Vragen over social media,white label social media monitoring,it technician jobs in south africa,ny jobs search - How to DIY

13.11.2014
Het is nog droevig gesteld met het beantwoorden van vragen die consumenten via Twitter en andere social media stellen aan merken en bedrijven. Het stellen van een vraag aan een mediabedrijf via social media vrijwel geen zin, zegt Rehab. Vorige maand bleek al uit onderzoek van Satmetrix dat merken en bedrijven weinig doen met reacties van klanten op social media. Erno Mijland publiceerde begin dit jaar het gratis ‘Ideeenboek sociale media in het onderwijs‘. Veel ambtenaren, bestuurders en politici hebben Social Media omarmd en zijn actief op Twitter en Linkedin.
Burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum vindt zijn opmerking over het uitzetten van de in Nederland woonachtige dochter van de Russische president Poetin niet verstandig. Sociale media zijn voor (kandidaat)raadsleden belangrijke middelen om hun ideeën voor het voetlicht te brengen. Twitteren over een besloten raadsvergadering, waarvan de inhoud dus geheim moet blijven, is niet verstandig. Politici en politieke partijen kunnen de sociale media veel beter gebruiken dan ze nu doen. De op Twitter zeer actieve Groningse burgemeester Peter Rehwinkel wil voorlopig even niets weten van het sociale medium. De afgelopen vier jaar is het aantal meldingen van overlast in de politieregio Brabant Zuid-Oost met een derde verminderd. Gemeenten willen meer doen met social media maar weten niet goed hoe, blijkt uit een onderzoek van de Amsterdamse ambtenaar David Kok. De opmars van social media ten spijt, overheden ervaren het plaatsen van een vacature op de eigen website, de personeelsadvertentie en commerciële sites als het meest effectief voor personeelswerving.
De Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond gaat vanaf zaterdag burgers ook via sociale media waarschuwen in het geval van een calamiteit. De Japanse stad Takeo heeft deze maand haar gemeentelijke website overgeheveld naar een Facebookpagina.
Naarmate de gemeentegrootte toeneemt, zijn ambtenaren en bestuurders actiever op social media. Gemeente Groningen krijgt 300.000 euro Europese subsidie om met behulp van social media de dienstverlening ter verbeteren.


Minstens tien gemeenten gaan de hulp inroepen van voormalige politieagenten en rechercheurs om bijstandfraudeurs op te sporen via sociale media. De gemeente Groningen heeft een medewerkster van een stembureau in de stad geschorst omdat zij via Twitter had laten weten haar best te moeten doen om bij het tellen van stemmen geen PVV-stemmen te laten verdwijnen. De volksvertegenwoordiging is medeverantwoordelijk voor het gebrek aan adequate informatie van het kabinet. Mediatraining voor agenten, meer interactie in de rechtspraak en een prijs voor politici die na incidenten niet overhaast nieuwe wetgeving eisen.
Een twitterende politicus met een Hyves-account wint meer stemmen dan zijn partijgenoot die geen sociale media inzet.
Nu steeds meer lagere overheden zich op Twitter manifesteren, zou de rijksoverheid in overleg met gemeenten en provincies uniformiteit moeten brengen in de namen waaronder dit gebeurt. De provincie Overijssel heeft sinds twee weken richtlijnen voor het gebruik van sociale media als Twitter en Hyves door ambtenaren.
Acht op de tien werkenden zegt het uitermate belangrijk te vinden dat ze op hun werk vrij over het internet kunnen surfen.
Kandidaten die tijdens de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen veel gebruik hebben gemaakt van sociale media, kregen niet meer stemmen. Veranderingen van onderop brengen de overheid verder, stelt de kersverse Utrechtse hoogleraar publieke innovatie Albert Meijer.
De tijd dat het zakelijke sociale medium LinkedIn uitsluitend als digitaal cv werd gebruikt, is voorbij. In een eerdere blog vertelde ik hoe Facebook, Google en Twitter via verschillende wegen inzicht proberen te krijgen over de activiteiten en interesses van de deelnemers.
5 meest gestelde vragen door bedrijven over facebook, twitter en andere social media kanalen + de antwoorden daarop.
Maar liefst 70% van de vragen die binnenkomen via social media bij merken en bedrijven blijven onbeantwoord. De luchtvaartmaatschappij gaf antwoord op meer dan 94% van de vragen die via Facebook werden gesteld. De pdf was te downloaden in ruil voor een bericht op Twitter of door het stellen van een vraag over het onderwerp. De Overheid experimenteert volop met de inzet van Social Media in bijvoorbeeld de communicatie en interactie met burgers.


In het algemeen is het af te raden om sociale media te gebruiken bij vertrouwelijke onderwerpen, al is dat formeel niet verboden. De persoonlijke boodschap ging over overvallen op Chinese restaurants in de provincie Zeeland.
Volgens korpschef Simone Steendijk is die daling - voor zover het jongeren betreft - onder meer te danken aan de opkomst van de social media.
Commandant Gerrit Spruit wil een algeheel verbod invoeren op het gebruik van sociale media onder werktijd. Het merendeel is nog steeds afkomstig van de overheid, maar het aandeel initiatieven uit de samenleving neemt toe. Van de partijen die nu in de Tweede Kamer zitten is slechts een enkeling op geen enkel sociaal netwerk actief. Er liggen volgens sociale media experts nog veel grotere kansen voor het medium in het verschiet. Zo kan Google via Maps inzicht krijgen over vakantie-ideeën en via Search hierop gerichte reclames aanbieden. Die cijfers presenteerde Jan Rezab van Socialbakers deze week op Le Web ’12 in Londen.
Overladen door zo’n 1000 vragen selecteerde Mijland met Marlous Vaes (Innofun) en Suzanne Schut (Kennisnet) de 25 meest gestelde vragen over social media. Hij verzond naar de smaak van Zutphen iets te vaak negatieve berichtjes over het warmte-koudesysteem in de  eco-wijk De Teuge. Wakker Emmen stapte zelfs naar het college van b en w om zich over Arends' twittergedrag te beklagen.
Ook bestuurders moeten nadenken over hoe ze met deze nieuwe media de buitenwereld kunnen bereiken. Ook duurt het behoorlijk lang voordat er antwoord komt op vragen die via social media zijn gesteld.



Pros for social media
Work from home data entry hiring now

Comments to «Vragen over social media»

  1. INSPEKTOR writes:
    Power to learn audience reactions, and.
  2. HEYAT_BIR_YUXU writes:
    The information center from anybody's on the lookout.