Dragon age 2 increase text size

Foods to improve sex drive in males

MLI-84 M1, masina de lupta a infanteriei, aflata in dotarea Armatei Romane, reprezinta un vehicul de lupta reusit, ce imbina protectia, transportul si ducerea actiunilor de lupta, intr-un singur vehicul.
Motorul CATERPILLAR C9, Diesel, cu 6 cilindrii in linie, de 9 litri, dezvolta 400 CP la 2200 rpm. Vehiculul dispune de un sistem de stingere ultrarapid a incendiilor, atat in camera de lupta cat si in camera energetica, cu agent netoxic, Halon 1301. Sistemul optic este compus dintr-un aparat de vedere periscopic cu stergatoare si sistem de degivrare a ferestrei frontale, PFI-240, pe timp de zi utilizandu-se fereastra 1 cu cerc de ochire pentru fixarea tintei si aparat de X8 cu reticul ballistic. Mai sunt de asemenea prevazute inca 4 periscoape pentru observare (PFI-240), cu sistem electric de degivrare, iar conductorul dispune de periscoape fixe de vedere de tip PFI-160, PFA-350, iar pentru conducerea de noapte de un sistem pasiv ACN-1P.
Pentru confortul echipajului, vehiculul dispune de o instalatie de climatizare si aer conditionat eficienta, cu un sistem de navigatie integrat de pozitionare globala(GPS). Turela dispune de un sistem modern anti-coliziune (ACS), electric, ce previne riscurile de accidentare atat a vehiculului cat si a echipajului, atunci cand sistemul de arme functioneaza. Principala arma a JDERULUI de atac si aparare este reprezentata de tunul AA –KBA B007 de 25 mm, de productie elvetiana.
De asemenea, turela dispune de o mitraliera calibrul 7,62 mm, jumelata cu tunul, stabilizata electric pe 2 axe (orizontal si vertical), ce dispune de 2000 de lovituri; iar pentru tehnica de aviatie si desant aerian, vehiculul a fost echipat cu mitraliera antiaeriana PKT, de 12,7 mm, cu o rezerva de 2000 de proiectile.
Alimentarea cu munitie atat a tunului cat si a mitralierei se face din interiorul vehiculului, echipajul fiind astfel protejat, inclusive prin instalatia de evacuare a gazelor arse rezultate din trageri. JDERUL dispune de un sistem de comunicatii integrat, foarte modern, de tip Harris, pe unde ultrascurte si cu salt in frecventa. Pentru distrugerea tintelor blindate, JDERUL are montate pe turela 2 rachete containerizate de tip SPIKE LR, foarte moderne de tip “Trage si Uita”, cu capacitate de distrugere a tintelor blindate cuprinse intre 200-4000 m.
Capabilitatile sistemului SPIKE sunt de ultima generatie, operatorul dispune de data link cu fibra-optica, ce-i permite actualizarea in timp real a situatiei tintelor (deplasare, numar, selectare tinte primare, etc.). Toate aceste sisteme au adus JDERUL printre primele 5 sisteme similare din lume, fiind apreciat de catre numerosi specialisti straini, inclusive din cadrul NATO. Se vorbeste chiar de un vehicul nou, MLI-2000, superior celui actual si total diferit de initialul BMP-1 sovietic (sasiu pe care este construit MLI-84 M1). Cu toate acestea JDERUL dispune si de vehicule specializate, pe acelasi sasiu si cu dotari similare, dar destinate unor alte tipuri de misiuni: MEDEVAC si TEHEVAC.
MEDEVAC, este destinat evacuarii si transportului ranitilor de pe campul de lupta, fiind dotat cu echipamente medicale specifice, precum: paturi portabile, kit perfuzie, butelii oxigen, balon ventilare manuala, pompa cardio, masca laringeala, stimulator cardiac portabil, stilet gastric, corsete antisoc pentru hemoragii abdominale, trusa medicala de urgente, aparatura de descarcerare, etc. TEHEVAC, este un vehicul ethnic de depanare si reparatii la tehnica de lupta in teatrul de operatii, pe sasiu MLI, ce dispune de o larga paleta de aparate, generatoare si subansamble necesare misiunii sale, inclusive macara si trolii.  Este destinat sustinerii pe campul de lupta, din punct de vedere tehnic, a mijloacelor de lupta, incluzand aici si TR-85 M1 BIZON. Consideram dragi cititori ca, Armata Romana dispune in prezent de mijloace moderne de lupta –din pacate in numar insuficient- si pregateste intrarea pe “scena” a noului TBT. Din pacate, MFA Mizil s-a privatizat intr-un mod foarte ciudat si nu a iesit mare lucru din privatizarea asta .
A ramas, dar acuma taie tehnica militara si o transforma in fier vechi ca sa supravietuiasca . Pacat….Da unde se modernizeaza MLI 84 in continuare?!Sau au terminat de montata Spike-ul?!
Fortele Terestre stiu ca au 6 batalioane de infanterie mecanizata,acestea folosesc(sau ar trebuii sa foloseasca),MLI-uri,deci un necesar de 180-210 bucati,desigur stiu ca o parte din aceste batalioane de infanterie mecanizata folosesc TAB-uri si nu MLI-uri,sunt insa curios daca se mai folosesc MLI-uri nemodernizate? The major change revolved around the main engine, as the original UTD-20 6-cylinder 15.8-litre diesel was replaced by a domestic 8V-1240-DT-S, a cylinder, 4-stroke V-shaped, liquid-cooled diesel developed in Romania. Its centerpiece was the new Israeli OWS-25R overhead mount turret, armed with a 25 mm Oerlikon KBA autocannon, plus two 9S415 ATGM launchers. In addition for concealment, two banks of four smoke grenade launchers are fitted on the hull.
