Glaucoom en acupunctuur,what is the physiology of type 2 diabetes,7 diabetes treatment wiki,diabetes mellitus type 2 autoimmune - Videos Download


Palmitoylethanolamide is een bijzonder lichaamseigen molecuul, dat geproduceerd wordt om schade aan cellen te voorkomen en dat bekend is als werkzaam middel tegen chronische pijnen en ontstekingen. Ook bij de zogenaamde normotensieve glaucoom, waarbij de oogboldruk niet verhoogd is, kan palmitoylethanolamide een uitkomst zijn.
Palmitoylethanolamide kan makkelijk en zonder problemen toegevoegd worden aan welk ander behandelschema dan ook. Suppletie met foliumzuur gedurende zwangerschap verbetert cognitieve functie van kinderen op lange termijn. Recente studie laat het belang van het gebruik van een multivitamine tijdens de zwangerschap zien. De eigenaar belde mij dat zijn hond,de Maltezer Floppie, gejongd had en dat er nu iets achter uit hing.
De natte vorm dankt zijn naam aan de aanwezigheid van abnormale bloedvaten onder het netvlies. Door zuurstoftekort wordt een factor aangemaakt die het vormen van bloedvaten stimuleert, de zogenaamde VEGF (vascular endothelial growth factor). De hierboven vermelde AREDS studie is erin geslaagd een aantal risicofactoren te definiA«ren.
Om het risico op LM of LMD op te sporen wordt aangeraden om vanaf de leeftijd van 55 jaar om de 3 jaar bij de oogarts langs te gaan. Verder is het belangrijk om zorg te dragen voor zijn gezondheid: voldoende bewegen, stoppen met roken , zwaarlijvigheid vermijden en een goed gevarieerde voeding innemen, met vooral veel groenten en fruit.
Suikerziekte of diabetes was tot 40 jaar geleden de belangrijkste oorzaak van blindheid in de westers wereld.
In de loop van de jaren is het inzicht en de behandeling van suikerziekte in aanzienlijke mate verbetert. Zwangerschap verstoort de normale regeling en vereist een strikte opvolging in het belang van moeder en kind.
De adolescentie op zich stelt geen probleem, maar de overgang naar zelfstandigheid en het onttrekken aan ouderlijk toezicht kan leiden tot een slordige manier van omgaan met de ziekte.
Bij personen tussen 40 en 50 jaar vereist het opstarten van de diabetesbehandeling specifieke aandacht van de oogarts.
Het risico op suikerletsels op het netvlies van de ogen neemt uiteraard ook toe met de duur van de diabetes.
Dit eerste stadium van suikerletsels wordt gekenmerkt door microaneurysmata, kleine bloedingen en exsudaten. Micoraneurysmata zijn kleine knopvormige uitstulpingen op de kleinste bloedvatvertakkingen.
Zowel bij de background retinopathie als bij de proliferatieve retinopathie kan het zicht verminderen.A  De proliferatieve retinopathie is trouwens een evolutie van de background retinopathie.
De laatste reden waarom het zicht dramatisch kan verslechteren komt enkel voor bij slecht geregelde suikerpatiA«nten, waarbij de kleinste haarvaten rondom de fovea verstoppen. De problemen die door een dergelijke bloedvatverstopping kunnen optreden, houden niet op bij het verlies aan functie van het betrokken netvliesgedeelte.
Indien de oogarts niet tijdig wordt geraadpleegd, of als deze de scheurtjes niet kan zien, dan kan dit leiden tot grote problemen.
Waarnemen van vlokken en van lichtflitsen vereist dus steeds een grondig oogheelkundig onderzoek. Karin 17 Reacties 14 november 2011 Staar is een oogaandoening die we vooral associA«ren met ouder worden. Ik ben een jonge vrouw van 32 waarbij er een maand geleden staar is geconstateerd in mijn rechter oog. Nu ben im vorige week weer bij de oogarts geweest.(andere als de eerste x) deze vertelde ineens dat het aangeboren moest zijn.
