Vin decoder saab 900 precio,check japanese car vin barcode,identify vehicle year by vin,car check icons tumblr - Plans Download

All data is provided for entertainment purposes only, is subject to change without notice and is provided without warranty of any kind. Dit de nieuwe versie van de aankoopgids voor de SAAB 900 classic, een echte liefhebbersauto, die geleverd is van 1979 tot in 1994. Handige, printbare checklist toegevoegd zodat aanstaande classicbezitters goed beslagen ten ijs kunnen komen. Het doel van deze gids is de potentiele koper van een 900 classic handvatten te bieden om een voor hem of haar passende koop te doen.
Superconstructief!Naar aanleiding hiervan met verlanglijstje met de door mij gewenste specs. Na het doorlezen kan je deze checklist printen en meenemen op jacht.InleidingUiteraard moet je bij het bezichtigen van elke occasion op je qui-vive zijn. En niet bij de bezichtiging in zwijm te geraken door aanwezigheid van het door mij aanbeden magische Zweedse wonder op respectabele leeftijd! Om vervolgens met aankoopbewijs thuis te komen en dan in de toekomende tijd net niet leeg te lopen op een bijna,bijna,bijna voor de sloop gereed voertuig! Niet starten kent diverse mogelijke oorzaken en dus kostenplaatjes (van een lege accu tot bijvoorbeeld vervuilde bougies, lekke koppakking, vacuumlek of defecte ontstekingsmodule). Een goede 900 start vlot en goed.Radiateur en koelsysteemControleer de radiateur visueel op leksporen en algehele conditie (bevestigingspunten, schade), door vanuit de motorruimte naar voren te kijken. Beoordeel het koelwaterreservoir visueel op scheuren en voel (bij koude motor) aan de koelslangen. Bekijk goed alle aansluitingen en slangklemmen en zoek daar naar eventuele lekkages (blauwe-groene aanslag of watersporen).Voel als de motor goed heet is voorzichtig of de radiateur ook warm water krijgt aangeleverd (slang rechts) en deze ook afvoert (slang links). Je wilt respectievelijk weten of de thermostaat werkt en of de radiateur niet verstopt zit. Als er twee koelvinnen aan de radiateur zitten is de linker van de airco en moet de rechter dus aanslaan als de motortemperatuur oploopt.Controleer ook de temperatuurmeter in het dashboard.
Deze wil best eens tot 80% van de schaal gaan, maar dan moet de koelvin wel aanslaan en de temperatuur zakken. In principe kan de ketting bij normaal onderhoud en respectvol gebruik net zo lang mee gaan als de motor zelf (en dat is erg lang). Soms volstaat een nieuwe kettingspanner (zoals in het filmpje), soms is er meer aan de hand. Wanneer vervanging van de ketting nodig is gaat dit serieus geld kosten als je het laat uitvoeren. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld hoorbare klepstoters die na het warmlopen niet stil worden (lees: zich niet met olie kunnen vullen).
Is de distributieketting recent vervangen, probeer dan te achterhalen of de motor inderdaad gedemonteerd is, of de geleiders zijn vervangen en of er een open ketting is gebruikt, in plaats van het voorgeschreven gesloten type. Het is niet iets wat je uit voorzorg doet.Beoordeel bij draaiende motor visueel de V-snaren die de dynamo, koelwaterpomp en stuurbekrachtiging (en aircopomp) aandrijven: lopen ze mooi in lijn en zie je geen gekke dingen? Voel bij stilstaande motor of ze voldoende op spanning zijn en geen rafels of andere slijtage vertonen.
Vervangen is eenvoudig, maar ook hier wil je een beeld van de mate waarin de auto verzorgd is. Een goede 900 kan bij de koude start wat rauw klinken, maar na een halve tot een hele minuut loopt te motor mooi en zonder bijgeluiden.Olie en waterControleer niet alleen het oliepeil, maar ook de samenstelling ervan. Kijk of er (geen) mayonaiseachtige substantie aanwezig is aan de peilstok of dop (doe dit zowel voor als na de proefrit). Dit duidt mogelijk op koelwater in de olie (lekke koppakking) of op lange stilstand (condens).Controleer het koelwater (het expansievat zit dicht bij het voorraam aan de bestuurderskant) op niveau en oliesporen (dit duidt mogelijk op koppakkingsproblemen). Grijzige aanslag aan de binnenzijde is een trefzekere aanwijzing voor koppakkingsproblemen. Een frisse 900 heeft helder-zwarte tot zwarte olie zonder aanslag en helder tot licht-troebel koelwater zonder sporen.KoppakkingLet op visuele tekenen van water- of olielekkage vanuit de cilinderkop (gebruik je zaklamp). Controleer daarnaast de uitlaatgassen, ook bij gas geven: witte rook (meer dan op basis van het seizoen verwacht mag worden) kan betekenen dat koelvloeistof in de verbrandingsruimte komt.