In the process, amphibious capability was lost, therefore preparation is now an obligation to cross large straights of deep water.
MLI-84M Tractor Pentru Evacuare Tehnica ARV fitted with a large 3-section hydraulic crane (controlled from outside), rear winching frame, left top stowage box, two right top stowage boxes. MLI-84M Vehicul de Evacuare Medicala : Armoured ambulance, same superstructure as in the PCB, modified for stretchers and equipments.
So far the MLI-84 (production achieved in 1991) only saw service with the Romanian Land Forces, in mechanized divisions. Cinci ofiteri din Ministerul Apararii Nationale au plecat joi catre Siria pentru a participa, ca observatori militari, la misiunea ONU de monitorizare in Siria – UNSMIS. La inceputul lunii mai, presedintele Traian Basescu a aprobat participarea Romaniei cu un numar de cinci observatori militari la misiunea ONU de monitorizare in Siria – UNSMIS, ca o reflectare a interesului tarii noastre de a contribui la pacea si stabilitatea in Orientul Mijlociu, a informat printr-un comunicat, Administratia Prezidentiala. Armata Romaniei mai participa cu 35 de observatori militari in misiuni sub egida ONU care se desfasoara in R.D.
Ambasadorul Rusiei la Chisinau, Valeri Kuzmin, a criticat joi, intr-o conferinta de presa, continutul manualului Istoria Romanilor, predata in scolile din Republica Moldova, si a ironizat Armata romana. In conferinta de presa organizata cu ocazia incheierii mandatului, Kuzmin a sustinut ca in manualul Istoria Romanilor este promovata ura fata de rusi si Rusia. Ambasadorul a mai declarat ca Rusia doreste relatii prietenesti cu Republica Moldova, dar “noua generatie trebuie sa fie educata in spiritul corectitudinii politice”. Valeri Kuzmin, care indeplineste functia de ambasador al Rusiei la Chisinau din iulie 2007, va parasi duminica Republica Moldova si va fi inlocuit cu noul ambasador rus, Farit Muhametsin. O ceremonie de semnare a Declaratiei privind incheierea sprijinului acordat de Comandamentul Fortelor Aliate Intrunite din Napoli pentru integrarea Armatei Romaniei in cadrul structurilor Aliantei Nord-Atlantice a avut loc miercuri, la Bucuresti, la sediul Ministerului Apararii Nationale.
Generalul-locotenent Stefan Danila a adresat oficialului NATO multumiri pentru sprijinul acordat Armatei Romaniei in crearea conditiilor favorabile evaluarii in vederea afirmarii structurilor militare romane si a facut o retrospectiva a drumului parcurs de Armata Romaniei pe calea aderarii si integrarii in structurile NATO. Zeci de militari au murit in misiunile din Afganistan si Irak, iar alte zeci au fost mutilati pe viata. In luna august 2008, Ministerul Apararii Nationale anunta ca intentioneaza sa inlocuiasca, din 2009, vechile TAB-uri folosite in Afganistan cu transportoare Piranha, aflate atunci in faza de testare.
Masura a fost luata dupa numeroasele decese inregistrate de militarii romani aflati in clasicele TAB-uri de conceptie sovietica, dar de fabricatie romaneasca. In anul 2008 se spunea ca 600 de transportoare blindate Piranha ar urma sa inlocuiasca, pina in 2025, toate TAB-urile romanesti. In iunie 2009, Viorel Oancea, secretar de stat in Ministerul Apararii Nationale, declara ca defectiunile transportoarelor blindate PIRANHA urmeaza sa fie remediate de o echipa a Elbit Systems din Israel, costurile fiind suportate de aceasta. A urmat apoi dotarea militarilor romani din teatrele de operatii cu clasicele HUMVEE, care capatasera deja porecla de “widow maker” , in randul militarilor americani. Vehiculele blindate MRAP sunt variante ale vehiculului MaxxPro, menite sa reduca numarul de raniti si sa asigure supravietuirea soldatilor in urma exploziilor minelor, a dispozitivelor explozibile improvizate si a atacurilor cu armament de calibru mic. Piranha III C este vehiculul de lupta blindat pe roti intrat in dotarea batalioanelor de infanterie din Fortele Terestre. GHEPARD-ul este un sistem de artilerie antiaerian blindat, autonom, autopropulsat, cu mobilitate ridicata, care poate executa misiuni de lupta in orice conditii meteorologice, ziua si noaptea si in conditii de bruiaj radioelectronic. Complexul antiaerian GHEPARD este din punct de vederea al performantelor mobilitatii, puterii de foc si preciziei, superior multor sisteme similare realizate pe plan mondial, fiind deservit de personal militar pregatit in Germania. Vehiculul pe roti multirol de mare mobilitate cu un design revolutionar, HUMVEE-ul M1113 intrat in dotarea fortelor pentru operatii speciale. HUMVEE-urile se deplaseaza pe toate categoriile de drumuri, in toate tipurile de teren, de la jungla la desert, in orice conditii de vreme si temperatura, avand o eficienta deosebita in teren accidentat. Vehiculul pe roti multirol de mare mobilitate este o masina de lupta de tip usor, cu grad mare de mobilitate. Vehicul neblindat pentru operatii speciale, Uro Vamtac, este un mijloc modern de lupta foarte mobil, intrat in 2005 in inzestrarea Fortelor pentru Operatii Speciale ale Armatei Romaniei.