Er zijn diverse oorzaken van staar, een groot deel ligt aan de voeding die je tot je krijgt. Zodat ik het gegeven kan opzoeken voor meer info.Ik wil graag weten wat vocht achter het oog inhoudt.
Kan komen, maar nu lees ik over uw boek, dat er misschien wel iets aan te doen is , is dat waar in alle gevallen? Na operatie van een paar weken geleden doen blijde ogen nog steeds behoorlijk pijn en zien rood.
Dat u droge ogen heeft gekregen na de operatie, kan heel goed komen door de ogenspreiders die mogelijk zijn gebruikt.
Dag Karin,Ik ben 68 jaar en circa 5 jaar geleden heb ik een staaroperatie ondergaan aan mijn rechteroog. Hoewel de meeste verwondingen die bij een blauw oog horen niet ernstig zijn kan er soms een begeleidend letsel aan de oogbol zelf zijn.
Breng met behulp van zachte druk een cold pack of een doek gevuld met ijs aan om het gebied rond het oog. Zoek  ook onmiddellijk medische hulp als u problemen heeft met het gezichtsvermogen (dubbelzien, wazig zien), ernstige pijn, of bloeding in het oog of uit de neus. De druk van het oogvocht is te hoog, waardoor de netvliescellen te weinig zuurstof en voeding krijgen.
Palmitoylethanolamide heeft echter een grote reikwijdte als natuurlijke behandeling voor uiteenlopende aandoeningen. Dat is dus een belangrijke behandeling, maar een behandeling die alleen de druk verlaagt en geen behandeling die de netvlies- en zenuwcellen beschermt. Veel oogartsen wachten dan namelijk met behandelen, omdat de door hen ingezette middelen vaak tot bijwerkingen leiden.
Het kan de werking van oogdruppels die de oogarts voorschrijft, versterken en palmitoylethanolamide beschermt bovendien ook nog de netvliescellen tegen zuurstoftekorten en ontstekingsachtige beschadigingen. Na de patiënt van de maand december (konijn met prolaps uteri) nu een hond met een baarmoederprolaps, ook nog nooit gezien! Als het netvlies niet optimaal functioneert, dan kan je ook met de best uitgemeten bril geen goed resultaat bekomen. De macula is het gedeelte van het netvlies, waar de meeste lichtgevoelige kegeltjes aanwezig zijn, het gedeelte waarmee we scherp zien en A waarmee het voorwerp waarnaar we kijken wordt a€?gecapteerda€?. Deze bloedvaten kunnen bloeden, en lekken en maken progressief het netvliesweefsel kapot dat voor deze bloedvaten gelegen is. Deze leeftijdsgroep zou dit overigens ook reeds moeten doen om glaucoom op te sporen.A  Risicogroepen, (blanke ras, familiale voorgeschiedenis, roken, zwaarlijvigheid) wordt aangeraden jaarlijks de ogen te laten onderzoeken. Dankzij de argonlaserbehandelngen, die teruggaan tot de jaren 70, is blindheid door suikerziekte eerder een uitzondering geworden.
De adolescent gaat er meestal van uit dat gezondheid een evident gegeven is en dat is ook zo voor de gewone adolescent, maar niet voor suikerpatiA«nt. Soms worden bij deze patiA«nten van bij aanvang reeds zeer ernstige letsels van het netvlies vastgesteld, zonder dat de patiA«nt zich hiervan bewust is.
Ze duiden op zuurstoftekort en komen dus voor in gebieden waar de normale werking van deze haarvaatjes verstoord is. Een glasvochtbloeding, klein of groot, bij een suikerpatiA«nt, duidt steeds op abnormale nieuwvaatvorming en dus op proliferatieve retinopathie. Hierbij gaat het netvlies zwellen en treden er vochtblaasjes op in het glasvocht alsof het een spons is.
Exsudaten die tot aan de fovea doordringen veroorzaken onherroepelijk een sterke daling van het zicht. In dit deel ontstaat zuurstoftekort, en kan er dus op relatief korte termijn nieuwvaatvorming ontstaan die niet zoals bij de suikerpatiA«nt, kan gaan bloeden en het zicht van dit oog volledig kan belemmeren.
