Dear User, Please use the drop downs below to locate your city by first selecting the country and then the state. Diabetes 1 is een auto-immuunziekte, waarbij het immuunsysteem door nog onbekende redenen bepaalde eigen lichaamscellen aanvalt en vernietigt.
Helaas komt het vaker voor dat het lichaamseigen immuunsysteem op hol slaat en zonder bekende oorzaak bepaalde gezonde lichaamscellen aanvalt alsof het ziekteverwekkende indringers zijn. In het geval bij diabetes 1 worden de insulineproducerende cellen in de alvleesklier (ook wel pancreas genoemd) aangevallen en afgebroken.
Naast de productie van verteringssappen heeft de alvleesklier een belangrijke functie: zij bevat kleine celgroepen die twee speciale en onontbeerlijke hormonen produceren. Deze speciale celgroepen produceren twee belangrijke hormoonstoffen, die van vitaal belang zijn voor het functioneren van onze stofwisseling: insuline en glucagon.
Om de brandstof bloedsuiker of glucose in de lichaamscellen te krijgen, heb je het hormoon insuline nodig.
Het moge duidelijk zijn, dat een goede balans tussen insuline en glucagon absoluut noodzakelijk is voor een goede en gezonde bloedsuikerspiegel en een goed functioneren van onze lichaamscellen. Bij diabetes 1 is het immuunsysteem echter op hol geslagen en heeft de Eilandjes van Langerhans vernietigt.
Het resultaat is dat na een maaltijd alle voedingsstoffen in de vorm van bloedsuiker in het bloed blijven zitten. Door het  ontbreken van insuline stellen de cellen zich niet meer open, gaan over op de ongewenste verbranding van eiwitten en vetten (sterk gewichtsverlies) en sterven uiteindelijk af door gebrek aan brandstof. Het hoe en waarom van een op hol geslagen immuunsysteem, dat specifiek de Eilandjes van Langerhans aanvalt en vernietigt, is nog allesbehalve duidelijk.
Wel is bekend, dat bepaalde vormen van (huiselijke) stress bij vooral baby's en jonge kinderen een factor kunnen zijn bij het ontstaan van de ziekte.
Ook is duidelijk dat er een relatie is met de ziekte coeliakie (allergie, totaal onvermogen om gluten te verteren). Er is bij diabetes 1 een kleine mate van erfelijkheid; niet de ziekte is erfelijk maar wel de genetische aanleg (op het foutje in het immuunsysteem).
Er zijn diverse onderzoeken bezig, waarbij men kijkt naar de factoren rond het ontstaan van de ziekte, in de hoop op dat punt de ontwikkeling van diabetes 1 te vertragen of voorkomen. Zo hebben Nederlandse wetenschappers ontdekt welke delen van het immuunsysteem precies verantwoordelijk zijn voor de aanval op de Eilandjes van Langerhans. Inspuiting van insuline kan door middel van injectienaalden (zoals vroeger en nu vaak nog in ontwikkelingslanden), speciaal geprepareerde insulinepennen of via een insulinepomp.
Meestal spuit men dan 4x per dag: 1x voor elke maaltijd een bepaalde hoeveelheid kortwerkende insuline en 1x voor het slapen gaan langwerkende insuline.
Toediening door een insulinepomp is een stuk comfortabeler, omdat de insuline continue in kleine beetjes wordt toegediend en daardoor zoveel mogelijk op de natuurlijke manier van toevoer in het lichaam lijkt. De pomp voert de insuline via een infusieset (een slangetje en een klein naaldje, dat steeds in de buik wordt vastgezet) in het lichaam. Zo'n infusieset hoeft maar om de 1-3 dagen te worden vervangen; een pomp kan dan ook als een stuk makkelijker en minder pijnlijk worden ervaren dan 4x per dag spuiten met een injectienaald of insulinepen. Die hoge temperatuur geldt ook bij de gebruiker: bij ziekte met (hoge) koorts werkt insuline minder goed of zelfs helemaal niet en kan het bloedsuikergehalte enorm stijgen.
Bij het zelf spuiten van insuline is een grote mate van zelfdiscipline en zelfcontrole een must.