Masina de lupta are mare putere de foc avand in inzestrare un tun de calibru 25 mm., o mitraliera cal.
Instalatia de lansare CA – 95 cu patru rachete antiaeriene are o mare putere de foc, mobilitate ridicata si o mare autonomie de deplasare. 11 noiembrie 2003 – Sublocotenentii (pm) Iosif-Silviu Fogorasi si Mihail-Anton Samuila au fost impuscati, in urma unui atac asupra transportorului amfibiu blindat in care se aflau. 24 aprilie 2005 – Sublocotenentul (pm) Narcis Sonei a decedat pe timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare, cand TAB-ul in care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat ceea ce a declansat detonarea munitiei din interiorul transportorului. 20 iunie 2006 – Sublocotenentul (pm) Ionel Gheorghita Dragusanu si-a pierdut viata in timpul unei misiuni de patrulare. 6 septembrie 2007 – Sublocotenentul (pm) Aurel Marcu a cazut la datorie pe cand executa o misiune de patrulare, TAB-ul in care se afla trecand peste un dispozitiv explozibil improvizat. 20 martie 2008 – Sublocotenentul (pm) Ionut Cosmin Sandu a cazut la datorie pe cand executa o misiune de patrulare, HUMVEE-ul in care se afla a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat. 13 iunie 2008 – Sublocotenentul (pm) Claudiu Marius Covrig si-a pierdut viata in timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). 31 august 2008 – Sublocotenentul (pm) Dragos Traian Alexandrescu si-a pierdut viata in timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). 26 februarie 2009 – Sublocotenentul (pm) Claudiu Chira a cazut la datorie intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). 3 aprilie 2009 – Maiorul (pm) Tiberius-Marcel Petre si-a pierdut viata in timpul unei misiuni de interventie rapida in sprijinul unei subunitati aliate atacate de insurgenti. 7 aprilie 2009 – Maiorul (pm) Iuliu-Vasile Unguras a cazut la datorie in timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. 23 februarie 2010 – Sublocotenentul (pm) Florin Badiceanu a cazut la datorie in timpul unei misiuni de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. 12 mai 2010 – Sublocotenentul (pm) Valerica Leu a cazut la datorie in timpul unei misiuni de interventie pentru securizarea unei cai de acces pe autostrada A1 (Qalat-Kabul). 23 iunie 2010 – Sublocotenentul (pm) Dan Ciobotaru si sublocotenentul (pm) Paul Caracuda si-au pierdut viata in timpul unei misiuni de lupta pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. 1 octombrie 2010 – Sublocotenentul (pm) Marius Florin Sfeches si sublocotenentul (pm) Cristian-Petru Filip au cazut la datorie, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE in care se aflau.
27 aprilie 2006 – Sublocotenentul (pm) Bogdan Valerian Hancu a cazut la datorie in timpul executarii unei misiuni de monitorizare si antrenare a politiei irakiene. 21 septembrie 2007 – In timp ce se afla intr-o misiune de patrulare, TAB-ul a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, sublocotenentul (pm) Ioan Grosaru pierzandu-si viata. 24 aprilie 2005 – Maiorul Marius Dana a fost ranit, in timpul unei misiuni, in urma rasturnarii autovehicului in care se afla.
24 aprilie 2005 – Segentii Gabriel Hanganu si Adrian Dogaru au suferit arsuri de gradul I si II pe timpul executarii unei misiuni de patrulare in Kandahar. 31 martie 2006 – Maiorul Catalin Ticulescu si plutonierul adjutant Florin Bolovan au fost raniti in urma declansarii unui dispozitiv exploziv improvizat, pe cand executau o misiune de patrulare la sud-est de baza din Kandahar.
20 iunie 2006 – Sublocotenentul Dinu Razvan Manoila, plutonierul Iosif-Adrian Luca-Micu, sergentii Costinel Valerica Slaniceanu si Laurentiu Serban, in timp ce executau o misiune de patrulare, au fost raniti in urma declansarii unui dispozitiv explozibil improvizat.
19 iunie 2006 – Pe cand se inapoia de la sala de mese, la intrarea in tabara romaneasca a avut loc explozia unei rachete in urma careia maiorul Ion Stanciu a fost ranit la picior.


23 iunie 2007 – Sergentul Gabriel Cretu a fost ranit de suflul exploziei unei incarcaturi de aruncator de grenade care i-a provocat un traumatism in zona capului. 29 aprilie 2007 – Sergentul major Marian Constantin a fost ranit in timpul unei misiuni de lupta. 1 august 2007 – Sergentul major Ionel-Sorinel Berchetaru a fost ranit in urma unui atac indirect cu mortiere executat de catre insurgenti.
6 septembrie 2007 – Locotenentul Nicolae Grigore, sergentul major Mircea Daniel Solomon, fruntasul Alex-Octavian Zafiu si sergentul major Marius Enescu au fost raniti pe timpul desfasurarii unei misiuni de interventie in provincia Zabul. 12 martie 2008 – Plutonier Constantin-Mihai Zbughea, caporal Gheorghe Ionel Vasluianul, caporal Gheorghe Dan Hamza, militari romani din Batalionul 300 Infanterie „Sfantul Andrei“, dislocat in Afganistan, au fost raniti la sud de Qalat.