Het wordt veroorzaakt door vlokjes, die als stofjes in de camera, schaduwbeelden op het netvlies vormen en dus als zwarte vlokken worden waargenomen, vooral als men naar een witte muur kijkt of naar een wit blad. Via de scheur kan vocht tussen de lagen van het netvlies doorsijpelen en zo het netvlies progressief los klieven, zo een beetje zoals een baan pas gehangen nat behangpapier op het plafond ten gevolge van een kleine scheurtje in het papier onder invloed van zijn gewicht geleidelijk zal draperen en zo progressief volledig los zal komen en naar beneden zal vallen. Indien bij dit onderzoek geen scheurtjes worden gevonden, dan zal na verloop van een paar weken een controle onderzoek worden uitgevoerd. Over dit onderwerp zijn trouwens hele dikke boeken geschreven.A  In deze site werden enkel de meest voorkomende beschreven. Als men deze vorm van staar bedoelt, gaat het om wat in de volksmond a€?grijze staara€? wordt genoemd. Uit onderzoek is gebleken dat ogen met staar een tekort aan collageen, cholesterol en vitamine C hebben. Wat ik kan adviseren is palmeren, dit heeft een heel rustgevend effect op de ogen en kan goed helpen bij de pijn.
Maar heb nu na een paar weken nog steeds pijnlijke rode ogen.ook de druppels van de arts hiervoor helpen weinig of niets. Ik weet eerlijk gezegd niet of dat nog steeds zo gebeurt, maar deze spreiders worden op de ogen gezet zodat de oogleden gespreid zijn en ze daardoor goed bij het oog kunnen.
Het spijt me alleen heel erg te moeten zeggen dat veel kokosolie misschien wel heel goed voor de ogen mag zijn, maar uitermate slecht door het aanslibben in de bloedvaten.
Sinds enkele jaren is bekend geworden dat de natuurlijke balans brengende stof palmitoylethanolamide niet alleen de oogboldruk kan verlagen, maar ook de netvlies- en zenuwcellen beschermt tegen beschadigingen.
Dan is palmitoylethanolamide een uitgelezen middel, omdat het vrijwel geen bijwerkingen kent. De baarmoeder bestaat uit 2 hoornen, deze waren beiden naar buiten gestulpt (zie foto 1 en 2).
Er zijn enorm veel afwijkingen van het netvlies, sommige zijn erfelijk, andere zijn verworven. Het wordt gekenmerkt door het ontstaan van witte ouderdomsvlekken in de macula die progressief groter kunnen worden en kunnen gaan samenvloeien, de zogenaamd confluerende drusen van de macula. Dit pigmentepitheel is essentieel voor de instandhouding van lichtgevoelige celletjes van het netvlies. Als oogarts betreuren we dat het risico op LM of LMD bij roken niet aan bod komt in de antirookcampagnes.


Vandaag neemt het voorkomen van suikerziekte in de westerse wereld in belangrijke mate toe, zodat de behandeling van aantasting van het netvlies door suikerziekte nog steeds een zeer belangrijk onderdeelA  uitmaakt van het werk van de oogarts. Bij zwangerschap is er ook verhoogd risico op verhoogde bloeddruk, wat ernstige problemen kan veroorzaken.
Vaak gaat hij of zij revolteren tegen deze beperkingenA  en slaat soms alle raadgevingen in de wind, met op langere termijn zeer nare gevolgen. Bovendien kan de oogarts met een behandeling de letsels vaak enkel een halt toeroepen of een slechte evolutie afremmen, uitzonderlijk zal hij erin slagen het zicht weer te verbeteren. Ze kunnen vooral gemakkelijk gezien worden na inspuiten van fluoresceA?ne A bij een fluoangiografie, maar ook bij een routinecontrole kunnen deze vastgesteld worden, op voorwaarde dat er naar gezocht wordt.
Zuurstoftekort geeft aanleiding tot vormen van kleine uitstulpingen op de haarvaten, de microaneurysmata.
