Ajahn brahm metta meditation,how to fake confidence on a date,grateful prayer thankful heart chicken francese,fat japanese kid photoshop - Test Out

admin | starting exercise program | 30.11.2014
In metta meditatie focus je je aandacht op het gevoel van liefdevolle vriendelijkheid, waarbij je stelselmatig die emotie ontwikkelt tot ze je hele geest vervult. Net zo min als je een kampvuur kunt aansteken door een lucifervlammetje onder een dik blok hout te houden, kan je het vuur van liefdevolle vriendelijkheid aansteken met een moeilijk object.
Begin dus deze meditatievorm niet door liefdevolle vriendelijkheid te richten op jezelf of iemand die je vijandig gezind bent. Voor een kattenliefhebber zoals ik, kan dit object bijvoorbeeld een klein, mager, verwaarloosd katje zijn, dat ik verzorg en vertroetel.
Aan het eind van deze mentale oefening, richt ik de aandacht op de streek rond mijn hart en voel de eerste warme gloed van de emotie van liefdevolle vriendelijkheid.
Nadat de eerste metta vlammetjes op deze manier zijn gaan branden, laat je het denkbeeldige wezen los om het te vervangen door een bestaand persoon; iemand die emotioneel dicht bij je staat zoals je partner, een dierbare kennis, vriend of vriendin. Gebruik opnieuw de innerlijke dialoog om het beeld van die persoon in je geest te schilderen.
Laat vervolgens het beeld van die dierbare persoon los en vervang het door een andere goede bekende rond wie je op dezelfde wijze het gevoel van metta creeert. Vervolgens vervang je de dierbare persoon door een hele groep – misschien je collega’s op het werk, of de buren in je straat.


Om bij de vergelijking met het kampvuur te blijven, laait het vuur nu hoog en heel heet op zodat nu de natte en sappige blokken aan de beurt kunnen komen. Je sluit af door de metta gloed te verkleinen tot een bol gecondenseerde lichtgevende energie.
Over onsHet Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk geengageerd journalistiek webmagazine. Het Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk journalistiek webmagazine over boeddhistische thema’s en inzichten. We vinden het geweldig om reacties op berichten te krijgen en op die manier in contact te komen met lezers, maar wat staan we wel en niet toe op de site?
Een moeder zal haar kind niet altijd even leuk en aardig vinden en het niet altijd eens zijn met wat het doet, maar ze zal er altijd voor zorgen en het alleen maar gelukkig willen zien.
Laat weer, vanuit je hart, die gloed van metta, van liefdevolle vriendelijkheid, helder en constant rond hen gloeien. Voor de meeste mediterenden is de moeilijkste persoon om liefdevolle vriendelijkheid aan te geven…zichzelf. Deze bal blijft in je hart bewaard, klaar om in je volgende metta meditatie weer te worden vrijgegeven.


Metta is dat soort niet discriminerende, niet veroordelende en bevrijdende vriendelijkheid. Dit fictieve gegeven kan je oneindig uitspinnen, laat je verbeelding de vrije loop; maak er een heel verhaal rond.
Ook hij of zij is kwetsbaar en onderhevig aan de teleurstellingen en frustraties van het leven.
Verplaats dan je aandacht even naar jezelf, naar de streek rond je hart en ervaar het gevoel dat met metta gepaard gaat. Als dat alles lekker brandt komen dikkere takken aan bod en als allerlaatste gaan de grote blokken hout op het vuur. Het gevoel dat ik krijg, als in het verhaal het kleine schepseltje zacht spinnend op mijn borst ligt, dat is het gevoel van metta. Wat ik ook gedaan moge hebben of ooit zal doen, de deur van liefde en respect voor mijzelf staat altijd voor me open.Mind power deck bicycle
Romantic tips for newly married couples
Learn meditation online
Free romantic ideas


Comments »

  1. Heyat_Bir_Yuxu — 30.11.2014 at 21:53:34 Get to know what Chakras are, there physical matters, shift your mindset.
  2. KAYF_life_KLAN — 30.11.2014 at 19:28:19 Our pure atmosphere of timber, mountains, grass underneath our toes which in turn.
  3. Ayxan_Karamelka — 30.11.2014 at 21:42:12 Helps you imagine a protected the sturdy analysis support on the.
  4. VERSACE — 30.11.2014 at 22:40:28 'Rock: Immediately and Yesterday' was not much.