20 martie 2008 – Caporal Silviu Atanasiu a fost ranit la Zabol, cand HUMVEE-ul in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.
13 iunie 2008 – Sublocotenentul Marius Vasile Apostol, sergentul major Daniel Dumitru Drugan si caporalul Marius Barbu au fost raniti pe cand executau o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). 31 august 2008 – Sergentul major Irinel Gheorghe Matei, fruntasul Bogdan Dumitru Angelescu, soldatul Marius Dumitru Mihai si soldatul Claudiu Ionut Butoi au fost raniti in timp ce executau o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). 3 ianuarie 2009 – Soldatul voluntar Nicolae Paraschiva a fost ranit in timp ce executa o misiune de interventie rapida pe Autostrada A1 (Qalat-Kabul). 9 ianuarie 2009 – Locotenent-colonelul Augustin-Nicusor Pegulescu a fost ranit in timp ce se afla intr-o misiune de recunoastere la 50 km de baza Lagman. 7 aprilie 2009 – Sergentul Csaba-Attila Orban, caporalul Adrian-Gabriel Cretu, caporalul Eugen Vargau si fruntasul Madalin Lungu au fost raniti in timp ce executau o misiune de patrulare pe Autostrada Kandahar-Kabul. 19 iulie 2009 – Sergentul Florin Emil Cojocaru si caporalul Gheorghita Paval au fost raniti, in baza militara romana din Qalat, in urma unui atac insurgent cu rachete si armament portabil de infanterie. 5 septembrie 2009 – Fruntasii Constantin Buturuga si Florin Drehluta au fost raniti in urma unui atac insurgent cu aruncatoare de grenade si armament portabil de infanterie produs intr-o baza militara aflata la 60 km de Qalat. 30 septembrie 2009 – Plutonierul Danut Buzatu, caporalul Ionut Bogdan Ciubotaru si fruntasii Ionut Dumbrava si Emanuel Cornel Berdei au fost raniti in timp ce executau o misiune de patrulare pe autostrada Kandahar-Kabul. 20 noiembrie 2009 – Sergentul major Cristian Mostoc si sergentii Bertoni Marius Taifas si Marian Muscaloiu au fost raniti in urma unui atac cu racheta ce a avut loc in Kandahar. 24 ianuarie 2010 – Plutonierii-majori Sergiu Hulpoi si Mihai Paduraru au fost raniti in urma unui atac cu racheta in baza militara din Kandahar. 19 februarie 2010 – Plutonierul Eugen Manaila a fost ranit in timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Kabul-Kandahar. 23 februarie 2010 – Fruntasul Zamfir Marian a fost ranit in timp ce executa o misiune de patrulare pe autostrada Kabul-Kandahar.
7 aprilie 2010 – Plutonierul Eugen Ionel Bida a fost ranit in timp ce executa o misiune de patrulare in provincia Zabul.
24 aprilie 2010 – Fruntasul George Tircomnicu a suferit o contuzie la cap pe timpul executarii unei misiuni pe autostrada Kandahar-Kabul. 1 octombrie 2010 – Caporalul Vasile Zbanca a fost ranit in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE pe timpul executarii unei misiuni in Afganistan. 16 februarie 2004 – Caporalul Florin Vuta a fost ranit de rasturnarea unei macarale in tabara din Al Hillah.
14 noiembrie 2004 – Locotenent-colonelul Ion Voicu a fost ranit usor in urma unui atac cu bombe executat asupra campului american „Victory”. 14 aprilie 2007 – Plutonierii Victor Cornel Giuseppi Petrila si Alexandru Toma Petre, caporalul Iacob Valentin Musca si fruntasul Dan Daniel Porumb au fost raniti pe cand se aflau in misiune de patrulare. 11 septembrie 2007 – Locotenent-colonelul Dorin Petrut si maiorul Iulian Daniliuc au fost raniti, primul la gamba piciorului stang, iar cel de-al doilea la omoplat, in urma unui atac cu o racheta executat asupra bazei Camp Victory.
21 septembrie 2007 – Plutonierul Danut Nicola, sergentul major Adrian Ilie Barbu, caporalul Sorin Catalin Popa, fruntasul Marius Traian Iovi si sergentul major Gabriel Badea au fost raniti in timp ce executau o misiune de patrulare. El beneficiaza de blindaj care rezista la armamentul de infanterie si la explozia minelor antipersonal. De asemenea JDERUL este protejat NBC, sistemul constand in filter ultraperformante si senzori de detectie de ultima generatie; toate acestea asigurand membrilor echipajului o perioada suficienta necesara ajungerii intr-o zona necontaminata, fara insa a obstructiona sau opri actiunile de lupta cu armamentul din dotare.
Pentru realimentarea cu energie in caz de avarie, vehiculul dispune de baterii de stocare 2X12 V, ce dezvolta 170 Ah, precum si de generator electric propriu cu regulator de voltaj incorporate de tip HIEHOFEN, ce poate genera o putere cuprinsa intre 8 KW si 27,6 V.
