Geef aan waar je last van hebt en werk zelf aan je herstel met tips, adviezen en oefeningen.
Je persoonlijk behandelplan met een online behandelkamer, gerichte instructiefilms met oefeningen, tips en adviezen.
De medische naam voor een spierknoop is neuro-musculaire triggerpoint (NMTrP) of kortweg triggerpoint. Het is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt.
Triggerpoints ontstaan vaak als gevolg van een of andere vorm van overbelasting of ongunstig gebruik van de spieren.
Het opvallende is dat ze vaak klachten veroorzaken op een andere plek dan waar de spierknoop zich bevindt. Dit kan een kortdurende veel te zware belasting zijn, of een te langdurige lichte belasting.
Een triggerpoint in de schouderregio kan een uitstralende pijn in de arm en zelfs hand veroorzaken, maar andersom niet.
Een triggerpoint in het bovenbeen kan pijn in de knie veroorzaken, een triggerpoint in de bil pijn in de kuit. Voor de masseur voelt een triggerpoint alsof er een harde erwt, speldeknop of knoopje in het spierweefsel zit. Als triggerpoints in de meer dieperliggende spieren zitten, zijn ze wat moeilijker te voelen. De spieren daarbij even goed opwarmen door middel van hotstones, maakt het weefsel nog soepeler. In onze praktijk in Deventer kunt u terecht voor de behandeling met massage en hulp en uitleg bij zelfmassage. Massage helpt hierbij al om omgeving van de triggerpoints soepeler te maken zodat deze gemakkelijker gelokaliseerd kunnen worden. Deze massage wordt uitgevoerd met een langzame beweging en vrij stevige druk op een klein oppervlak. De massagestrijkingen gaan in de lengterichting van de spier, op de ledematen vooral in de richting van het hart.
Als de druk te laag is, dan gebeurt er weinig of niets, maar als de druk te hoog is dan gooien schrikreactie en pijn roet in het eten. Doordat de grepen bij deze behandeling vrij stevig worden uitgevoerd, kan er de dag erna wat spierpijn optreden.
Als triggerpoints hardnekkig zijn is het meestal effectief om ze meerdere malen per dag te masseren.
Omdat triggerpoints soms wat moeilijk zijn te bereiken voor zelfmassage, zijn er speciale hulpmiddelen voor in de handel.


In het standaardwerk van de wetenschappers Travell en Simons is de behandeling met injecties uitgebreid beschreven. Omdat er niets geA?njecteerd wordt, zijn de eisen aan de behandelaar een stuk soepeler dan bij injecties. Voor de volledigheid noem ik hier de methode met gebruik van cold spray, maar ik ken eigenlijk niemand die 'm gebruikt.
De methode is verder onderzocht en uitvoerig gedocumenteerd in het standaardwerk over triggerpoints door Travell en Simons.
De behandeling betaat uit het rekken van de spieren terwijl de huid wordt gekoeld met een spray.
David Simons (1922 - 2010), met als eindresultaat het tweedelige standaardwerk "Myofascial Pain & Dysfunction; The Trigger Point Manual". Een lijvig boekwerk met zeer veel algemene informatie over de aard van triggerpoints en hun behandelmethodes. De vertaling van dit boek in het Nederlands door Rob Beenker verscheen in 2003: Handboek Triggerpoint-therapie.
Het Nederlands Huisartsen Genootschap heeft per probleemgebied richtlijnen opgesteld voor diagnose, behandeling, doorsturen etc.
Het woord triggerpoint of spierknoop komt daar niet in voor, wel het gebruik van pijnstillers (analgetica). Zoekt u een huisarts in Deventer die u ook verder helpt als pijn veroorzaakt wordt door triggerpoints?
Ook fysiotherapeuten doen volgens hun Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie niet expliciet iets met triggerpoints. Zoekt u een fysiotherapeut in Deventer die u ook verder helpt als pijn veroorzaakt wordt door triggerpoints? Ook op de pijnpoli's van ziekenhuizen wordt steeds meer het belang van triggerpoints onderkend. Helaas heb ik ook meegemaakt dat er injecties gegeven worden zonder dat echt naar de triggerpoints werd gezocht. Gewoon vier keer prikken op verschillende plaatsen in de trapeziusspier en dan maar afwachten wat er gebeurt. Wel is de masseur natuurlijk de spierbehandelaar bij uitstek die door z'n ervaring elke structuurafwijking kan voelen. Er zijn dan ook een aantal opleidingsmogelijkheden voor de masseur om zich verder te verdiepen in het vinden en behandelen van triggerpoints.
Zoekt u een (sport)masseur in Deventer die u ook verder helpt als pijn veroorzaakt wordt door triggerpoints?
In deze folder leest u over de behandelmogelijkheden en wat u kunt doen om rugklachten zoveel mogelijk te voorkomen.


Bij meer dan 95 procent van de mensen met lage rugpijn wordt geen lichamelijke afwijking gevonden. Soms is er wel een specifieke oorzaak aan te wijzen: bijvoorbeeld een beknelde zenuw, een infectie of een wervelbreuk. Meestal verdwijnt de pijn binnen een tot zes weken vanzelf, of de pijn vermindert aanzienlijk. Bij acute lage rugpijn kunt u uw activiteiten tijdelijk verminderen, maar u moet wel in beweging blijven. Wanneer de klachten chronisch dreigen te worden, kijkt uw arts niet alleen naar lichamelijke afwijkingen. Iedereen die klachten heeft (gehad) aan botten, gewrichten, spieren of pezen, weet hoe deze klachten je beperken in het dagelijks leven. Deze folder is gemaakt onder auspiciën van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV). Wijzigingen en aanvullingen kunnen op elk moment en zonder voorafgaande aankondiging worden aangebracht. Om de triggerpoints te vinden en te inspecteren moeten de spieren toch al onderzocht worden. In verreweg de meeste gevallen wordt er geen lichamelijke afwijking gevonden: er is dan sprake van aspecifieke lage rugpijn.
Hij kan ook informeren of u wellicht zorgen heeft, rouwt, last heeft van doemdenken of angst voor bewegen.
U kunt leren omgaan met de pijn en ondanks de eventuele beperkingen uw mogelijkheden benutten.
Wetenschappelijk onderzoek draagt bij aan verdere verbetering van bestaande behandelingen en leidt tot nieuwe behandelmogelijkheden. Een behandeling leidt in de regel tot pijnvermindering en verbetering van de functie van bijvoorbeeld schouder, knie, heup of rug. SI gewrichten vormen de verbinding tussen de rug en de benen en bevinden zich onderin de rug, aan weerszijden van de wervelkolom.
De SI gewrichten zijn nagenoeg onbeweeglijk, maar een licht verschuiving verstoort de balans en kan irritatie en overbelasting van gewrichten en banden tot gevolg hebben.Mappy hasselt centrum
Natural cure to reverse diabetes mean
Vogue january 2015 pdf


Comments

 1. VoR_KeSLe

  This month than a high-carb, low-fat weight loss program (common weight.

  13.12.2015

 2. GOZEL_OQLAN

  The low-carb approach like the.

  13.12.2015

 3. Ramin62

  Good to prevent weight gain results.

  13.12.2015

 4. Yalqiz_Oglan

  Are a couple of myths about blood give you an abundance of healthy ladies produced less than four.

  13.12.2015

 5. TARKAN

  Youngsters Overnutrition in the Western diets don.

  13.12.2015