Diabetes type 2 insuline afhankelijk synoniem,janis joplin 320 kbps,type 2 diabetes research 2014 results,m power hockey - Tips For You

7 Bestaande diabetescomplicaties, indien nodig, voor de zwangerschap behandelen: Retinopathie Te snelle glycemiedaling kan bestaande retinopathie verslechteren. 10 Tijdens de zwangerschap Hoge glycemiewaarden: vormen hoger risico op congenitale afwijkingen glucose gaat door de placenta ? stimulatie van de pancreas van de foetus ? toename van de insulineproductie ? toename groei foetus en vetstapeling 2. 13 4 insuline injecties of insulinepomp Eenheden insuline kunnen makkelijker aangepast worden Kh’en verdeling afhankelijk van soort insuline- behandeling (zie voedingsinterventieprotocol) Vanaf 20 weken zwangerschap (eind 2de trimester) verhoogt de insulinebehoefte. Helaas zijn er nog meer zaken die invloed hebben op de bloedsuikers en is het minder eenvoudig dan alleen even een rekensommetje.
Hypo’s en hypersAls ik niet goed inschat hoeveel insuline ik nodig heb, kan ik met mijn bloedsuikerwaarde hoger of lager uitkomen. Het luistert allemaal erg nauw en het blijft altijd puzzelen, want de gevoeligheid op insuline verandert continu, omdat er in mijn leven ook continu dingen veranderen.
OpenheidDiabetes is ook iets wat gewoon bij mij hoort, ik weet niet beter en dat is misschien maar goed ook. Diabetes type 2 (vroeger: ouderdomsdiabetes) is een ziekte waarbij het lichaam niet voldoende insuline aanmaakt of het lichaam resistent geworden is voor insuline. Goede dingenOndanks dat het een ziekte is die veel van mij vraagt en ik ook niet weet wat de toekomst brengen gaat, heeft het mij ook veel goede dingen gebracht. Sindsdien ben ik nog gemotiveerder om mensen die in hetzelfde schuitje zitten te helpen en ondersteunen.
Conclusie van mijn verhaal: Diabetes type 1 is hard werken achter de schermen, dat zien mensen niet. In dat jaar heb ik de eerste paar maanden met zware hoofdpijn en lichtgevoeligheid in een donkere kamer door gebracht waarbij er uiteindelijk totaal geen contact meer was met de buitenwereld. Aan alle kanten wordt mij verteld dat deze ziekte niet zo ernstig is en dat er prima mee te leven valt. Ook interessant: het blijkt volgens Australische onderzoekers dat een van de factoren die grote invloed heeft op het krijgen van type 1 een chronisch te kort aan vitamine D is. Mijn vriendin heeft ook diabetes type 1, het heeft zich net ontwikkeld op 21 jarige leeftijd.
Download hier het formulier om uw volgende afspraak met uw diabeteszorgverlener voor te bereiden. De kans op type 2 diabetes is sterk erfelijk bepaald, je ziet het vaak bij meerdere mensen in een familie optreden.
Of de erfelijke aanleg ook leidt tot de ziekte diabetes is, behalve van de leeftijd, bij type 2 vooral afhankelijk van beïnvloedbare factoren als de buikomvang, het gewicht, en de mate van lichaamsbeweging. Nu u diabetes hebt, is het voor uw kinderen, die uw aanleg geërfd kunnen hebben, goed om te weten dat bij type 2 diabetes uitstel of afstel mogelijk is.
Soms helpt aanvullende behandeling met tabletten die de ongevoeligheid voor insuline tegen gaan. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster.
Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen.
CAPTCHADeze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen.
De informatie op deze website is bedoeld ter ondersteuning, niet ter vervanging, van de relatie tussen mensen met diabetes en hun diabeteszorgverleners.
Inspuiten van insuline de kunst van de techniek Michiel Van Damme diabetesverpleegkundige AZ Groeninge – Kortrijk Woensdag 8 oktober 2008. Actieprofielen van de verschillende insulines Plasma insulin level Regular, 6-8 h Insulatard en Hum NPH, 13-16 h Ultralente, 18-24 h Time (h) Lantus, 24 h Novorapid,Apidra,Humalog 2-5 h 246810121416182022240 NPH=neutral protamine Hagedorn.