Beide symptomen kunnen overigens ook andere oorzaken hebben (vervuilde stationairklep, slechte radiateur, etc.).
Als je twijfels hebt, voer dan een compressietest uit, dit geeft een erg goede indicatie van de staat van je koppakking (gewenste waarden: minimaal ca.
9 bar en tussen de verbrandingsruimten onderling geen grote verschillen).Het vervangen van een koppakking kost enkele uren en om vervolgschade te herstellen zijn kostbare onderdelen nodig. Speur het hele systeem af naar scheuren, met name bij het uitlaatspruitstuk, dat direct op het motorblok zit gemonteerd (zeer gevoelig bij 8v-turbomotoren), en roest. Het gietijzeren uitlaatspruitstuk is moeilijk te lassen en nieuw bijzonder duur (reken op min.
Vroegere oliegekoelde turbo’s (op de 900 8-kleppers) zijn slijtagegevoeliger dan de latere watergekoelde exemplaren, maar dat hangt uiteraard af van de wijze waarop ze behandeld zijn. Realiseer je dat een auto met turbo mogelijk meer voor zijn kiezen heeft gekregen dan een ongeblazen exemplaar.
Rustig warm laten worden en na een vlotte rit goed laten afkoelen (met lopende motor dus) is het devies.
Peil het gedrag van de eigena(s)r(esse).Als de auto blauw-grijze rook produceert kan dit duiden op turboproblemen (of een andere reden dat er olie wordt verbrand). Kijk hiernaar bij koude start, bij warme motor als hij stationair loopt, bij gas geven tijdens stilstand, bij gasgeven tijdens het rijden en direct na een warme start.Beoordeel daarnaast of de turbo zijn werk goed doet tijdens het rijden met warme motor.


Een goede 900 turbo heeft een merkbaar werkende compressor, waarbij de dashboardmeter tegen het rood aanschiet en er geen bijgeluiden of blauw-grijze rook merkbaar zijn.
Je kunt de turbo wel van plezier horen fluiten, maar een naar of storend geluid mag het niet zijn.MassapuntenVerroeste of anderszins aangetaste massapunten zijn funest voor de betrouwbaarheid van elektrische systemen (inclusief bijv. Zowel automaatbakken als handbakken zijn qua kwaliteit erg afhankelijk van hoe ze behandeld zijn. De combinatie turbo met automaat heeft de minst florissante reputatie, in zoverre dat de automaat er niet op gebouwd is echt sportief te rijden en, zeker in hete landen, dan overmatig snel slijt (en daar daarom ook een korter onderhoudsinterval kent).
De handgeschakelde 4-bak (vrij zeldzaam op een 900) is robuuster, maar de 5-bak wordt over het algemeen fijner gevonden.
Hoewel er verschillen zijn in overbrenging en techniek kan je in het algemeen stellen dat de bakken vanaf '89 een stuk beter zijn dan hun voorgangers, en die vanaf '91 nog weer beter. Een versnellingsbak vervangen of reviseren is duur, zeker die van de laatste classic turbo’s. Andere tekenen van problemen zijn: - niet kunnen inschakelen- knarsende tandwielen- een versnelling die eruit springt (met name bij achteruit rijden). Het moeilijk selecteren of kunnen vinden van versnellingen zonder knarsende tandwielen duidt mogelijk op een versleten schakelrubber, een loszittende schakelstang of de pookafstelling. Het kiezen van een verzet is nooit een kwestie van kracht uitoefenen, hij moet er gemakkelijk in gaan. Als er wel sprake is van knarsende tandwielen tijdens schakelen dan is er waarschijnlijk een reparatie nodig aan koppeling (zie aldaar) of versnellingsbak (pignonaslagers, synchromesh).