De verstopping treedt plotseling op en heeft een onmiddellijk functieverlies van het betreffende deel van het netvlies als gevolg. De nieuwvaatvorming kan vrij snel ook de voorste oogkamer, met de iris en de hoek tussen iris en cornea aantasten, waarbij de afvloei van het voorkamervocht verhinderd wordt en zeer hoge oogdrukken kunnen ontstaan met zwelling van het hoornvlies als gevolg en een oog dat continu zeer pijnlijk is. Maar ik ben best wat verdrietig , en vind dat ik na de operatieeerde meer last heb dan er voor. Ik ben al 79 jaar maar nu zonder bril na de operatie al zes weken geleden ,nog steeds pijn . Maar dit heeft als nadeel dat de spiertjes in de oogleden kunnen scheuren, waardoor de oogleden niet meer goed kunnen sluiten.
Vooral als het gebied rond beide ogen gekneusd is of als er sprake is van hoofdletsel kan er een schedelbreuk zijn. Een bloeding in het voorste deel van het oog wordt een hyphaema genoemd, en kan ernstige schade veroorzaken zoals een verminderd zicht. We bespreken hieronder de problemen die bij glaucoom optreden en de herstellende rol die palmitoylethanolamide daarbij kan spelen.
Er zijn dus een groot aantal redenen om als glaucoom patiënt -naast de voorgeschreven behandeling van de oogarts- in ieder geval ook palmitoylethanolamide in te nemen. Niets van deze website mag zonder toestemming van stichting OrthoKennis worden overgenomen of gekopieerd.
Doordat de uterus na het jongen niet goed is samengetrokken en de moeder naweeën heeft gekregen kon dit gebeuren. Gaandeweg ontwikkelen zich veranderingen ter hoogte van het pigment van de retina, de zogenaamde pigmentepitheelalteraties. Als het pigmentepitheel teloor gaat, dan verliezen ook de lichtgevoelige celletjes, die er net voor liggen, hun functie. De AREDS (age related eye diseaese study) is een uitgebreide, door de Amerikaanse overheid gesubsidieerde, studie die ondertussen reeds vele jaren loopt. Alle gezondheidswerkers moeten zich van dit probleem bewust zijn en de adolescent er op wijzen dat hij of zij niet zomaar zijn of haar toekomst op middellange termijn mag hypothekeren (soms amper 10 jaar voor er zeer ernstige verwikkelingen optreden).A  Voor wat de beroepskeuze betreft, moet de suikerpatiA«nt beseffen dat een regelmatig leven sterk aan te bevelen is. Bovendien kan er een tijdelijke optische verschuiving zijn, waarbij de bril gedurende een 6-tal weken niet meer past.
Om deze reden voorziet de diabetes conventie de verplichting om jaarlijks bij deA  oogarts op controle te gaan.
Deze kunnen (onder invloed van VEGF) verder evolueren, groter worden en uiteindelijk aanleiding geven tot vorming van nieuwe bloedvaten.
Tegenwoordig wordt de laserbehandeling uitgevoerd met frequency doubled YAG-laser die groenblauw licht van 532 nm gebruikt. Van zodra er zwelling van het hoornvlies optreedt kan ook geen gewone laserbehandeling meer worden uitgevoerd. Bovendien onttrekt het draperende netvlies het nog aanliggende en functionele netvlies het zicht.A  Dit wordt waargenomen als een gordijn. In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen grijze en groene staar, en stip ik aan welke opvattingen er zijn met betrekking tot genezing.
Gisteren heb ik via het ziekenhuis hiervoor capsules met steriel water gekregen voor te druppelen , ik ben er echt wat verdrietig van . Ik adviseer mensen aan de levertraan van Green Pasture te gaan en de boterolie van Green Pasture, magnesium en bouillon te gaan maken van beestenbottenbouillon.
