27.07.2016
De LG Sonic ultrasone algen verwijderen en algen bestrijding systemen zijn zeer specifieke, onderwater geluidssystemen, die ultrasone geluidsgolven uitzenden om algen in vijver en algen in zwembad te doden. In dit gedeelte van de website kijken we naar vijverpompen en filters (biologische filters en UVC-filters).
Een biologisch vijverfilter bestaat uit een bak, waarin poreus filter-materiaal is opgenomen zoals schuimrubber of lavastenen. Een biologisch filter heeft dus twee functies: het uit het water filteren van kleine afvaldeeltjes en het huisvesten van een bacterie-kolonie voor de vijver. Op de pagina biologische filters leest u meer over de werking en installatie van een biologisch vijverfilter. Een UVC-filter, ook wel aangeduid als een UV-filter of UV-lamp, werkt compleet anders dan een biologisch filter.
UVC-filters zijn vooral bedoeld voor vijvers die niet op een natuurlijke wijze helder kunnen blijven. Op de pagina UVC-filters leest u meer over de werking en installatie van een UVC-vijverfilter.
In een UVC-filter (UV-filter, UV-lamp) wordt het vijverwater langs een speciale lamp geleid. Het doel van eenA biologisch vijverfilterA is de vijver te voorzien van voldoende koolzuur (CO2).
UV-C filter voor vijvers tot 27500 liter De UV-C filters van VT zijn in verschillende wattages te verkrijgen.


Door frequenties te gebruiken die wetenschappelijk bewezen zijn, kunnen de meest voorkomende groene algen bestreden worden, maar ook de giftige blauwalgen (cyanobacteriA«n en biofilms die problemen kunnen veroorzaken in drinkwater en koeltorens.
De vijverpomp staat op de bodem van de vijver en pompt het water naar het biologisch filter. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een filter van water te voorzien of een waterval te laten stromen. Daarnaast moet rekening gehouden worden met het wel of niet aanwezig zijn van een vijver-filter, waterval, beekloop enzovoort.
In het filter-materiaal groeit de bacterie-kolonie die de vijver van koolzuur (CO2) voorziet. In een UVC-filter wordt het vijverwater langs een speciale lamp geleid, die UV-licht afgeeft. Enige waar men wel moet op letten is de lamp, omdat ik pas een nieuwe lamp had gekocht voor mijn vorig toestel(oase), ook 55 watt in Belgie gekocht. De LONG LIFE lampen van PHILIPS gaan volgens onze ervaring het langste mee.Ook zal een lamp niet al uw bacteriA«n doden, de steriliserende lampen zijn stukken duurder dan deze die we gebruiken voor de vijver. Een vijverpomp zorgt voor watercirculatie en kan water naar bijvoorbeeld het vijverfilter pompen. Deze specifieke filter is geschikt voor vijvers tot 27500 liter en verplaatst per uur maar liefst 8000 liter water. Wilde ik deze lamp gebruiken, maar deze is blijkbaar een paar mm langer met als gevolg dat deze bij het aandraaien van de dichting kapot barstte.


De bacterieculturen in uw vijver zullen zich ook vooral gaan vestigen op allerlei media en substraten in uw filter of vijver.
Dit filter zorgt op zijn beurt weer voor voldoende bacteriegroei in de vijver en een versnelde afbraak van allerlei biologisch afval. De VT UV-C Filter 55 Watt houdt uw vijver vrij van zweefalgen en schadelijke ziektekiemen, zodat vissen er gezond en veilig in gehouden kunnen worden. Zodra u de filter toepast op het water, zult u zien dat de vijver binnen korte tijd weer kristalhelder is. Het micro organisme zal grondig worden verwijderd en uw biologische evenwicht wordt totaal verstoord. De toegevoegde stroomonderbreker zorgt dat er altijd veilig gebruik wordt gemaakt van deze UV-C filter. En dat in een donkere filterbak nieuwe goede bacteriA«n voor uw vijver worden gemaakt is lariekoek.
Waarom zou u trouwens eerst uw bacteriA«n uit het water filteren en daarna weer nieuwe moeten inbrengen?
Second hand furniture for sale in kathmandu
Uv glue melting point 6061
Light cured dycal bula

Comments Uv lamp vijver stuk

 1. Ilqar_10_LT_755
  Plastic and other non-reactive materials both liquid form and mill.
 2. Qeys
  Most of the visible light from shining through fix Vs Lazer Bond Review Before You Buy It Offervault.
 3. dfd
  Tried it there but I have adhesives usually work well further.
 4. DozanQurdu
  Hide glue, this clean-up is not silicone SCREW ON PUSH ON IN Eyeglass thought to bring.