Een back-up via iCloud is dus het handigst als je veel onderweg hebt en niet veel data hoeft te back-uppen. Het voordeel is dat het maken van een iCloud-reservekopie kan bestaan naast het maken van een iTunes-reservekopie. Soms heb je snel even een back-up nodig, bijvoorbeeld wanneer je nieuwe firmware wilt installeren of de iPhone moet laten repareren. Met deze gegevens kun je een iPhone compleet herstellen, terwijl er niet een volledige back-up van de iPhone is gemaakt. Hou er rekening mee dat je op vakantie het maken van automatische back-ups via iCloud het best kunt uitschakelen als je gebruik maakt van een MiFi, Karma, Keepgo, Wereldwijd Wi-Fi (voorheen Droam) of ander persoonlijk hotspot-apparaatje.
Zoals je ziet heb je helemaal geen dure, extra software nodig om goede back-ups te maken van al je iOS-apparaten.
Net als met iedere nieuwe telefoon zal je eerst de simkaart in het toestel moeten doen, de iPhone 5 is op dit moment de enige smartphone met een nano-simkaart.
Als je iTunes hebt geinstalleerd op jouw computer dan sluit je de iPhone aan op de Mac of PC met de meegeleverde USB-kabel. Tijdens het doorlopen van de verschillende stappen van iTunes kun je aangeven of je jouw contacten, agenda’s, e-mailacconts en bladwijzers automatisch wilt synchroniseren tussen de computer en iPhone. Je ziet hier meteen hoeveel ruimte je nog tot je beschikking hebt en je kunt de verschillende te backuppen onderdelen aan en uit zetten. Onderaan aan het beeld ‘Opslag en reservekopie’ daar vind je een knop ‘Maak nu reservekopie’. Wanneer je de iCloud-reservekopie hebt ingeschakeld maakt je iPhone automatisch een back-up van je filmrol, accounts, documenten en jouw instellingen. Doormiddel een iTunes back-up worden de instellingen, de Filmrol en andere gegevens zoals contacten bewaard. Nu je een backup gemaakt hebt van jouw oudere iPhone wordt het tijd om de gegevens op jouw iPhone 5 te gaan zetten en dit gaat als volgt.
Je kiest nu voor het terugzetten via een iCloud-reservekopie, hierna wordt er gevraagd om jouw Apple-ID en wachtwoord in te voeren en de reservekopie zal worden terug gezet op de iPhone 5.
Hier boven is te zien hoe eenvoudig het is om een reservekopie terug te zetten meteen nadat je de iPhone 5 aanzet, als je later nog eens een back-up wilt terugzetten gaat dit makkelijker via iTunes en wel op de volgende manier. Je kunt de iOS-configuratie-assistent nogmaals uitvoeren door de inhoud van het apparaat te wissen.
Het voorkomt dat je dierbare foto’s en bestanden kwijtraakt als je iOS-apparaat wordt gestolen of kapot gaat. Om te voorkomen dat je geen waardevolle data van je iPhone of iPad kwijtraakt kijken we naar de cruciale verschillen tussen beide methoden. Terwijl jij ‘s nachts slaapt wordt er een back-up van je toestel gemaakt, zonder dat je ernaar om hoeft te kijken.
Voor mensen die niet vaak bij hun Mac of PC zijn, is de iCloud-bacup de snelste en makkelijkste oplossing. Door de iCloud-back-up aan te zetten, wordt er elke keer als je toestel op het netstroom aangesloten is en met Wi-Fi verbonden is een back-up gemaakt.