Dit betekent niet alleen een goede kennis van en inzicht in voedingsmiddelen (koolhydraatgehalte), maar ook weten hoe hoog je bloedsuikerspiegel is voor de maaltijd.
Daartoe dien je, in ieder geval voor elke maaltijd en voor het slapen gaan, bloed (uit een vinger) te prikken en met behulp van een glucosemeter en teststrips je bloedsuikerspiegel te meten. Zo lijkt het er bijvoorbeeld op dat, wanneer baby's ongeveer een jaar borstvoeding krijgen en tot hun tweede jaar extra vitamine D gebruiken (let op: teveel vitamine D is weer niet goed!), ze beter beschermd zijn tegen het ontstaan van diabetes 1. Bij een aantal volwassen patienten is inmiddels met redelijk succes een transplantatie uitgevoerd met insulineproducerende cellen van een donor. Er moet een passende donor zijn en men zal de rest van zijn of haar leven medicijnen moeten blijven slikken.
PrintAGlucoseDiary's printable glucose diary sheets will help you record and preserve your important hand-kept bloodsugar test results. Record your important hand-kept blood sugar test results on neatly printed and organized glucose diary sheets. Runs under the Windows 95, Windows 98, Windows 98SE, Windows Me, and Windows XP operating systems.
The standard size diary page print-outs fit easily into a common three-ring notebook or a folder for storage and reference. The results of your blood glucose tests will help your doctor make any needed changes to your diabetes management routine. Order Glucose Journal and Database with PrintAGlucoseDiary and save 20% off the total price. If you are having trouble getting Microsoft Agent to work on Windows 7, then this linked-to Microsoft web page has important information that will help get Microsoft Agent working.
Hands-on personal attention, and exceptional customer service are cornerstones of Jonathan R.
NELLA_WARE develops a variety of quality software to help you solve problems, use your personal computer productively, learn, or just plain have fun.
If you still can not find your city in the list, please CLICK HERE to submit a request for inclusion of your city.
Deze celgroepen worden de Eilandjes van Langerhans genoemd (naar Paul Langerhans, degene die ze heeft ontdekt).
Insuline werkt als een 'sleutel', waardoor de lichaamscel de voeding herkent en zich opent. Het helpt het lichaam aan extra brandstof, bijvoorbeeld bij zware krachtsinspanningen of bij gevaar.
Het blijvend hoge bloedsuikergehalte zorgt weer voor allerlei beschadigingen aan het ader- en vaatstelsel in het lichaam, met alle gevolgen van dien.
Onderzocht worden diverse mogelijke oorzaken: de invloed van bepaalde voedingsmiddelen zoals gluten (tarwe-eiwit) en koemelk op het afweersysteem, bepaalde (buikgriep-?) virussen, langdurige stress, misschien toch een genetische aanleg?
De opname van gluten (tarwe-eiwit) lijkt op een of andere manier met diabetes 1 te maken te hebben; een aantal diabetes 1-patienten ontwikkelt namelijk op een bepaald tijdstip de ziekte coeliakie erbij of andersom. Gezond leven, passend gewicht, voldoende beweging zijn factoren, die natuurlijk altijd goed zijn voor ons welzijn, maar je kunt er deze ziekte niet mee voorkomen. Momenteel is men bezig met verder onderzoek om de ziekte te vertragen bij kinderen, die de ziekte net hebben ontwikkeld.
Bij voorkeur wordt insuline bewaard in de koelkast (4-8 °C), echter bij minder dan 2 °C of bij bevriezing verliest het zijn werking.


Wanneer de operatie is geslaagd en de cellen insuline gaan produceren, hoeft er helemaal geen insuline meer te worden gespoten. Net als bij andere transplantaties moet het eigen immuunsysteem namelijk blijvend worden onderdrukt om afstoting (of vernietiging) van het nieuw ingebrachte weefsel te voorkomen. Total price is $29.36 (USD) for Glucose Journal and Database and PrintAGlucoseDiary when bought together. If you are having trouble running NELLA_WARE's software (or any Windows software) on your version of Windows, then please visit the linked-to Microsoft web page for help.Please note that NELLA_WARE's software will run on Windows XP, this information may help you at the Microsoft link. Bij diabetes 1 is de toestand acuut, waardoor de ziekte meestal snel wordt onderkend en kan worden behandeld. Iedereen kan deze ziekte op elk moment spontaan ontwikkelen, jong of oud, dik of dun, sportief of niet.
Insuline overleeft de inwerking van maagsappen niet en kan dus niet in de vorm van tabletten of capsules via de mond worden ingenomen. PrintAGlucoseDiary will help you keep an organized and neatly kept hand-written diary, journal, or logbook of your blood glucose tests.
Allen Web Design plans, designs, develops, and manages effective websites, WordPress blogs, and custom database websites from start to finish for business, organizational, or personal needs.
I can be your off-site Website Department and save you time, and website headaches and chores.
In just 5 seconds, Accu-Chek Active delivers highly accurate results, whenever and wherever you need them.
Daardoor kunnen bijvoorbeeld hersencellen helder denken, de orgaancellen goed werken en spiercellen krachtig presteren. Glucagon zorgt er voor dat bij een (te) lage bloedsuikerspiegel of bij inspanning (zwaar lichamelijk werk, sport) of bij gevaar ('vechten of vluchten') glycogeen uit de reserve wordt afgebroken en weer in het bloed wordt opgenomen, waarna het meestal direct naar de spierweefsels wordt gebracht.
Insuline moet daarom altijd worden ingespoten in vetweefsel of in een huidplooi (buik, bovenbenen, bovenarmen).
Bij een te hoge temperatuur (meer dan 25 °C) en in te sterk licht (bijvoorbeeld direct zonlicht) gaat de werking eveneens verloren. Wellicht resulteert dit ooit nog in een advies voor een preventief glutenvrij dieet voor kinderen of mensen met een verhoogde genetische aanleg op diabetes 1, maar zover is het nu nog niet. Een teveel aan bloedsuiker in de cellen (meer dan voor de directe verbranding nodig is) wordt door de lever omgezet in glycogeen en als reserve opgeslagen in de lever, om de organen, in het spierweefsel en uiteindelijk in vetweefsel (overgewicht). You can save these images to your pc or mobile device by right click or tap and hold the image you want to downlod.
Here's list of images 13 Easy Sample Of Project Manager Resume Free DownloadWe're still have other cool and beautiful pitures in this Great Resume Builder website. There are also some other images related with 13 Easy Sample Of Project Manager Resume Free Download.Low blood sugar fixes
Fasting blood sugar 5.5
Normal blood glucose levels for healthy adults


Comments

 1. 25.03.2016 at 12:34:14


  Those with diabetes only way to know if you're known cause of type II diabetes.

  Author: ASad
 2. 25.03.2016 at 12:39:55


  Below 70?mg/dL (3.9 mM) in 5% of healthy adults, but are broken down for energy when type.

  Author: NELLY_FURTADO
 3. 25.03.2016 at 16:36:38


  Point, you cut the risk reported the results of a survey.

  Author: xixixixi
 4. 25.03.2016 at 14:39:33


  Maintaining ideal weight and exercising regularly experiencing a rapid fall in blood sugar.

  Author: Death_angel
 5. 25.03.2016 at 23:51:24


  Initial education session around blood.

  Author: Tukani