Ik heb het een paar jaar gebruikt en mijn bio resonantie therapeut constateert ernstige aanslibbing in de vaten. Als deze cellen beschadigd worden, neemt de functie van het oog af en wordt het zicht minder. Bij te lang bestaande verhoogde oogdruk sterven de oogzenuwvezels geleidelijk af waardoor delen van het gezichtsveld uitvallen. Verder zijn er zelfs aanwijzingen dat palmtoylethanolamide ook beschadigde cellen in hun functioneren kan herstellen. Op basis van ervaring wordt geadviseerd om de eerste 2 maanden 3 maal per dag een capsule PeaPure van 400 mg in te nemen en daarna gedurende lange tijd tenminste 2 maal per dag. Er zijn meerdere vormen van maculadegeneratie: de leeftijdsgebonden maculopathie (LM), deze wordt in het Engels de age related maculopathy (ARM) genoemd, de droge maculaire degeneratie (droge vorm van LMD, in het Engels a€?dry ARMDa€? voor a€?age related macular degenerationa€?) en de natte vorm (LMD met subretinale neovascularisatie, in het Engels a€?wet ARMDa€?). De drusen veroorzaken oneffenheden in de macula, wat leidt tot waarnemen van vervormd beelden. Deze vlekken hebben de neiging om geleidelijk aan groter te worden, Hierdoor ontstaan er vlekken in het gezichtsveld.
Aan de hand van deze studie is gebleken dat personen die specifieke voedingssupplementen nemen,A  op de lange termijn minder leeftijdsgebonden maculopathie (LM) en droge macula degeneratie ontwikkelen.A  Dit betekent niet dat iedereen daarom deze in de apotheek verkrijgbare pillen (niet terugbetaald) moet gaan slikken. Alles wat goed is voor de bloedcirculatie heeft ook enige heilzame werkingA  om de natte vorm van maculadegeneratie te voorkomen. In de kankerbehandeling is men erin geslaagd om anti-VEGF te maken, waardoor de het ontwikkelen van eigen bloedvaten van bv. De frequentie van LM en LMD bij de hoogbejaarden is torenhoog (30% op de leeftijd van 75 jaar en neemt gestaag toe bij toenemende leeftijd). Dit is een bloedcirculatie, waarbij elk stukje netvlies maar door 1 enkel bloedvat van bloed wordt voorzien. De kans dat er zich verwikkelingen van suikerziekte voordoen is recht evenredig met het de waarde van het HbA1c.
Als er letsels van suikerziekte te vinden zijn op het netvlies dan spreekt men van diabetische retinopathie. Theoretisch kunnen deze nieuwe bloedvaten het zuurstoftekort ongedaan maken, maar deze nieuwe bloedvaten geven op vrij korte termijn aanleiding tot zware problemen. In principe hoeft dit geen probleem te zijn, ware het niet dat dit glasvocht vaak nog vastkleeft aan de buitenste delen van het netvlies en dus bij schokken en dergelijke met zijn gewicht kan gaan trekken op de periferie van het netvlies. Vermits de meeste netvliesloslatingen bovenaan optreden en het beeld in het oog op zijn kop is gezet, wordt dit gordijn onderaan waargenomen en zal dit gordijn op een paar dagen tijd verder naar boven opschuiven tot het zicht volledig verdwijnt .
Dit komt omdat de zwelling ervoor zorgt dat er vloeistof in de losse weefsels van de oogleden verzamelt.
Omdat de zenuw en de netvliescellen zo makkelijk te beschadigen zijn, is een snelle opsporing van glaucoom belangrijk zodat tijdig behandeld kan worden.
Heel belangrijk daarbij is, dat de stof al in ons lichaam zit en dat behandeling ermee daarom niet tot bijwerkingen leidt. Deze situatie kan je vergelijken met de projectie van een dia door middel van een diaprojector op een oneffen oppervlak zoals op eenA  laken waar plooien of oneffenheden in zitten, wat ook leidt tot vervormde beelden, die niet te corrigeren zijn door de projector scherp te stellen. Onze jeugd moet beseffen dat zij een zeer reA«le kans heeft om deze hoge leeftijden te halen en dat zij er goed zouden aan doen om het visueel normaal functioneren als bejaarde niet reeds van jongs af te ondermijnen. Dat is voor heel wat weefsels zoals huid en spieren niet het geval zijn, waar er overlappingen gebeuren.A  Eindcirculatie komt voor in essentiA«le organen zoals hart, nieren, hersenen en verder in de zenuwen en de ogen. Om te beginnen groeien deze nieuwe bloedvaten in het wilde weg, zowat als een struik op het netvlies.
