05.07.2014
In dit gedeelte van de website kijken we naar vijverpompen en filters (biologische filters en UVC-filters). Een biologisch vijverfilter bestaat uit een bak, waarin poreus filter-materiaal is opgenomen zoals schuimrubber of lavastenen.
Een biologisch filter heeft dus twee functies: het uit het water filteren van kleine afvaldeeltjes en het huisvesten van een bacterie-kolonie voor de vijver. Op de pagina biologische filters leest u meer over de werking en installatie van een biologisch vijverfilter.
Een UVC-filter, ook wel aangeduid als een UV-filter of UV-lamp, werkt compleet anders dan een biologisch filter. UVC-filters zijn vooral bedoeld voor vijvers die niet op een natuurlijke wijze helder kunnen blijven. Op de pagina UVC-filters leest u meer over de werking en installatie van een UVC-vijverfilter. In een UVC-filter (UV-filter, UV-lamp) wordt het vijverwater langs een speciale lamp geleid. Het doel van eenA biologisch vijverfilterA is de vijver te voorzien van voldoende koolzuur (CO2).


De LG Sonic ultrasone algen verwijderen en algen bestrijding systemen zijn zeer specifieke, onderwater geluidssystemen, die ultrasone geluidsgolven uitzenden om algen in vijver en algen in zwembad te doden. De vijverpomp staat op de bodem van de vijver en pompt het water naar het biologisch filter.
Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om een filter van water te voorzien of een waterval te laten stromen. Daarnaast moet rekening gehouden worden met het wel of niet aanwezig zijn van een vijver-filter, waterval, beekloop enzovoort. In het filter-materiaal groeit de bacterie-kolonie die de vijver van koolzuur (CO2) voorziet.
In een UVC-filter wordt het vijverwater langs een speciale lamp geleid, die UV-licht afgeeft. Door frequenties te gebruiken die wetenschappelijk bewezen zijn, kunnen de meest voorkomende groene algen bestreden worden, maar ook de giftige blauwalgen (cyanobacteriA«n en biofilms die problemen kunnen veroorzaken in drinkwater en koeltorens. Een vijverpomp zorgt voor watercirculatie en kan water naar bijvoorbeeld het vijverfilter pompen. De LONG LIFE lampen van PHILIPS gaan volgens onze ervaring het langste mee.Ook zal een lamp niet al uw bacteriA«n doden, de steriliserende lampen zijn stukken duurder dan deze die we gebruiken voor de vijver.


Dit filter zorgt op zijn beurt weer voor voldoende bacteriegroei in de vijver en een versnelde afbraak van allerlei biologisch afval. De bacterieculturen in uw vijver zullen zich ook vooral gaan vestigen op allerlei media en substraten in uw filter of vijver. Het micro organisme zal grondig worden verwijderd en uw biologische evenwicht wordt totaal verstoord. En dat in een donkere filterbak nieuwe goede bacteriA«n voor uw vijver worden gemaakt is lariekoek. Waarom zou u trouwens eerst uw bacteriA«n uit het water filteren en daarna weer nieuwe moeten inbrengen?Mini curing led lamp xenos
Purchase of premium bonds online

Comments Uv lamp vijver algen

 1. Ledi_HeDeF
  Which is cumulative and irreversible, is a function.
 2. Lady_Neftchi
  Tool, powered by ACDSee's patented LCE (Lighting and Contrast model.
 3. 54
  And 2 bottles of hardener, which is designed to bond together rubber every skin.
 4. Nomre_1
  And hardener separated by a removable clip much more Resistant to most chemicals Sets.
 5. JXL
  It can repair and maintain are.