Jan otten fahrenheitstraat,paternoster jan pawe? ii,pw kamix kamil doma?ski ?urawica - Easy Way


Om het gebruiksgemak van onze website te verbeteren maakt de website van De Nieuwe Liefde gebruik van Google Analytics.
De literair recensent van het Parool die op zaterdagmorgen ons regelmatig doet terugverlangen naar Martin Ros, schrijft afgelopen dinsdag in het Parool over de P.C.
Lof voor Mensen in de zonHet debuut Mensen in de zon van Marijke Schermer werd zeer lovend besproken in NRC-Handelsblad.?Marijke Schermer valt niet voor gemakkelijk cynisme, ze laat de tegenstrijdigheden bestaan. Volkskrant nomineert Zwamborn alvastArjan Peters is zeer enthousiast over Miek Zwamborns De duimsprong. Naast de colleges die hij geeft over kunstwerken die zeer belangrijk voor hem zijn, laat Otten de studenten essays schrijven over hun kunstervaringen.
Willem Jan Otten‘Willem Jan Otten Doctor in de aandacht Bij enkele postume gedichten van Chr. De romancier, toneelschrijver, dichter en essayist, bekend van boeken als Specht en zoon (Libris Literatuurprijs 2005) en de eind vorig jaar verschenen roman De vlek, ziet de lezing als een wezenlijk onderdeel van zijn oeuvre. Het essay, volgens de klassieke opvatting van Montaigne een zelfonderzoek, vormt een uitermate geschikt vehikel om de gedachten te ventileren die ontstaan door het kijken naar kunst, waardoor de studenten uiteindelijk meer over zichzelf te weten komen. Bernlef, Paul Biegel, Lodewijk de Boer, Ben Borgart, Willem Brakman, Boudewijn Buch, Andreas Burnier, Tom van Deel, Jan Donkers, Jan G. Behalve een meesterlijk essayist is Otten een bijzonder dichter, proza- en toneelschrijver. Als Arie boeken aanprijst op de radio is het alsof hij constant tegen zijn achternaam in moet lopen.
Indrukwekkend aan Clara, Vik, Stella, Leo en Max is het existenti?le verschil in hun stemmen.


Gastschrijver Willem Jan Otten waagt zich op 25 oktober aan deze grote vragen in zijn Albert Verweylezing, getiteld: De vormmachine, literatuur als rite de passage. De vraag die ik simpelweg stel is waarom er kunst, waarom er literatuur is.’ Hetzelfde onderwerp komt ook tijdens de colleges met de studenten aan bod, die gaan over het werk van Shakespeare, Graham Greene en Andrej Tarkovski. Shakespeare weet je als geen ander te laten meeleven met zijn personages, hij sluit je op andermans bewustzijn aan.’ Volgens Otten zijn wij mensen scenische wezens.
Welk genre hij ook beoefent, het gaat hem om de verbinding tussen het eigene en het andere. In de details die ze opmerken, hun interpretatie van wat ze zien en horen, tonen ze wie ze zijn. Ze verwoordt de verlatenheid van het landschap met zoveel precisie, dat je voelt in een zielelandschap te vertoeven.
Otten meent dat we via de kunst meer te weten kunnen komen over onszelf, over onze plaatsbepaling te midden van de schepping. Zo verraadt Leo zijn manische alles-of-niets-karakter wanneer hij bij een minimale tegenslag denkt: ?Om de een of andere reden is alles permanent uit evenwicht.? Een fragment uit het juryrapport: ?Willem Jan Otten kan gezien worden als een essayist pur sang.
De vallende sneeuw, het onweer en de bliksem, het schuilen in een stenen kluis, alles wordt symbool voor een gemoedsgesteldheid. Klant, Dirk Ayelt Kooiman, Anton Korteweg, Alfred Kossmann, Rudy Kousbroek, Hilbert Kuik, Guus Luijters, Lidy van Marissing, Nicolaas Matsier, Ivo Michiels, Cees Nooteboom, Aad Nuis, Willem Jan Otten, Henk Romijn Meijer, Leo Ross, Sal Santen, Bert Schierbeek, Jan Siebelink, Igor Streepjes, Hans Tentije, Marten Toonder, Willem van Toorn, Bob den Uyl, M. Er zijn genoeg geheimen in Mensen in de zon, maar de verschillende versies van het verleden worden niet al te dramatisch onthuld.


In Berlijn hoort ze in de metro iemand zeggen: ?dat Shakespeare zeer eenzaam moet zijn geweest omdat hij het woord alone zo vaak had opgeschreven. Als lezer merk je hoe hij al schrijvend op zoek is naar een ook voor hem nog onbekende uitkomst van zijn denken.?Otten beheerst meerdere literaire disciplines. Maar daarbij vergeet Storm dat de door hem bewonderde Richard Dawkins met even veel ‘stelligheid’ spreekt. En of die ‘stelligheid’ nu religieus geladen is, of humanistisch, socialistisch of atheistisch, het blijven wel ‘stelligheden’ van die verschillende schrijvers.
Natuurlijk probeert iemand als Dawkins ons te overtuigen met zijn ideeen, zoals ook de genoemde P.C. Dat Arie Storm niets heeft met de zondeval, Adam en Eva en Jezus van Nazareth, is zijn goed recht. Vanuit zijn katholieke geloof weet hij wat hij aantreft in de wereld, maar dat denkt Arie Storm vanuit zijn niet-geloven toch net zo goed te weten.
Willem Jan Otten weet daarbij zijn gelovige bril heel vaak af te zetten en zet de lezer aan het denken over diepgravende levensvragen. Het zou te wensen zijn dat Arie Storm zijn bril met aversie tegen het christelijk geloof ook weet af te zetten, wanneer hij schrijft over een denker en schrijver als Willem Jan Otten. Storm moet toch nog maar eens de bundel “Onze Lieve Vrouwe van de Schemering’ ter hand nemen en dan de hoofdstuktitel “Ik bevind mij in wat ik zoek” overdenken.Most common medical transcription errors
Can type 2 diabetes cause you to lose weight loss
Diabetes and breast cancer treatment 76
10 unbelievable medical mistakes articles
Comments

 1. eden

  Treatment consisted of initiating dietary changes, then adding nortriptyline.

  26.11.2014

 2. now

  Some illnesses, mental stress and glad.

  26.11.2014

 3. 4upa4ups

  Vegetarian low carb food plan.

  26.11.2014

 4. 151

  On the similar time I was investigating type 2 Diabetes, the body produces insulin.

  26.11.2014