Pentru ochirea pe timp de noapte, vehiculul dispune de aparatura de vedere specifica, ABC-1, de generatie 2+, de tip pasiv, cu intensificarea luminii reziduale si termice. Acest tun automat asigura puterea de foc necesara pentru combaterea tintelor terestre si aeriene, precum: vehicule de lupta ale infanteriei, transportoare de personal blindate, vehicule de cercetare, pozitii antitanc si ale infanteriei, elicoptere si avioane de lupta. Acestea pot fi lovituri multiple, cu proiectile diverse (APFSDS-T, FAPDS-T, TPDS-T, TP-T, HE-I) –dedicate combaterii diverselor tipuri de tinte.
Acesta asigura securizarea comunicatiilor vocale, de transfer de date, asigurand conectarea instantanee la ITC (Internet Tactic Connections), comunicatii de date si raportarea automata a pozitiei-locatiei-navigatiei. Racheta SPIKE este o arma moderna si letala, de fabricatie israeliana; o arma versatile, ce poate fi utilizata in toate conditiile meteo. Rachetele pot fi folosite independent una de cealalta, avand precizie inalta inclusive in cazul razboiului urban, minimizand astfel pierderile colaterale.
Este un vehicul extreme de versatile, bine inarmat, un motiv de mandrie pentru noi si Armata noastra. Acest vehicul este capabil sa asigure transportul in deplina siguranta a ranitilor, acordandu-le totodata ajutor medical de urgenta. Acesta se anunta a fi o realizare de exceptie si va forma pentru multi ani de-acum incolo, coloana vertebrala a Armatei. Contractele pe care le-ar fi putut castiga nu au fost incheiate pentru ca nu au inteles ca un subcontractor castiga bani doar cat sa-si acopere cheltuielile si sa faca un mic profit, nu se procopseste din contractele altora . Programul de modernizare JDERUL stiu ca s-a incheiat iar alte comenzi in acest sens din partea MApN, n-au…Nu stiu cu cine s-a facut privatizarea, cine ia cumparat, etc. Rachetele in sine au inceput sa vina dupa cate stiu prin 2009, astfel ca o perioada de timp MLI-ul a fost folosit fara rachete. The MLI-84 was a radical upgrade in all directions, standing as a brand new vehicle which has been produced to about 178 according to most sources used (156 MLI-84s in service in 1994 and 177 in 2002).
The total output grew to 355 hp (265 kW) but the size required obliged the engineers to not only modify but also strengthen and lengthen the engine compartment. Because mounting of the new turret increased the overall eight, these changes made the hull heavier by one ton at 17.6 tonnes, therefore a new power unit had to be fitted, the Caterpillar C9 capable of 396 hp (295 kW) identical to the one mounted in the MOWAG Piranha III, also adopted by the Romanian Land Forces. 2043, Consiliul de Securitate al ONU a autorizat constituirea acestei misiuni, pentru o perioada de 90 de zile, cu un mandat initial ce vizeaza monitorizarea incetarii violentei armate si, respectiv, sprijinirea implementarii depline a Planului in Sase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU si Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan. Valeri Kuzmin a fost de mai multe ori in vizorul presei de la Chisinau din cauza declaratiilor sale, calificate uneori drept scandaloase, iar mai multe partide si reprezentanti ai societatii civile au cerut chiar si expulzarea acestuia. Acest diplomat in varsta de 65 de ani conduce in prezent Agentia federala rusa pentru afacerile CSI si legaturile cu concetatenii din strainatate si cooperare internationala.
Declaratia comuna a fost semnata de generalul-locotenent Stefan Danila, seful Statului Major General, si de amiralul Samuel J. Cauza principala este explozia dispozitivelor explozive improvizate, la trecerea vehiculelor blindate in care acestia isi executau misiunile. Deja, opt militarii romani murisera in Afganistan, incepand din 2005, de cand Romania participa la misiunea internationala, iar alti 24 fusesera raniti. Decizia luata de autoritati a fost nu numai proasta, dar si in detrimentul industriei nationale de aparare, aflata oricum cu ambele picioare in groapa. Confruntat cu o retragere masiva a aliatilor sai din Afganistan, Washingtonul s-a gandit ca mai bine ii doteaza pe cei ramasi, astfel incat sa nu mai dea apa la moara celor care erau pregatiti sa-si aduca acasa trupele, din cauza numarului mare de victime.
Moreni, au declarat ca in ultimii 10 ani, prin efort financiar propriu uzina din Moreni a produs mai multe tipuri de transportoare blindate, dar a lipsit vointa celor care ar fi trebuit sa se gandeasca la economia romaneasca sa le promoveze, ba chiar in multe cazuri au facut tot posibilul pentru a impiedica pe orice cale acest lucru.
Produs in Elvetia, Piranha III C are un design deosebit, cu o protectie balistica variabila crescuta, blindaj performant si dotat cu kituri de protectie impotriva minelor si a armelor de nimicire in masa. Misiunea sa tactica este angajarea luptei impotriva avioanelor si elicopterelor care ataca prin surprindere, la joasa inaltime, cat si impotriva blindatelor.
Logistica si mentenanta produsului este organizata conform cerintelor si standardelor NATO, fiind deplin compatibila cu acestea.
Se remarca prin durabilitate, mobilitate, eficienta si o geometrie unica, putand actiona pentru perioade lungi de timp cu o minima mentenanta. Pe HMMWV M-1113 se pot monta mitraliere de calibre diferite specifice misiunilor pe care le au de indeplinit.
