04.04.2016
Gellak of 'soak off gel polish' in het Engels, blijft veel langer zitten dan gewone nagellak en glanst geweldig mooi.
Het gebruik van gel als lak (een nagellak die met een UV lamp of LED lamp in minder dan een minuut droogt) is razendsnel populair geworden. Het verwijderen van gellak is niet moeilijk maar je moet wel de juiste soak off vloeistof gebruiken of wraps, die je om je vingers wikkelt.
Gellak, gellack, color gel, het zijn allemaal benamingen voor het zelfde principe: een zeer snel uithardende nagellak, die sterker is dan gewone nagellak. Algemeen staan behandelingen met CND Shellac bekend als een van de beste en meest duurzame, in de zin dat de lak het langst blijft zitten.
Droogtijd: het UV-licht of LED-licht droogt de gel nagellak binnen seconden, dus geen lange droogtijd, geen vlekken, geen deuken. Beperkter aantal kleuren al worden het er wel steeds meer (TIP voor wie zijn eigen lievelingskleurtjes wil gebruiken: gewone nagellak over een basis + topcoat van gellak.
Als je een UV lamp gebruikt sta je (al is het maar kort) bloot aan kankerverwekkende UV-straling, net als de straling van de zon.
Gellak hoeft beslist niet schadelijk te zijn voor je eigen nagel, al is het natuurlijk nooit de meest gezonde behandeling. Zelf thuis gel nagellak aanbrengen als in een professionele nagelstudio kan met de startersets, zowel op handen en voeten. Vind jij het regelmatig lakken van je nagels ook zo’n tijdrovend klusje maar is je budget niet groot genoeg om een gelnagellak in de nagelstudio aan te laten brengen ? De sensationail starterkit is een complete set met daarin alles wat je nodig hebt om thuis een mooie gelnagellak aan te brengen. Je begint met het licht vijlen van je nagels om ervoor te zorgen dat de lak straks goed hecht. Ik ben Miranda Wolters en ergens in 2009 registreerde ik de domeinnaam studioperess.nl en startte ik mijn blog.
Meestal is het bedoeld voor gebruik in de nagelsalon, soms is het speciaal bedoeld voor thuisgebruik.


In plaats van wraps kun je ook wattenschijfjes met aluminiumfolie gebruiken en een remover mét aceton of de soak off vloeistof die hoort bij het merk dat je gebruikt. CND Shellac is de merknaam van een gel die als nagellak wordt aangebracht en moet uitharden onder de UV-lamp. Het aanbrengen van deze gel nagellak doe je zelf of het gebeurt door een professional in een nailstudio.Vooral voor de teennagels is het een uitkomst, je hoeft er weken niet naar om te kijken. Kies daarom liever voor een LED lamp, die gebruik je korter en hij schijnt nog minder UV te bevatten. Vergeleken bij het vijlen en drillen waar het zetten van acrylnagels mee gepaard gaat valt het mee. Het is de moeite waard op het eerst eens een paar keer professioneel te laten doen om te zien of het je bevalt en dan een set te kopen waarmee je thuis aan de slag kunt. In de kit vind je een primer, base en topcoat, gekleurde gellak, gel cleanser, LED lamp, nagelvijl en bokkepootje en pluisvrije doekjes. Zorg er vanaf nu voor dat je de lak niet aanbrengt op je nagelriemen omdat de lak dan sneller zal loslaten. Sinds begin 2014 plaats ik hier dagelijks mijn plog, een fotoverslag van mijn dag en dus mijn leven. Want als je niet elke paar dagen je nagellak wilt vervangen kun je altijd gel nagellak (ook wel gel polish, gelcolor genoemd) gebruiken. Dat is tijdwinst voor iedere vrouw die er goed verzorgd uit wil zien maar geen zin heeft om al teveel tijd te besteden aan het lakken en laten drogen van teennagels. Maar omdat je maar eens in de 2-3 weken heel even onder de uv-lamp gaat met je handen is het niet te vergelijken met het zonnen op een zonnebank en dus minder schadelijk. Wij hebben nog nooit negatieve geluiden gehoord over gellak en de meeste gebruiksters willen nooit meer zonder, dus de kans is groot dat jij er ook helemaal blij mee bent. Het aanbrengen van de gelnagellak is net zo eenvoudig als het aanbrengen van een normale nagellak met het verschil dat je de lak moet laten drogen onder de LED lamp. Deze starterkit is voldoende voor 10 manicures en is daarna weer aan te vullen door de essentials kit aan te schaffen.


Met een Starter Set, bestaande uit gel lak en een UV-lamp of LED lamp kun je zelf aan de slag. Ik kocht de essentials kit voor € 19,99 en de Sensationail nagellak gel in de kleur Mauve Maven voor € 14,99.
Dat betekent veel met mijn handen in het water en als ik gewone nagellak draag ligt dat er na een dag alweer af.
Mocht je geen toestemming willen geven, dan kan je dit bericht sluiten en in je browser je instellingen veranderen zodat er geen cookies worden opgeslagen, of dat deze bijvoorbeeld na het sluiten van je browser verwijderd worden. CND is wel een duur merk evenals OPI Gelcolor maar de kwaliteit is dan ook onovertroffen en bovendien zijn de kleuren, met name van OPI Gelcolor, volgens velen het allermooist. De gellak bleef er de afgelopen 2 weken keurig netjes op zitten, slechts 1 nagel chipte een heel klein beetje.
Af en toe onder de UV lamp kan geen kwaad maar het is goed om je huid te beschermen met handschoentjes waar de vingertoppen vanaf geknipt zijn. De UV lamp blijkt met de Sensationail produkten net zo goed te werken maar het uitharden duurt gewoon iets langer. Als laatste breng je opnieuw een laagje base en topcoat aan en deze laat je weer 30 seconden uitharden. De timer van mijn UV lamp zette ik bij het uitharden van de kleurlagen op 2 minuten in plaats van 1 minuut en dat werkte prima. Als allerlaatste stap verwijder je met de gel cleanser op een pluisvrij doekje de vochtige laag op je nagels en het resultaat zijn prachtig glanzende gelakte nagels die tot 2 weken mooi blijven !Lamps glass
Led bulbs and lights
Uv led amazon uk
How to buy a home under foreclosure

Comments Uv en led lamp nagels xanten

  1. Ledy_MamedGunesli
    Coating that completely saturates and coats the base glue.
  2. StoRm
    Candidates for a material that could make laser assisted vascular repair you have high enough.
  3. heyatin_1_ani
    FIX THIS, as it's a major problem weld has cured.