Waar •Weten op welke plaats in te spuiten en hoe de injectieplaatsen af te wisselen is belangrijk en zal bijdragen tot meer veilige, comfortabele en doeltreffende injecties. Wanneer: •Analoge snelwerkende insulines kunnen gespoten worden NA de maaltijd (Apidra, Humalog of Novorapid) ? bij vetrijke maaltijden, wanneer de glucose zeer traag wordt opgenomen in het bloed vb. Bewegen en Sport Fietsen Invloed en impact van lichaamsbeweging en sport op de diabetesregeling Michiel Van Damme diabetesverpleegkundige AZ Groeninge. Bewegen en Sport Fietsen Invloed en impact van lichaamsbeweging en sport op de diabetesregeling Michiel Van Damme diabetesverpleegkundige AZ Groeninge – Kortrijk O.C.
Het menselijk lichaam bestaat uit miljoenen cellen, die allemaal bij elkaar zorgen dat we leven en bewegen. Nu is het onder andere de verwerking van koolhydraten die bij diabetici niet meer helemaal goed verloopt. Glucose kan niet zo maar op eigen kracht de cellen binnenkomen Glucose wordt, net als de andere (verwerkte) voedingsstoffen, door het bloed naar de cellen gebracht. Insuline Resistentie Syndroom + Obesitas + Insulineresistentie + Hyperinsulinemie + Type 2 diabetes of gestoorde glucosetolerantie + Dyslipidemie + ? ? Bloeddruk + Atherosclerose DeFronzo, Ferrannini. Energiebehoefte Calorien Koolhydraten, vetten, eiwitten en alcohol uit onze voeding worden door het lichaam opgenomen en leveren zo de nodige energie (gemeten in calorien of kilojoule, 1 kcalorie is ongeveer 4,2 kilojoule). Hormonale aanpassing NA sportinspanning : Normalisatie insulinemie, terug daling contraregulerende hormonen. Positieve effecten van regelmatige lichaamsbeweging of training * ‘Het aantal energiecentrales (mitochondrieen) in de spiervezels neemt toe. Positieve effecten van regelmatige lichaamsbeweging of training * De gunstige uitwerking van getrainde skeletspieren op de conditie van het hart kan gemakkelijk worden vastgesteld (…) Na een paar weken training kan men al concluderen dat de hartslag duidelijk lager wordt.
De voordelen van meer bewegen op een rijtje: insulinegevoeligheid neemt toe complicaties kunnen worden voorkomen of worden uitgesteld versterkt het hart werkt bloeddrukverlagend werkt cholesterolverlagend het is leuk het is ontspannend het heeft een positieve invloed op het lichaamsgewicht het gaat botontkalking (osteoporose) tegen het bevordert het zelfvertrouwen houdt spieren en gewrichten soepel vergroot de lichamelijke conditie maakt dat u zich goed voelt.
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Vooraf… Waarom een zorgtraject aan de patient voorstellen? Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Een zorgtraject organiseert en coordineert de aanpak, de behandeling en de opvolging van een patient met een chronische ziekte. Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… De toegang tot een zorgtraject is afhankelijk van medische criteria en gebeurt in overleg met de huisarts.
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Andere voorwaarden: o Een globaal medisch dossier (GMD) hebben.
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Consultaties bij de huisarts en bij de specialist worden volledig terugbetaald.
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Persoonlijke doelstellingen bereiken, volgens een concreet zorgplan dat met de huisarts wordt opgesteld (bv. Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… De huisarts: ? informeert de patient over de inhoud en betekenis van het zorgtraject.
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… De apotheker: ? levert zelfzorgmateriaal, op basis van het voorschift van de huisarts en het attest van de educator voor de glucometer.
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… De strips en lancetten moeten steeds samen voorgeschreven worden.


Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Diabeteseducatoren zijn verpleegkundigen, dietisten, podologen of kinesitherapeuten die een bijkomende opleiding diabeteseducatie gevolgd hebben (150 uur).
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Bij een zorgtraject of diabetesconventie wordt een reeks specialiteiten vergoed als de huisarts een van volgende vermeldingen op het voorschrift plaatst: ZTN (Zorgtraject chronische nierinsufficientie) ZTD (Zorgtraject diabetes) DC (Diabetesconventie) De huisarts is verantwoordelijk om na te gaan of de patient in aanmerking komt voor terugbetaling van de specialiteit. Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Wat is het verschil tussen het ZTD, de educatie en zelfzorg en de diabetesconventie? Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Tot slot… Wat onthouden we uit deze uitwisseling? Diabeteszorg en thuisverpleging Roseline Debaillie Verpleegkundig coordinator Wit-Gele Kruis van Vlaanderen NVKVV – 8 maart 2007. Nieuwe nomenclatuur thuisverpleging Roseline Debaillie Verpleegkundig coordinator WGK Vlaanderen.
Nationale Commissie Geneesheren Ziekenfondsen Zorgtrajecten Een samenwerkingsproject tussen huisartsen, specialisten en patienten gericht op geintegreerde. Zorgtraject diabetes: doelgroep type 2 diabetici GMD 1 of 2 injecties insuline of incretine mimeticum. Pilootproject ZorgTV Ervaringen en conclusies Landsbond van de Onafhankelijke Ziekenfondsen 29 juni 2010.
GEINTEGREERDE EERSTELIJNS ZORG ZORG OP MAAT GEINTEGREERDE EERSTELIJNS ZORG Wat blijft hetzelfde en wat verandert er? Het Diabetes Eerstelijnszorgproject Midden West-Vlaanderen Multidisciplinaire diabetesraadpleging in de eerste lijn. Om het te downloaden, raad, alsjeblieft, deze presentatie aan je vrienden in de sociale netwerken.
Metformine blijkt toch veilig te zijn gedurende de zwangerschap (wordt in Nederland gebruikt) Glibenclamide blijkt veilig te zijn tijdens de 2 de helft van de zwangerschap (wordt in Nederland gebruikt) Andere orale antidiabetica moeten worden stop gezet. 4 injectiesysteem is dan veelal noodzakelijk om een perfecte glycemieregeling te kunnen nastreven.
VOEDING Energiebehoefte Normale energiebehoefte: Gemiddeld 1800 tot 2000 kcal per dag Minstens 1500 kcal per dag om ketonen te voorkomen Vanaf de 24 ste week: 300 kcal extra (BMR neemt merkbaar toe vanaf de 24 ste week) Dit wordt individueel bekeken!!
BEWEGING TIJDENS ZWANGERSCHAP Dagelijks 30‘ extra beweging Aerobe beweging geeft lagere nuchtere en postprandiale glycemiewaarden: bvb. DEFINITIE Glucose intolerantie met hyperglycemie tijdens de zwangerschap Veroorzaakt door een progressieve insulineresistentie onder invloed van placentahormonen.
Diabetes type 1 is een auto-immuunziekte waarbij de insulineproducerende cellen in de alvleesklier worden vernietigd en je afhankelijk wordt van het zelf toedienen van insuline door middel van spuiten of, zoals ik, met een insulinepomp. Er zijn echter veel verschillende factoren die invloed hebben op mijn waardes, om te beginnen bij de koolhydraten.
Beweging, eerder gedane beweging, ziekte, hormonen, stress, slaap en zelfs het weer hebben invloed op je bloedsuikerwaardes. De diabetes onder controle zien te houden, is een soort van voorwaarde om verder een zo gewoon mogelijk leven te leiden.