Pe HMMWV M-1114 se poate monta mitraliera, instalatie lansare de rachete antitanc si aruncator de grenade antitanc.
Face parte din familia de vehicule militare de clasa medie care in varianta blindata poate constitui o optiune foarte potrivita pentru indeplinirea misiunilor in teatrele de operatii. 7,62 mm si este echipata cu aparatura performanta de vedere si conducere pe timp de noapte permitand executarea de misiuni in conditii de timp nefavorabil.
Executa foc asupra tintelor aeriene care evolueaza la inaltimi mici sau care ataca prin surprindere. Militarul a fost decorat cu Ordinul „Virtutea Militara” in grad de Cavaler, cu insemn de razboi.
A fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler pentru militari, cu insemn de razboi. A fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, cu insemn de razboi.
A fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.
Autovehiculul de tip HUMVEE in care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, actionat de la distanta.
Au fost decorati cu Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, cu insemn de razboi, pentru militari. In urma exploziei dispozitivului explozibil improvizat, autovehiculul in care se afla a fost incendiat. A fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei ” in grad de Cavaler pentru militari, cu insemn de razboi. TAB-ul a trecut peste un dispozitiv explozibil improvizat, deflagratia declansand detonarea munitiei din interiorul transportorului. Militarii executau o misiune de patrulare pe autostrada Qalat-Kandahar, cand transportorul amfibiu blindat in care se aflau, a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Autovehiculul de tip Humvee (HMMWV), in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Autovehiculul blindat american, in care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. Prin Decret prezidential sergentul Csaba-Attila Orban a fost decorat cu Medalia Nationala „Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu insemn de razboi, iar caporalii Adrian-Gabriel Cretu si Eugen Vargau si fruntasul Madalin Lungu cu Medalia Nationala „Serviciul Credincios” clasa a III-a, cu insemn de razboi. Echipa mixta romano-afgana din care facea parte a fost atacata de insurgenti la 40 km N-V de Qalat.


Datorita conditiilor de vizibilitate redusa, TAB-ul in care se afla plutonierul Marian Boboruta s-a rasturnat, militarul fiind ranit. TAB-ul in care se aflau a fost avariat si a luat foc la deflagratia unui dispozitiv explozibil improvizat care a declansat, ulterior, detonarea munitiei din interiorul transportorului. Dispune de un sistem de avertizare la iluminare laser, cu alarmarea echipajului in timp real, in cazul in care vehiculul a fost telemetrat laser de catre inamic. Viteza mare la gura tevii  pentru toate tipurile de munitie, asigura un timp de zbor scurt, o precizie inalta si posibilitatea de a angaja la distante tactice depasind 1500 m.
Operatorul poate oricand anula misiunea rachetei daca situatia tactica o cere; intregul sistem este integrat in conceptual C4I. Situatia economica si “interesul” constant acordat Armatei si Cercetarii de catre factorul politic, ne fac sa credem ca s-a renuntat la acest concept, din pacate! Avand diferite variante constructive: ambulanta, punct de comanda, vehicul AA si AT, aruncator de 120 mm si chiar dupa unele surse, tun de 120 mm, etc, acesta va reprezenta, speram noi, intrarea Armatei Romane cu adevarat in secolul XXI. Insa nu cred ca au un viitor stralucit, cel putin nu in ceea ce priveste productia militara. Rachetele fiind containerizate, au fost rapid instalate, sistemul aferent fiind deja instalat.
As a result the hull itself grew from 60cm, which also traduced visually by greater gaps between the roadwheels.
The operator sits next to the left rear door of the troop compartment, which conflicted with dismounting infantry and seems to have been dropped since. The 282nd Mechanized Brigade in 2005 was the first active unit entirely equipped with the new MLI-84M.
Ca urmare a solicitarii ONU adresata statelor membre de a contribui la organizarea UNSMIS, Presedintele Romaniei a aprobat ca Ministerul Apararii Nationale sa asigure participarea celor cinci ofiteri romani la misiunea ONU de monitorizare in Siria.
Prin participarea la UNSMIS, Romania isi confirma angajamentul de a contribui la implementarea deplina a Planului in Sase Puncte propus de Trimisul Special Comun al ONU si Ligii Statelor Arabe, Kofi Annan”, precizeaza comunicatul de presa.
In context, el a ironizat Armata Romana, spunand un banc potrivit caruia “Armata romana este cea mai puternica din lume: a ajuns cu germanii pana la Stalingrad si cu rusii pana Berlin”. Alimentata din plin cu informatii cu dedicatie, presa din Romania acuza vehement ca TAB-urile folosite de militarii romani nu le ofera acestora protectia maxima. In loc sa se gandeasca la imbunatatirea blindajului de pe TAB-uri, Armata romana a fost fortata sa fie mai interesata de transportoarele Piranha produse de elvetienii de la MOWAG si ASV-ul M1117 Guardian Armored Security Vehicle (ASV), vehiculul M1200 Armored Knight aflat in dotarea US Army, si un model de Armored Personnel Carrier – APC de lungime mai mare produse de Textron Marine & Land Systems. Ziarul ZIUA a semnalat in premiera faptul ca transportoarele livrate de elvetieni au probleme grave. Urmeaza ca o delegatie sa mearga in teatre pentru a vedea in ce constau defectiunile si sa le remedieze. Asa au primit si romanii MRAP – vehicule blindate rezistente la mine si protejate impotriva ambuscadelor. Testarea s-a produs pe unul din lacurile de langa Pitesti fiind efectuat astfel si ultimul test, cel de flotabilitate.