In dat geval vind je op hetzelfde tabblad in iTunes de mogelijkheid om een handmatige back-up te maken. Je krijgt nu een waarschuwing dat er geen lokale reservekopie via iTunes op de computer zal worden gemaakt. Je kunt dit zo instellen dat deze automatisch gemaakt wordt, maar je kunt ook handmatig het maken van een reservekopie opstarten.
Dankzij de back-up is bekend welke apps je had geinstalleerd en hoe je de appicoontjes op het homescreen had ingedeeld. Heb je behoefte aan een back-up die onmiddellijk wordt gemaakt, bijvoorbeeld omdat je je iPhone bij een reparatiedienst wilt inleveren en zeker wilt weten dat je niets kwijtraakt. Wat moet je allemaal doen om een online opgeslagen back-up terug te zetten naar je iOS-apparaat?
Voor je het weet heb je een paar gigabytes verstookt, omdat de iPhone denkt dat je op een Wi-Fi-netwerk zit. Ze nemen veel ruimte in beslag op iCloud en het duurt minutenlang voordat de back-up klaar is.
Als je nog geen bestanden hebt staan in de iTunes biblitheek dan kun je bestanden van je pc of Mac naar de iTunes-bibliotheek slepen. Hiervoor moet je iPhone wel in de oplader zitten, vergrendeld zijn en verbonden zijn met een Wi-Fi netwerk. Zodra de nieuwe iPhone opgestart wordt, komt de vraag of je de iPhone terug wilt zetten vanaf een reservekopie. Eigenlijk op dezelfde manier als dat je een reservekopie gemaakt hebt (rechter muisklik op je iPhone in iTunes) zet je nu de reservekopie weer terug. Ben je iemand die dagelijks achter de computer zit, dan kost een back-up via iTunes weinig moeite.
En als je je iPhone op vakantie kwijtraakt heb je op korte termijn toegang tot de back-up in iCloud, zonder naar huis te moeten reizen. Zit je vaak achter de computer, thuis of op het werk, dan kun je net zo goed een back-up maken via iTunes, zodat je zeker weet dat al je data veilig wordt bewaard. Er wordt elke dag een reservekopie gemaakt van de belangrijkste gegevens op je iPhone en iPad, zolang je bent verbonden met Wi-Fi en bent aangesloten op een stroombron. Geen probleem: druk op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Maak nu reservekopie. Ook wordt er gevraagd of je een Apple ID wilt aanmaken deze is nodig om Apps, muziek en films te downloaden uit de iTunes store. Muziek in mp3-formaat is meteen klaar om af te spelen op jouw nieuwe iPhone, je kunt ook kiezen voor het AAC-formaat, dat veel efficienter met ruimte omgaat. Er zijn programma’s waarmee je dat kan doen, zoals het gratis te downloaden programma Handbrake.
Iedere keer als je nu thuis komt of ergens anders waar je ooit verbonden bent geweest met het WiFi netwerk herkend de iPhone dit en zal deze automatisch verbinding maken met dit netwerk. Je kunt zo ook heel eenvoudig bepalen van welke onderdelen jij een backup gemaakt wilt hebben.


Voor de overige onderdelen (zoals foto’s, app gegevens en berichten) is er standaard 5GB gereserveerd, extra ruimte kun je natuurlijk altijd bijkopen. Als je een reservekopie hebt, kun je alle gegevens op elk moment terugzetten op het apparaat. Ook als je veel grote bestanden hebt of bacups via het netwerk wilt maken, ben je op een iTunes-bacup aangewezen. Maak af en toe handmatig een back-up via iTunes, om zo alle gegevens op een computer achter de hand te houden. Daarna kun je je iPhone volledig wissen en terugzetten naar fabrieksinstellingen via Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in. De beste oplossing is om back-ups via iTunes te maken in periodes dat je voor langere tijd thuis bent of op kantoor werkt.
Als je wilt kun je de back-up versleutelen, zodat anderen geen informatie kunnen achterhalen als je MacBook wordt gestolen.
Daarna moeten nog wel de apps worden teruggezet, aan de hand van informatie uit het back-upbestand. De reparatiedienst kan dan niet door je gegevens neuzen en jij weet dat jouw gegevens veilig zijn. Een betere oplossing is om via publieke hotspots bij Starbucks, McDonalds of in je hotel dagelijks een handmatige back-up ta maken. Dat voorkomt dat je later alle wachtwoorden handmatig weer moet invoeren op het moment dat je een back-up moet terugzetten. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe iPhone gekocht, dan hoef je niet het hele toestel opnieuw in te richten. De apps worden daarbij opnieuw uit de App Store gehaald, teruggezet en voorzien van de juiste instellingen, zodat alles weer werkt zoals voorheen. Er zijn apps waarmee je automatisch alle gemaakte foto’s naar Dropbox kunt doorsturen.
Bij het terugzetten van een iCloud-back-up worden al die items opnieuw gedownload vanuit de iTunes Store.
Encryptie is ook verstandig als je je iPhone of iPad gebruikt voor je werk en met gevoelige informatie te maken hebt. Geef aan dat je de reservekopie van een andere iPhone wilt terugzetten en binnen een paar minuten heb je je oude, vertrouwde iPhone weer terug met dezelfde apps en instellingen.
Een recente back-up via iCloud is altijd aan te raden, want als je bijvoorbeeld op vakantie tegen problemen aanloopt heb je in een paar minuten je vertrouwde apps en instellingen terug.
Cloud storage server free zen
Icloud account and sign in 971
Owncloud ldap mail xp


Comments

 1. 24.11.2014 at 13:39:25


  External drive so you have lots of disk space participating in their 15-day free trial.

  Author: Sprinter
 2. 24.11.2014 at 15:56:48


  Space is 10Gb which can rise to a maximum of 20Gb for free local computing and cloud.

  Author: VUSALIN_QAQASI
 3. 24.11.2014 at 15:33:14


  Private networks when you connect to the cloud and store your the.

  Author: VORZAKON
 4. 24.11.2014 at 19:43:45


  SkyDrive) is Microsoft's free online reservekopie icloud terugzetten mislukt you don't have infinite transmission speed and can search for answers.

  Author: Nasty_Girl
 5. 24.11.2014 at 16:31:11


  That is more personal and only meant to be shared with.

  Author: Shadow