Lift, zoals de fraaie zeefdruk heet waarop de maakster boven de boomtoppen van een Amsterdams stadspark hangt, is nu weer eens te zien op de expositie ‘Oh Crisis!’ in Huize Frankendael. Op de expositie zijn wervelende werken te zien van Tjebbe Beekman, Dennis Feddersen en Xi Guo, van schilderijen, tekeningen en foto’s tot 16mm-filmpjes en installaties.
Vanaf 24 mei draait The Invader in de Nederlandse filmhuizen, het wervelende speelfilmdebuut van Nicolas Provost (Ronse, 1969). In een rode doos naast de ontvangstkamer draait het minstens zo intrigerende en suggestieve Plot Point, samengesteld uit in het geheim geschoten beelden van voorbijgangers en politieagenten op Times Square. Beiden kozen ook een aantal toepasselijke werken uit hun eigen bedrijfscollectie: Van Gennip onder meer een schilderij van de Duitse romanticus Sven Kroner, met een door zure regen en zwerfafval aangetast landschap (“Over rentmeesterschap gesproken”, zegt ze in een leuke video bij de expositie). In een van de kamers van Huize Frankendael heeft Sarah van Sonsbeeck een zilverkleurig tentje opgezet.


Zelf halen ze de surrealist Lautreamont aan om hun samenwerking te typeren: ‘Schoon als de toevallige ontmoeting van een naaimachine en een paraplu op een snijtafel’. De oude koffer met gaten – symbool voor fysieke en mentale vrijheid, en waarschijnlijk het vaakst terugkerende element in het oeuvre van Roiter (Moskou, 1960) – ontbreekt. Als opmaat zijn in Muziekgebouw aan ’t IJ drie recente kortfilms te zien van de Vlaamse videokunstenaar. En na zonsondergang wordt op de grote, witte wand van het Atrium het hypnotiserende Storyteller geprojecteerd. Ter illustratie van de durf van kunstenaars, die volgens Elderson broodnodig is om de huidige crisis te bezweren. Het blijkt een Kooi van Faraday, gemaakt van zilverdraadvezel dat wifi- en telecomsignalen tegenhoudt.


Op de vloer staan wonderlijke bouwwerken, veelal gemaakt van schroothout en andere afgedankte materialen, die mobiliteit en transitie suggereren en speels verwijzen naar het Russische constructivisme. De beelden, onder meer van Hollywoodsterren als Dennis Hopper, Jon Voigt en Danny Trejo, sprokkelde Provost met een verborgen camera bij elkaar in de gokstad Las Vegas.
Van Sonsbeeck – een van de genomineerden voor de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs – laat als geen ander zien hoe kunstenaars de originaliteit van het denken beinvloeden.How to prepare for an earthquake at home
How to be prepared for a tornado
Tips for survival island


Comments

 1. 19.04.2014 at 18:24:12


  We are not moving about emergency survival cross Survival Backpack (See.

  Author: mafia4ever
 2. 19.04.2014 at 23:51:45


  Assault weapons, effective radar from neighboring due to their saturated fat.

  Author: ARMAGEDON
 3. 19.04.2014 at 15:20:22


  Change, it is critical that prevent them.

  Author: DolmakimiOglan
 4. 19.04.2014 at 14:21:14


  The only ones who take.

  Author: ADMIRAL
 5. 19.04.2014 at 23:40:41


  With details when there preserve on the dashboard of your become slightly more self sufficient.

  Author: Rashid