Datorita mobilitatii ridicate si timpului foarte scurt de reactie, acest sistem poate asigura protectia in campul de lupta, in special a unitatilor blindate.
Blindajul este din kevlar capabil sa reziste la exploziile dispozitivelor electronice improvizate si armamentului de infanterie de calibru mic. Usor blindata, cu o combinatie de otel si kevlar, geamurile au o grosime de aproximativ 10 cm si sunt capabile sa reziste la exploziile dispozitivelor electronice improvizate si armamentului de calibru mic. A fost decorat cu Ordinul National „Steaua Romaniei“ in grad de Cavaler pentru militari, cu insemn de razboi. Au fost decorati cu Ordinul National „Serviciul Credincios” clasa a II-a, cu insemn de razboi. Proiectul foarte modern al sistemului de alimentare cu banda dubla, permite trecerea imediata de la un tip de munitie la altul, asigurandu-se astfel o probabilitate de lovire si distrugere foarte mare. Sistemul de achizitie, localizare, tragere este complet automat, dar poate fi operat si manual atunci cand este cazul. Noi il asteptam cu interes si speram ca industria nationala va face fata cu brio acestei provocari, scotand un produs de exceptie care sa stea alaturi de orice concurent extern, reprezentand cu mandrie Armata si Inteligenta Romaneasca, fiindca specialisti avem. Dupa cate stiu, JDERUL a intrat in dotare in trei loturi a cate 35 vehicule, deci matematic ar trebui s-avem peste 100 de bucati.
Cheltuielile legate de deplasare, cazare si diurna, pe durata desfasurarii misiunii de catre militarii romani, sunt asigurate de ONU. Amiralul Locklear a subliniat faptul ca realizarile Armatei Romaniei in cadrul programului de accedere si integrare in NATO sunt recunoscute si apreciate in cadrul comunitatii nord-atlantice.
Valoarea activitatii noastre, in ceea ce priveste indeplinirea obiectivelor asumate in acest proces complex de reforma, este data de rezultatele foarte bune obtinute de militarii romani pe timpul indeplinirii misiunilor in teatrele de operatii, unde Romania s-a manifestat ca o prezenta activa, calitatea procesului de reforma fiind apreciata de partenerii din NATO”, a subliniat generalul-locotenent Stefan Danila.
Agentia de presa KARADENIZ PRESS va propune sa cititi un documentar care incearca sa scoata la lumina principalele cauze care au dus la aparitia unui numar atat de mare de victime in randul militarilor romani care au participat si participa la misiuni internationale in Irak si, bineinteles, Afganistan. Pentru primul lot de blindate, livrat in Romania in perioada 23-25 aprilie 2008, specialistii Armatei au constatat existenta a peste 20 de nereguli grave, care au facut imposibila continuarea sau indeplinirea misiunilor. Si-au luat angajamentul ca in doua luni rezolva problema”, a declarat secretarul de stat. 12,7mm, Piranha III C poate executa cu succes misiuni in teatrele de operatii acolo unde militarii romani desfasoara misiuni de stabilitate si in sprijinul pacii. Caracteristicile tehnico-tactice il recomanda ca o masina de lupta fiabila fapt dovedit in teatrele de operatii unde a fost si este folosit de catre batalioanele de infanterie din Fortele Terestre. Racheta este de tipul trage si uita cu autodirijare in gama undelor infrarosii si in spectrul undelor luminoase, avand o precizie si o eficacitate foarte ridicata. Contramasurile pot fi declansate atat automat cat si manual, si consta in lansatoare de grenade de 81 mm (DLG 81) –grenade fumigene sau termice.
The remainder of the chassis stayed unchanged, with the same six roadwheels, each suspended by torsion bar units, with hydraulic shock absorbers on the 1st and 6th road wheels.
Procesul de reforma graduala a Armatei Romaniei a debutat in anul 1994, in momentul aderarii tarii noastre la programul Parteneriatului pentru Pace.
In ceea ce priveste Fortele Terestre, care sunt angajate cu trupe in teatrele de operatii, prioritatea pe care o urmarim este achizitia de transportoare blindate si de autovehicule de teren cu grad ridicat de protectie. Chiar si asa, conducerea SMG a hotarat sa trimita in Afganistan, in septembrie 2008, sase transportoare blindate 8×8 Piranha III C defecte. Primele 40 de vehicule vor sosi in Afganistan in scurt timp, celelalte 20 urmand a ajunge in toamna. Potrivit oficialilor de la Moreni, transportorul este mult mai performant decat cele din dotarea actuala a armatei. Este usor de folosit in teren accidentat, avand o capacitate mare de trecere, chiar daca o singura roata are aderenta.
Beneficiaza de o usoara protectie balistica, datorita formei plane si cu imbinari rectilinii a caroseriei si poate fi parasutabil fara demontarea unor elemente de caroserie.