Mijn ouders hebben mij nooit anders behandeld dan mijn broertje of zusje en ze hebben ondanks de zorgen er altijd het beste van gemaakt. Iedereen wordt behandeld met insuline, maar de soort, via pomp of spuit, hoeveelheid, frequentie etc. Oorzaken kunnen hierbij erfelijk zijn of ouderdom, maar tegenwoordig komt het veel voor bij mensen met overgewicht. Door mijn diabetes weet ik hoeveel doorzettingsvermogen ik heb, leef ik gezonder dan de meeste mensen en heb ik mijn lichaam heel goed leren kennen.
Zonder diabetes had ik hem nooit ontmoet en omdat hij zelf ook diabetes type 1 heeft, kunnen we elkaar perfect ondersteunen. Maar wat ik liever laat zien is dat diabetes absoluut geen belemmering hoeft te zijn om je doelen te behalen en alles te halen uit het leven wat er in zit!
Van sollicitaties hoorde ik meestal niets meer terwijl voorheen de recruiters me op allerlei manieren lastig vielen. De overheid beaamt dit door voor chronisch zieken en anderszins beperkte mensen subsidies aan te bieden aan potentiele werkgevers, maar als diabeet kom je hier niet voor in aanmerking. DVN is bijna volledig gericht op type 2 en zouden zich naar mijn mening moeten hernoemen om verwarring te voorkomen.
Voorwaarde is wel dat zij zorgen voor een goed gewicht, normale buikomvang en voldoende lichaamsbeweging. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen. 2 uitscheiden van afval geproduceerd bij het metabolisme (stikstofhoudend) Excretie regelen van relatieve concentraties opgeloste.
Hormoonklieren Hormonen Worden door hormoonklieren afgegeven aan het bloed Werken alleen op doelwitorganen Hormoonspiegel. Transport van stoffen Klein afstanden: van cel tot cel –DIFFUSIE Bloedsomloop (mens) –Dubbele bloedsomloop Grote.
De meeste stoffen kunnen zonder moeite binnendringen door de wand van de cellen waar ze nodig zijn. De insuline begeleidt daar als het ware de glucose en zorgt dus dat deze in de cellen wordt opgenomen. Bij een wat langduriger training neemt de hoeveelheid bloed in het hart, die met elke hartslag in de bloedbaan wordt gepompt (slagvolume) toe.
Een zorgtraject beoogt een multidisciplinaire samenwerking tussen de zorgverleners en de patient.
Eerste voorschrift voor 6 maanden: Voorschriften voor het materiaal Voorschrift voor educatie Glucometer, 150 strips en 100 lancetten «ZORGTRAJECT» 2. Wanneer de huisarts geen vermelding op het voorschrift plaatst, is er nog steeds een attest van de adviserend geneesheer vereist voor tegemoetkoming. Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Wachtdienstregeling Vooraf… ? Hoe wordt de wachtdienst van huisartsen en van apothekers. Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Vooraf… Hoe staat u tegenover het voorschrift op stofnaam (VOS)? Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Vooraf… Krijgen we vaak te maken met gevallen van misbruik en verslaving?
Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Magistrale bereidingen Vooraf… Schrijven we vaak magistrale bereidingen voor?
Voor de zwangerschap Hoe beter de glycemiewaarden, hoe minder kans op aangeboren misvormingen (vb.
Insuline is nodig om glucose vanuit de bloedbaan in de cellen te kunnen krijgen van je spieren, hersenen en organen, het fungeert als een soort van sleutel. Bij alles wat ik in mijn mond stop gaat de rekenmachine in mijn hoofd draaien, bereken ik het totaal, moet ik het totaal delen met mijn ratio en dan weet ik hoeveel insuline ik op dat moment nodig heb.


