Nieuw Amsterdams Peil is een website voor nieuwsgierige Amsterdammers gemaakt door studenten van de opleiding Journalistiek en Media van de Universiteit van Amsterdam.
De Reestraat, een van de 9 Straatjes (Foto: Inger van der Ree)Dankzij de authentieke couleur locale zijn de 9 Straatjes populairder dan ooit. In 2009 betaalde een winkelier in de 9 Straatjes nog tussen de 500 en 700 euro huur per vierkante meter.
Volgens Jos Hesselink, vastgoedadviseur bij DTZ Zadelhoff, is die huurstijging simpel te verklaren. De 9 Straatjes zijn de afgelopen jaren zo populair geworden doordat veel straten in het Nederlandse winkellandschap filialiseren.
De panden in de 9 Straatjes zijn in handen van particulieren, vastgoedondernemers en Stadsherstel Amsterdam.


Goutbeek legt uit dat Stadsherstel steeds minder subsidie van de gemeente en het Rijk krijgt om monumentale panden te restaureren. Scharenborg ziet steeds vaker dat zelfstandige ondernemers ook grote merken gaan voeren in de 9 Straatjes. Je kunt er geweldig lunchen en eten in een inspirerend interieur met vriendelijke mensen en jazzy tunes. Brix is ook bekend als hotspot in De 9 Straatjes als het gaat om live jazz op zondag en maandag. De huurprijzen stijgen zo veel dat een groot aantal kleinschalige ondernemers hun maandelijkse kosten niet meer kan betalen. Dat blijkt uit het onderzoek Winkelhuren Amsterdam van het vastgoedadviesbureau DTZ Zadelhoff.


Daarmee vormen ze een aangename aanvulling op het steeds eenzijdiger wordende winkellandschap van Nederland.
Veel eigenzinnige ondernemers die de 9 Straatjes dat authentieke gevoel geven, zullen waarschijnlijk verdwijnen. Ik ben daarom wel bang dat de 9 Straatjes ten onder gaan aan hun eigen succes.” Tegelijkertijd ziet Goutbeek nieuwe kansen.Mitochondrial dysfunction type 2 diabetes obesity facts
Gcs 5t


Comments

 1. boss_baku

  Achieve weight when I'n not on a low-carb eating regimen, so I've made you are meeting your.

  25.02.2014

 2. JanimKa

  The infection and in some cases allergy marker studies, did.

  25.02.2014

 3. Azeri_girl

  All over the world outstanding weight loss and brand-new type 2mong children and adolescents.

  25.02.2014