Dit zal je waarschijnlijk terug zien in de prijs van de auto, want reparatie kan in de papieren lopen.Als een versnelling eruit springt als je stevig gas geeft (vaak in de eerste of de achteruit) dan ligt dit aan de versnellingsbak. Ook zou je het dan bij de andere versnellingen merken, met name moeilijk terugschakelen van de 3 naar de 2. Een minder waarschijnlijke oorzaak is slijtage in de pedaalbevestiging zelf, waardoor speling ontstaat. In het minst gunstige geval is de koppeling zelf aan vervanging toe.Een versleten koppelingsplaat heeft tot gevolg dat het intrappen van het pedaal in het eerste deel van het traject zwaarder aanvoelt dan de rest van het traject. Of een koppelingsplaat versleten is test je als volgt: rijd weg en schakel over naar een te hoge versnelling (van 1 naar 4 bijvoorbeeld). Als de motor gaat bokken en wil afslaan is het goed; als de motor toeren gaat maken en er van bokken geen sprake is slipt de koppeling door en heb je goede kans dat de frictieplaat aan vervanging toe is. Een alternatief (er zijn er meer): zet hem voorzichtig met de voorwielen tegen een stoeprand en probeer die op te rijden in de eerste versnelling.
In 1987 zijn de turbo's met geventileerde schijven geleverd, maar nog wel op het oude systeem. Vanaf modeljaar 1988 is het remsysteem sterk verbeter met geventileerde schijven aan de voorzijde en de handrem achter. Vanaf 1989 is de ABS geintroduceerd als dure optie; vanaf modeljaar 1992 was dit standaard.
Dit klakken komt voort uit een lichte speling op de klauwen wat te denken kan geven maar niet zorgwekkend is.
Rem een paar keer stevig om te testen of de schijven niet krom zijn (schudden) en om ze wat schoon te rijden. Piepende remmen kan duiden op slijtage van blokken of schijven.Als je voor het eerst in een 900 rijdt kan, zeker met ABS, het remmen wat zwaar aanvoelen, dit noemen we karakter. De remslangen: als je maximaal naar links en rechts stuurt zie je ze aan de voorkant in de wielkast zitten, aan de achterkant zitten ze aan de achterzijde van de remklauwen. Zijn ze niet gescheurd, ongeknakt en lekken ze niet?Het rempedaal: dit moet met motor uit na een aantal keren pompen 'hard' worden.
Tijdens afremmen mag het pedaal niet langzaam inzakken; dit duidt lekkage of versleten cups in de hoofdremcilinder.
Gaat het sturen in beginsel zwaar en bij opwarmende motor steeds beter, dan duidt dit mogelijk op een bekrachtigingspomp die aan het eind van zijn levensduur zit. Zit er axiale speling in, controleer dan of de centrale stuurmoer goed vast zit (je kunt ook net achter het stuur kijken of de stuuras meebeweegt) of dat de stuurkolom in zijn geheel beweegt (minder goed nieuws).
Controleer bij bekrachtigd gestuurde SAABs 900 ook het peil van de stuurbekrachtigingsolie (de fabriek adviseert speciale SAAB olie GM-9985010). Via de onderzijde van de auto kan je het stuurbekrachtigingshuis tussen de voorwielen visueel op lekkage controleren. Kijk ook of er bovenop het stuurhuis, waar de as van het stuurwiel er in gaat, geen lekkage zit. Staat het stuur scheef, dan kan je proberen deze opnieuw te monteren of de auto moet voor enkele tientjes worden uitgelijnd. Gescheurde hoezen zorgen voor vetverlies en dus minder smering van de homokineten, wat zich vertaalt in overmatige slijtage. Een versleten homokineet herken je meestal aan een tikkend geluid in snelle bochten (bijvoorbeeld op en afritten van snelwegen, grotere rotondes) en dan vaak alleen bij meer gas geven (niet bij gas vasthouden of afremmen). Versleten aandrijfklossen komen ook nog wel eens voor; een dure reparatie, vooral te herkennen bij versnellen boven de 100 kilometer per uur, als een (soms hevige) trilling in de aandrijflijn (doe vooral niet voorzichtig, in een keer gaspedaal vloeren!
Dit klinkt dan als een stevige brom die toeneemt als de slijtage erger wordt en piekt als je stevig een bepaalde kant op stuurt (en soms afwezig kan zijn de andere kant op).VerenMet name de achterveren hebben de neiging om te gaan doorhangen, zeker als de auto geregeld als trekkend voertuig is gebruikt of veel beladen is.
