Glutenvrij zanddeeg,lifestyle advice for type 2 diabetes treatment,ideal blood sugar levels for type 2 diabetes symptoms,type 2 diabetes pregnancy diet guide - .


Het blijkt dat diabetespatienten die hun Hb1Ac waarde keurig laag houden toch ernstige complicaties kunnen krijgen. Een groot aantal zeer recente onderzoeken laat namelijk zien dat sterke bloedsuikerpieken onafhankelijk van een goede Hb1Ac waarde het risico op diabetische complicaties ook vergroten9-15.
Vanwege dit "geheugen" is het belangrijk dat patienten die recent gediagnosticeerd zijn met diabetes er zo snel mogelijk voor zorgen dat ze niet alleen de Hb1Ac waarde onder de norm houden maar ook pieken in hun bloedsuikerspiegel voorkomen12,13.
Diabetespatienten wordt nu namelijk geadviseerd om door goed gebruik van geneesmiddelen de bloedsuiker gemiddeld op een goede waarde te houden.
Alleen door het maken van de juiste voedingskeuzen kunnen de schadelijk kortdurende bloedsuikerpieken voorkomen worden. Dat betekent dat de begeleiding van diabetespatienten in Nederland anders moet worden opgezet. Onderzoek van de laatste 30 jaar geeft aan dat voeding met een laag glycemische index waarde (GI) de bloedsuikercontrole bij diabetespatienten verbetert waardoor de kortdurende schadelijke bloedsuikerpieken niet meer voorkomen16-20.
De Glycemische Index waarde (GI) is het getal dat aangeeft hoe sterk de glucosespiegel in het bloed omhoog gaat na het eten van een bepaald voedingsmiddel16. Laag glycemische voeding betekent niet dat diabetespatienten hierdoor meer last krijgen van hypo's, een te lage bloedsuiker17. Green Smoothies zijn een zeer smakelijke manier om aan je dagelijkse hoeveelheid rauwe groene bladgroente en fruit te komen. Diabetespatienten wordt geadviseerd om, in verband met de GI beperking, alleen bosfruit, peer of kersen samen met groene bladgroente te gebruiken.
Als u kortdurende bloedsuikerpieken wilt vermijden is de keuze voor laag glycemische voeding onvermijdelijk. Als u het advies van het NDF overneemt en grote hoeveelheden brood gaat eten dan wordt de balans tussen omega-6 en omega-3 vetzuren verstoord. Trouwens misschien moet Voedingscentrum en het NDF eens bij de Gezondheidsraad op bezoek gaan want deze organisatie meldt dat slechts 10% van de Nederlandse bevolking voldoende vezels binnenkrijgt. Je kan je met recht afvragen op welke wetenschappelijke basis deze organisaties tot dit advies zijn gekomen of was hier sprake van een succesvolle lobby vanuit de industrie.


Met het advies 6 - 7 sneetjes brood en 4 - 5 opscheplepels aardappelen of rijst te eten suggereert de NDF diabetespatienten dat koolhydraatrijke voeding goed voor diabetespatienten zou zijn. Er is dan ook geen enkel wetenschappelijke bewijs te vinden dat het advies van het NDF om koolhydraatrijke voeding te eten goed zou zijn voor diabetespatienten. Dat komt doordat kortdurende bloedsuikerpieken het risico op diabetische complicaties ook kunnen vergroten.
Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patient verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling.
Deze nieuwe bevindingen zullen de komende jaren grote gevolgen hebben voor hoe diabetespatienten door artsen en verpleegkundigen begeleid moeten worden.
Het is bewezen dat een gemiddeld lage bloedsuikerspiegel het risico op complicaties verlaagt.
Gewoon bruin of witbrood is er dan niet meer bij want deze voeding heeft een GI van respectievelijk 65 en 70. Al tientallen jaren wordt deze waarde gebruikt om te controleren of u uw bloedsuiker, gemiddeld genomen, binnen de gestelde norm heeft weten te houden1. Wetenschappers denken dat er een soort "glycemisch geheugen" bestaat waarin deze pieken worden vastgelegd12,13. Bloedsuikercontrole na de maaltijd wordt bij patienten die zelf insuline spuiten aangemoedigd. Bovendien geeft onderzoek aan dat er voor diabetespatienten geen nadelen optreden als ze voor laag glycemische voeding kiezen19.
Het enige wat je nodig hebt is een blender die krachtig genoeg is om bijvoorbeeld ijsblokjes te vermalen. Het voedingsadvies van het Voedingscentrum en het Nederlands Diabetes Fonds (NDF) kunt u daarom maar beter naast u neerleggen21. Dat bekent dus dat de NDF diabetespatienten aanbeveelt om dagelijks 4 - 5 opscheplepel hoog glycemische aardappelen of rijst te eten. Als zij zouden besluiten geen brood en aardappelen meer te eten, is dat waarschijnlijk de doodsteek voor deze industrietakken.


Want deze inzichten laten duidelijk zien dat koolhydraatarme voeding juist gunstig is bij diabetes24-26. De onderste grafiek geeft aan hoe uw insuline gebruik wordt verlaagd door een low-carb dieet24.
Als uw Hb1Ac tijdens controle vaak te hoog is heeft u een groter risico op diabetische complicaties2-7. Maar er is ook nog een ander aspect waarop u moet letten als u het risico op complicaties wilt verkleinen. Want deze eenzijdige HbA1c gerichte aanpak lijkt, gezien het recente onderzoek over de schadelijke effecten van kortdurende bloedsuikerpieken en het glycemische geheugen, nu achterhaald te zijn15.
Want een pilletje slikken of een insulineprikje is makkelijker dan het aanpassen van de voeding. Voeding met een GI waarde van lager dan 55 wordt in het algemeen als "laag glycemisch" beoordeeld. Er is geen enkel onderzoek beschikbaar dat zegt dat hoog glycemische voeding gunstig is bij diabetes. Als u reeds onder behandeling bent van een arts overleg dan met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat gebruiken.
Als je na de maaltijd een hoge bloedsuikerspiegel moet "wegspuiten" ben je namelijk te laat. Maar het maken van de juiste voedingskeuze blijkt wel essentieel als u complicaties wilt voorkomen.
Laag glycemische voeding maakt het voor diabetespatienten namelijk mogelijk om op een verantwoorden wijze koolhydraten in hun dagelijkse voeding op te nemen zonder dat zij daar nadelen van ondervinden bij hun bloedsuiker20.Options for type 2 diabetes
Free diabetic supplies and medication 2014
Type 1 diabetes research charity collections
Comments

 1. BRATAN

  Intermittent fasting has been slowly are totally.

  25.11.2014

 2. Ispanec

  And revel in your food not simply because.

  25.11.2014

 3. KETR

  Portion meals' as we would like folks to eat that "We also need.

  25.11.2014