Dit geeft aanleiding tot littekenvorming, waarbij de behandelde zones niet langer VEGF afscheiden en de abnormale nieuwe bloedvaten geleidelijk gaan verdwijnen.A  Meestal zal het zich door deze behandeling niet veranderen, waardoor sommige patiA«nten moeite hebben om te begrijpen waarvoor deze behandelingen nodig zijn. Hierbij kan het bloed wel de retinale slagaders inlopen, maar het stremt A in de bloedvaten van het netvlies, met uitgebreide bloedingen in het netvlies als gevolg. Vooral bij jongere mensen kan verhoogde oogdruk soms reeds na een 4-tal weken optreden, bij oudere mensen is deze evolutie doorgaans veel trager. Als er getrokken wordt op het netvlies, dan treedt er een mechanische stimulatie van de lichtgevoelige celletjes op, wat niet gevoeld wordt, maar wordt waargenomen als lichtflitsen. Zonder operatie zal een gedeeltelijke netvliesloslating op een paar dagen tijd evolueren naar een volledige netvliesloslating.
De aandoening treedt op in de lens, het geleiachtige, ovale orgaantje direct achter de pupil-opening.
Daarnaast kan ik u aanraden om onderstaand artikel over vitamine A te lezen, heel belangrijk voor droge ogen. Die hebben wel eens het verhaal gehoord van een vlokje in het oog of een stofje en denken daarom dat de klachten wel zullen overgaan. Zo ook kan je de vervormde beelden bij maculadegeneratie niet corrigeren door andere brilglazen. Deze vlekken hebben de neiging om geleidelijk aan naar het centrum van het netvlies toe uit te breiden.
Aan de hand van een classificatie, kan de oogarts nagaan of het innemen van deze pillen in uw specifiek geval zinvol is. Het is niet toevallig dat het precies deze organen zijn die bij de suikerpatiA«nt aangetast kunnen worden. Bij een waarde van 9, kan j ervan op aan dat er letsels op het netvlies zullen zijn op een termijn van 2 jaar.
Een verstopping kan ook in een slagadertje van het oog optreden, waarbij er geen bloed meer in het betreffende netvliesdeel komt, bijvoorbeeld door een klontertje of een cholesterolplaatje dat van ergens anders via de slagaders tot in het oog is gekomen. Vooral in het begin zal de patiA«nt dus nauwgezet moeten gevolgd worden aan de hand van fluorescentieangiografie en zal, als er neiging tot nieuwvaatvorming te bemerken is, overgegaan worden tot laserbehandeling. Deze lichtflitsen, ook fosfenen genoemd, worden vooral waargenomen in duistere omstandigheden en kunnen worden uitgelokt door abrupte bewegingen met het hoofd.


Daarom is een netvliesloslating steeds een spoed vereisende situatie, die met spoed een operatie vereist. Maar wel goed het artikel lezen, niet zomaar voedingsupplementen gaan kopen bij de winkel, alleen de produkten die ik in het artikel aanraad.
Hij stelt dan ook dat dit in de toekomst een immens probleem gaat worden, nu zoveel mensen zo enorm veel gebruik van kokosolie maken.
Uitzonderlijk kan LMD, en dan vooral de natte vorm ,op vroegere leeftijd voorkomen, vooral bij hogere graden van bijziendheid, na een zeer zware klop op het oog (als er een scheur in het vaatvlies is ontstaan) of bij uitzonderlijke afwijkingen zoals pseudoxanthoma elasticum.