Een goede reparatie daarvan vergt inventiviteit (van punaises tot spanbogen) of, wil je het mooi hebben, het verwijderen en behandelen van de hemel. Dit laatste duidt mogelijk op een defecte kachelkraan, wat aan onderdelen te overzien is (ca.


Dit is door demontage van het dashboardfront of als je geluk hebt via het linker speakerrooster te verhelpen als er niks is afgebroken.
Als er wel iets is afgebroken of de kachel is defect ben je verder van huis.Controleer ook of je de luchtstroom kunt varieren met de rechter draaiknop (je hoort duidelijke vacuumgeluiden). Werkt dit niet, kijk dan eerst even rechts in de motorruimte, direct bij het voorraam, daar zit een witte bus met harmonicaprofiel.
Als dat niet helpt is er mogelijk een vacuumlek of de knop is defect.AirconditioningEen aantal SAABs 900 is uitgerust met een airconditioner. Controleer of de lucht echt koud wordt; niet zelden is de ‘aircopomp’ defect (deze zit aan de schutbordkant midden op het blok, boven de dynamo) of er zit geen riem meer omheen.
Bij reparatie moeten deze oude R12-systemen dan vaak worden omgezet naar een legale variant; een dure aangelegenheid.
Of je rijdt met nutteloos overgewicht – niet echt een optie die meerwaarde biedt.Werkt de airco wel, ruik dan of de lucht niet stinkt (schimmels).
Informeer ook naar het uitgevoerde onderhoud aan dit systeem.KilometerstandControleer of beredeneer of de kilometerstand juist is.
De kilometerteller in het dashboard moet in principe netjes uitgelijnde cijfers bevatten en corresponderen met wat je ziet. Zijn de cijfers niet netjes uitgelijnd en kloppen daarnaast andere logische zaken niet, krijg dan argwaan.
Vaak is de oorzaak een gebroken verwarmingselement onder de stoel (tussen zitting en bekleding), hetgeen demontage en herstel van de stoel vergt. Zoek eens op ‘rheostat’.De zitting van de stoel hoort geprofileerd te zijn, zeker bij de turbomodellen. Dit is op zich goed te herstellen, maar vraag je wel af hoe er met de auto is omgegaan (achterdocht is een goede raadgever).Elektrische ramenNiet zelden werken de elektrische ramen matig (het meest zichtbaar bij sluiten) of niet.
Bij een cabriolet is het niet werken van de raambediening problematischer in verband met openen en sluiten van de cabriokap.AudioDe originele speakers in het dashboard zijn van zeer matige kwaliteit. De staat van de carrosserie is daarom een belangrijk controlepunt, zeker bij de vroege SAABs 900. Controleer de volgende plekken zeker op roest:de binnenkant van de portieren (onderzijde, onder het rubber profiel)de wielkuipranden (voel er ook onder, zeker bij brede wielkuipranden en bij auto’s van voor 1991)de hoeken onder de bodemplaat in de kofferbak (open daarvoor het bodemdeksel)de binnenste zijkanten (punten) van de motorkapde onderzijde van de punten van de motorkapde dragende gedeelten van de motorruimte waar de aandrijfassen doorheen lopen (hefbrug nodig)onder de aeroskirts (moeilijk vast te stellen, soms net zichtbaar)de lekbakken aan de voorzijde onder de motorkap (onder de accu en aan de linkerkant)de bevestigingspunten van de voorste wieldraagarmende kokerbalk van de bovenste schokdemperbevestiging van de achterasde chassisbalk ter hoogte van de voetenruimtede onderzijde van het binnenspatscherm aan de voorzijde (in de motorruimte)de A-stijl bij geopende deurde onderrand van de voorruit (druk flink op het rubber en luister naar knispergeluiden, ook achter)de dorpelbalk bij de kriksteunen voor en achterrond een eventueel open dak (zeker bij aftermarket)rond de uitklapramen van de driedeursde buitenzijde van het tankklepjede felsrand onder de portieren (van voor tot achter tussen de wielen)de bodem onder de achterbank (trek de zitting naar voren met de lus)Beoordeel tot slot alle rubbers aan de buitenzijde minutieus en kijk of je spuitnevel of laksporen ziet die erop wijzen dat (een gedeelte van) de auto is overgespoten. Op zich niet erg, maar je wilt wellicht weten waarom.Open dakDe 900 is niet zelden uitgerust met een stalen schuifdak.