Het is dus naast het rekensommetje ook het maken van een inschatting hoeveel je extra of minder nodig hebt eventueel.
Bij een lage bloedsuiker, een hypo, is het zaak zo snel mogelijk suikers naar binnen te krijgen. Daarbij kunnen langdurige en het veel voorkomen van hoge bloedsuikers op de langere termijn ook complicaties aan bloedvaten, zenuwen, ogen en nieren veroorzaken.
Mijn vermoeden is dat ik hierdoor zelf ook nooit moeite heb gehad met het feit dat ik chronisch ziek ben of anders dan anderen. Diabetes type 2 is in de meeste gevallen verworven door leefstijl en kan ook door een aanpassing van die leefstijl onder controle gehouden worden: gezond eten, afvallen, bewegen en soms medicijnen. Via de Diabetes Vereniging Nederland ging ik vroeger zelf mee met jongerenkampen, heb ik nog steeds vriendinnen uit die tijd en ben ik later ook zelf activiteiten en kampen gaan organiseren. Wij willen met onze stichting jonge mensen met diabetes type 1 ondersteunen in het dagelijks leven met diabetes. Na een jaar thuis gezeten met veel pijn en moeite, nauwelijks ondersteund vanuit de medische kant, heb ik zelf mijn leven weer op de rails proberen te zetten.
Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud! Die voedingsstoffen worden onttrokken aan het voedsel dat we eten en de lucht die we inademen. Als er geen insuline wordt geproduceerd of te weinig, dan kunnen de lichaamscellen geen glucose opnemen, of te weinig. Het gehalte aan rode spierkleurstof (myoglobine) dat zuurstof van het celmembraan naar de mitochondrie transporteert, neemt ook toe. Wanneer huisarts en apotheker elkaar ontmoeten… Vooraf… Waarvoor dient het voorschrift en de regels die eraan. Er is geen standaard behandeling, diabetes is namelijk maatwerk en je bent de hele dag bezig alles in goede banen te leiden. Je weet natuurlijk niet of dit in de toekomst ook gaat gebeuren, maar dit gegeven hangt toch als een soort zwaard van Damocles boven je hoofd. Daarbij ben ik er altijd heel open over mijn ziekte en het mooie is dat ik ook nooit gepest ben, maar ik merk juist een enorme betrokkenheid. Daarbij zijn er enorme verschillen in opvattingen en daardoor zijn er ook veel misverstanden over de ziekte. Omdat het ontstaan van diabetes type 1 (nog) niet te voorkomen is, kan het heel frustrerend zijn als mensen denken dat je het aan jezelf te danken hebt. Hierdoor heb ik zo veel verschillende mensen ontmoet, zo veel geleerd over mijn ziekte en hele leuke momenten beleeft. Zou erg leerzaam zijn voor iedereen om een dag 4-6 keer gaan prikken en koolhydraten tellen, ook als je geen diabetes hebt, gewoon om te voelen hoe het is diabetes hebben. Lid geworden van de DVN, die vervolgens bijna alleen over diabetes 2 praten en consequent weer afgemeld.
Ik ben altijd een actieve sporter geweest, maar mijn diabetes werd ontdekt doordat ik in een paar weken tijd meer dan 30 kilo afgevallen was. Een dag thuis werken of vrij na een problematische week door een verkoudheid kan er niet van af, er zijn doelen die gehaald moeten worden. Nu na 9 maanden heb ik er al een pak meer vertrouwen in, ik heb ontdekt dat wij gewoon nog alles samen kunnen doen, alleen (zoals je zei) meer berekend en meer over nadenken.
Ons lichaam heeft het vermogen om dat voedsel en die zuurstof automatisch te verwerken tot stoffen die de cellen nodig hebben. Hoe kunnen we de begeleiding en opvolging van patienten in een zorgtraject beter op elkaar afstemmen?
Als ik een hypo heb zie ik bleek, ben ik afwezig, kan ik erg emotioneel reageren, heb ik moeite uit mijn woorden te komen en kan ik geen keuzes maken. De jongen op de basisschool die om 14.00 het alarm had gezet op zijn super hippe horloge, zodat ik wist wanneer ik mijn tussendoortje moest nemen en de studiegenoot die zijn reep chocolade kwam brengen toen ik zat te snikken op de gang met een heftige hypo. Dat vind ik wel vervelend, want hoewel ik chronisch ziek ben, voel ik mij niet ziek en voel ik mij absoluut niet beperkt. De kampen gaven een hele positieve draai aan diabetes en een moment om helemaal gelijk te zijn aan anderen.
We zijn er druk mee en er liggen nog vele plannen op de plank om de komende jaren te gaan uitwerken. Ik ben veel bewuster gaan leven wat ik er fijn vind, ik heb ook een insuline pomp en ben daar erg tevreden mee. Zelfs een lichte opwarm oefening als push-ups ging bijna niet door de gevolgen van ernstige acidose.
Die verwerking gaat dag en nacht door via een groot aantal ingewikkelde processen, die we stofwisseling noemen.
De glycogeendepots in de spiercellen, de opslagplaatsen van de energieleverende koolhydraten, neemt eveneens toe.
Eerst is er een toename van het bloedplasma, daarna van het aantal rode bloedlichaampjes, gevolgd door een toename van de hoeveelheid hemoglobine, dat zuurstof kan binden tot de samenstelling van het bloed weer normaal is.
Zorgtrajecten Wat zijn de aandachtspunten bij het opstellen van het voorschrift voor materiaal?
Van te hoge waardes krijg ik dorst, moet ik veel plassen, ben ik moe en kan ik chagrijnig worden. Het rotste aan de ziekte vind ik dat mensen het verschil niet weten tussen de twee types dat frustreerd mij heel erg. Inmiddels ben ik weer op gewicht al is de spierkracht en het uithoudingsvermogen niet meer wat het geweest is. Het aantal haarvaatjes (capillaire vaten) in de spieren wordt groter en maakt de aan- en afvoer van voedingsstoffen resp. Door conditietraining is men in staat de hoeveelheid HDL- cholesterol aanzienlijk te verhogen en LDL-cholesterol te verlagen. Hoe kunnen we samenwerken om erop toe te zien dat de objectieven van de patient bereikt worden? Vroeger kon ik wel eens boos worden om het feit dat ik andere traktaties kreeg dan andere kinderen, maar mijn moeder heeft mij altijd geleerd dat hoewel ze het niet helemaal snappen, het juist heel lief is dat ze rekening met me proberen te houden. De meeste misverstanden bestaan echter over het verschil tussen diabetes type 1 en diabetes type 2.
Ik doe erg mijn best om me suiker zo goed mogelijk op peil te houden en dan is het vervelend om van andere mensen te horen dat het je eigen schuld is.Juvenile diabetes treatment cure 2014
How to cure diabetes hunger cravings
What medicine is used for type 2 diabetes yahoo


Comments

 1. EmO_GiRl

  Tremendous quick and easy low years and have no anticipation of living.

  10.04.2015

 2. zeri

  Has happened since 2000 could be linked to a level off contain cherries, as cherries aren't.

  10.04.2015

 3. ISABELLA

  Which promote inflammatory atherosclerotic processes.

  10.04.2015