Trebuie sa mentionez faptul ca, o parte din aceste tipuri de proiectile au fost asimilate in fabricatie, sub licenta, de industria nationala, inclusive pulberile aferente. JDERUL dispune de 2 asemenea rachete montate in container detasabil in maxim 5 minute, alte 2 fiind stocate in vehicul, rachetele fiind operabile pe 360 de grade. In cadrul procesului de accedere, Romania a demonstrat o implicare ferma pentru viitorul Aliantei. Incepand cu anul 2004, odata cu aderarea Romaniei la NATO si inceperea oficiala a procesului de integrare a structurilor Armatei Romaniei in structurile Aliantei Nord-Atlantice, procesul de reforma a Armatei Romaniei a cunoscut o noua etapa, beneficiind de sprijinul direct al Comandamentului Fortelor Aliate Intrunite din Napoli, structura NATO desemnata ca responsabila pentru integrare.
O parte dintre transportoarele amfibii aflate in prezent in dotarea trupelor din Afganistan va fi inlocuita treptat cu transportoare Piranha, cel mai probabil la inceputul anului viitor”, declara atunci secretarul de stat din MApN, Georgeta Ionescu. Cu toate ca cei de la MOWAG au incercat remedierea defectiunilor semnalate de MAPN, din luna iulie pana in decembrie 2008, desi o parte dintre blindate fusese deja trimisa in Afganistan, totusi, nu a fost rezolvata decat jumatate din problemele semnalate. Dupa verificare, vehiculele vor fi predate trupelor romane, urmand a fi folosite de acestea pentru antrenament si misiuni in teatrul de operatiuni, pe durata prezentei in Afganistan”, anunta Ambasada SUA, in luna iulie, 2010.
Este total computerizat, poate transporta 11 militari si i se pot instala o gama larga de sisteme de armament. Sistem de mascare: -instalatie lansare grenade fumigene corelat cu sistemul de avertizare la iluminarea laser si radar.
Are o putere de foc sporita; pe el se pot monta mitraliera, instalatie lansare de rachete antitanc si aruncator de grenade antitanc. Grenadele termice produc o perdea de foc in jurul vehiculului ce dureaza aproximativ 5 minute, timp suficient pentru derutarea rachetelor cu cap termic.
Soldatii romani s-au facut remarcati in misiunea KFOR, iar fortele dumneavoastra dislocate in teatrele de operatii s-au evidentiat in mod constant in conflictele si conditiile grele din Irak si Afganistan”, a spus comandantul Comandamentului Fortelor Aliate Intrunite din Napoli. Lotul al doilea de transportoare PIRANHA a fost livrat de producatorul elvetian catre MApN avand o serie de modificari fata de configuratia tehnica a produselor livrate in primul lot, atat asupra subsistemelor mecanice cat si asupra software-ului sistemului de armament. Trebuie sa luam o tehnica ce este standard, care este buna pentru americani, enlgezi si francezi si care este buna si pentru noi. Aceste vehicule, superioare in configuratia blindajului fata de HUMVEE, vor asigura o protectie sporita a militarilor la atacurile cu dispozitive explozive improvizate si cu armament de calibru mic. Uzina de la Moreni intentioneaza sa-l produca pentru dotarea militarilor romani dar si pentru export.
De asemenea vehiculul dispune de un sistem de autocamuflare avand instalatie de producere a fumului dens, pe o raza de 360 de grade in jurul vehiculului si la o distanta cuprinsa intre 300-400 m.
Comisia Departamentului pentru Armamente din MApN a sesizat ca sunt situatii in care tragatorul de pe transportor trebuie sa utilizeze mansa de actionare cu ambele maini, fapt ce ar impiedica si actionarea simultana a diferitelor butoane de comanda, dar aflate pe monitorul acestuia. Sa nu venim cu inovatii, pentru ca, in general, se vine cu inovatii si asta da un pic de nesiguranta si nefiabilitate a tehnicii”, a subliniat secretarul de stat.
Ministrul Apararii Nationale a dispus, de asemenea, masuri ca, in acest an, achizitiile de tehnica militara si armament sa se faca prioritar pentru dotarea trupelor din teatrele de operatii si pentru cresterea gradului de protectie a militarilor romani.
Are de asemenea un sistem de lansare a grenadelor fumigene compus din 6 instalatii ce ajuta la mascarea acestuia. Toate aceste sisteme de protectie permit JDERULUI sa evite un inamic superior numeric sau ca dotare tehnica.
Alianta Nord-Atlantica este foarte multumita de progresul realizat de Armata Romaniei de-a lungul procesului de integrare. In situatia in care tragatorul ar lua mana de pe mansa de actionare, nu ar mai exista posibilitatea actionarii acesteiai, au constatat specialistii militari. Abilitatea militarilor romani de a actiona intr-un climat de securitate modern reprezinta o realizare impresionanta”, a subliniat amiralul Samuel J. Totodata, au fost semnalate situatii in care mecanicul conductor nu avea vizibilitate in mers, intucat o parte a campului sau vizual era obturata cu diferite piese metalice montate pe transportor”.500 s g?zergah?
How to resize passport size photo in photoshop
Does male enhancement hypnosis work
Does massage increase muscle size
Comments to “Mli-84 m jderul”

 1. rasim writes:
  Enlargement device are satisfied with ?ntо th.
 2. Devushka_Jagoza writes:
  The key role performed by pure nutrients within and it helps them with confidence.
 3. Dr_Alban writes:
  The crew looked at digit ratio and everlasting.
 4. KING_OF_BAKU writes:
  Pure herbal components that the penis, by which the penis between studies however.
 5. BASABELA writes:
  Website that gives you with the chance to know, analysis and solely increase the.