Webasto Hollandia) monteren, te herkennen aan de dubbelfunctionaliteit van schuiven en kantelen, de rubber rand rondom, de glasplaat in plaats van staalplaat en niet zelden ook de roestranden.
Controleer dus bij een coupe of deze goed aansluiten op de carrosserie en bij een cabrio of het geen versneden coupe-exemplaren zijn.Losse aerodelen zijn schaars, dus let goed op.
Wel zitten er tussen diverse bouwjaren nog wel eens verschillen, waar de delen ogenschijnlijk identiek zijn. Een op het eerste oog oud model, dat in de gunstige belastingtarieven valt, maar bij nadere inspectie een model van een later bouwjaar. Waar kan je een omgekatte auto aan herkennen (behalve eventueel creatief papier- en laswerk):In de tussenschotten in de motorruimte, tussen blok en wielkast, zitten bij latere modellen (vanaf modeljaar 1991) vierkante uitsparingen voor airbagsensoren aan de voorzijde. De LPT-motor wordt doorgaans soepeler gevonden, waar de FPT-motor pas rond de 3.000 toeren echt gaat presteren. In Duitsland is er overigens een certificaat waarmee SAAB Deutschland tegenover TuV, verzekering e.d. Zichtbaar verschil is de turbodrukmeter op het instrumentenpaneel, die enkel op de FPT is geleverd (maar instrumentenpanelen zijn vervangbaar…).
Turbo-motoren vergen echter ook onderhoud en daarmee kennis om deze goed te kunnen laten blijven draaien. Revisie-sets zijn moeilijk verkrijgbaar in vergelijking met die voor de enkele carburateurs.GL, GLi en Turbo-modellen werden in enkele modeljaren met het optionele 'S'-pakket geleverd. Dit pakket bestond - afhankelijk van carrosserie-uitvoering - uit getint glas, zwart afgewerkte raamrubbers, spoilers voor en achter en luxe pluche bekleding.
Aan het chassisnummer kan je veel aflezen, wat je helpt bij het bepalen hoe de auto de fabriek verliet en welke versie je nu eigenlijk voor je hebt (immers, de RDW geeft bij importauto’s de meest uiteenlopende typenamen af op kenteken). Zoek via Google op ‘SAAB VIN decoder’.CabrioletDe SAAB cabriolet is natuurlijk een smaakmakende auto. Na de eerste serie van 379 geproduceerde 900 turbo cabrio’s met een rechte neus (met een G op positie 10 van het chassisnummer) is in 1986 begonnen met de productie van de 900 zalmneus (H en verder).Een cabriodak moet soepel, gelijkmatig (niet hokkerig) en in circa 20 seconden openen en sluiten (bij draaiende motor met de handrem aangetrokken). Ook een nieuwe dakpomp is duur, deze zit onder de achterbank en mag niet lekken (soms al zichtbaar aan donkere plekken in de vloerbedekking).OnderhoudGoed onderhoud en het tijdig (laten) uitvoeren van reparaties betalen zich grosso modo terug in betrouwbaarheid en levensduur (en aanschafwaarde).
Controleer daarbij voor extra zekerheid de aangetoonde reparatie- en onderhoudshistorie bij de uitvoerende reparateur.
Kijk niet alleen naar uitgevoerd onderhoud, maar ook naar uitgevoerde reparaties en vergelijk deze met de aandachtspunten uit deze aankoopgids.
Denkend aan de keuzemogelijkheid die het model biedt geldt het veelgehoorde credo: hoe minder erop zit hoe minder er stuk kan gaan. De ‘Official Service Manual’ van Bentley Publishers [ISBN 0-8376-0310-2 (8v) en 978-0-8376-0313-1 (16v)] is een veel gelauwerde reparatiehandleiding.Winzip free gratis download
Auto parts by vin number search karnataka
To check if my car is insured
16.08.2014 adminComments to «Vin decoder saab 900 precio»

 1. Jin writes:
  Your good driving document should rather get pleasure from.
 2. add writes:
  Completely different automotive insurance coverage products reported to AutoCheck if such let us do the.
 3. dj_crazy writes:
  Cheaper report isn't at all times have chosen our Four-Year New Car.
 4. KISKA writes:
  We're insurance coverage specialists in spite.