt opgenomen om zo snel mogelijk te worden getransporteerd naar waar het nodig is.
De levensverwachting bij een onbehandeld insulinegebrek als bij diabetes 1 is over het algemeen kort, ongeveer 2-4 maanden. De hierbij vrijkomende afvalstoffen zorgen onder andere voor een naar aceton ruikende adem. Bij diabetes 2 kan men in beginsel vaak volstaan met tabletten, meestal om de lichaamscellen gevoeliger te maken voor de opname van de nog zelf geproduceerde insuline. Rest ons niets anders dan de schade van diabetes zoveel mogelijk proberen te beperken door medicatie, voeding- en leefstijladviezen.
Cummings, an endocrinologist at the University of Washington and senior author of the guidelines. The back side has step-by-step instructions and illustrations for measuring two kinds of insulin using a bottle and syringe.
Om meer te weten over deze ziekte, zullen we ons eerst verdiepen in de werking van de alvleesklier. Daar komen eerst nog gal uit de galblaas en alvleeskliersap uit de alvleesklier bij om de voedselbrij verder af te breken.
De meeste onbehandelde diabetes 2-patienten overlijden overigens niet aan de ziekte zelf, maar aan een van de erdoor veroorzaakte complicaties.
Omdat er echter bij diabetes 2 ook sprake kan zijn van een onvoldoende aanmaak van insuline, zijn er patienten die zowel tabletten gebruiken als insuline moeten spuiten.
Een toenemend aantal diabetes 2 patienten moet overigens na een aantal jaren (10-15 jaar) behandeling met tabletten vaak toch nog overgaan tot het spuiten van insuline.Diabetes treatment in ayurvedic in tamil
Guideline treatment diabetes mellitus vs
Cs 1.6 cfg with aimbot
Most effective type 2 diabetes medications australia
12.02.2015 Ictm Diabetes


Comments

 1. PERF0RMANS

  Leading to rapid weight loss in the first test, the oral.

  12.02.2015

 2. Efir123

  Excessive carb & their babies have bakery deceiving low carbers; that low carb bread and pastas.

  12.02.2015

 3. sex_ustasi

  Chronic diarrhea, flatulence, bloating, and.

  12.02.2015

 4. Eshqim

  Two portions a day you disrupt carbohydrate intake from.

  12.02.2015

 5. Krasavcik

  Ale or chewing on ginger those who shed some pounds too fast once every.

  12.02.2015