Een klassieke test om deze vervorming na te gaan is de Amsler test zoals hieronder is weergegeven.A  U kan deze test en de gebruiksaanwijzing downloaden in PDF door hier te klikken. Van zodra de gele vlek, de fovea, wordt aangetast,A  daalt ook de gezichtsscherpte dramatisch. Aanvankelijk werd een intraveneuze inspuiting gegeven, maar later is gebleken dat het inspuiten van anti-VEGF in het oog veel efficiA«nter is. Deze negatieve invloed blijft een tijdje nazinderen, ook als men erin slaagt de diabetes beter te regelen.
De takken van deze a€?struikena€? van nieuwvaatvorming (neovascularisatie) zijn zeer broos en kunnen gemakkelijk afbreken, waarbij er via deze gebroken bloedvatvertakkingen zeer uitgebreide bloedingen in het oog kunnen optreden.
Het veroorzaakt ogenblikkelijk verlies aan functie van het betrokken netvliesgedeelte met een bleek netvliesdeel als gevolg.
Men zal steeds pogen deze operatie uit te voeren vooraleer ook het centrum van het netvlies los ligt.
De lichtstralen doorkruisen het glasvocht in het glasachtig lichaam en komen uiteindelijk terecht op het netvlies. Ook een tweede (bio-resonantie en natuurkundig )therapeut stelt aanslibbing door kokosolie vast en vertelt er zelf ook veel gebruik van gemaakt te hebben en er nu pas na ruim 100 behandelingen voor het eerst van af te zijn. Indien de test met beide ogen samen wordt gedaan, dan kan het gebeuren dat de vervorming niet opgemerkt wordt. A Op deze manier is een afdoende behandeling voor de natte maculadegeneratie ontstaan.A  Toch moet dit gerelativeerd worden. De suikerpatiA«nt moet beseffen dat hij er alle belang bij heeft om zijn suiker zo goed mogelijk te regelen. Het glasvocht biedt geen enkele weerstand aan deze bloedingen zodat dit aanleiding kan geven tot een situatie waarbij de ganse oogbol volgelopen is met bloed en dan is het licht uit, dan is er niets meer alleen, niets dan zwart.
Een operatie zal dit netvlies terug op zijn plaats brengen, maar het deel van het netvlies dat los ligt zal nooit meer even goed functioneren als voor de loslating.
Hier wacht een fijn netwerk van zenuwen de lichtprikkels op, om ze in een mum van tijd naar de visuele cortex te geleiden, het gedeelte van de hersenen dat zich achter in het hoofd bevindt. En dat is een jong persoon, maar op mijn leeftijd heb ik door de jaren heen wel heel wat meer van binnen gekregen via bounties, kokosbrood, koekjes en de overheerlijke kokosmakronen die mijn moeder vroeger iedere week bakte bijvoorbeeld.
Voor de toepassing van anti-VEGF was laserbehandeling, al dan niet met gebruik van fotosensibiliserend contrast, de enige behandelingsmogelijkheid. Kleinere bloedingen geven ook een wazig zicht met zwarte slierten, zoals slierten van algen in een vijver.
Bij een verstopping aan de kant van de adertjes, waarbij er bloedingen optreden, kan er soms nog wat recuperatie van de functie optreden; bij verstopping aan de slagaders, met een bleek bloedloos netvlies als gevolg is de kans op recuperatie zeer onwaarschijnlijk. Indien er door het gewicht van het glasvocht, dat nog vastgekleefd is aan de rand van het netvlies, te hard getrokken wordt, dan kan dit scheurtjes in het netvlies veroorzaken. Het verontrust me dat juist mensen die op voeding letten en zo gezond bezig willen zijn, grote hoeveelheden kokosolie tot zich nemen in de veronderstelling dat dit zo gezond is. Mensen met een gekende droge maculaire degeneratie wordt aangeraden om maandelijks deze eenvoudige test uit te voeren.
De droge maculaire degeneratie komt enkel voor bij bejaarden en kent een evolutie over meerdere jaren. Deze lasers hadden een thermisch effect en maakten ook dat deel van het netvlies kapot, datA  bestraald en of opgewarmd werd.A  Men kon hiermee hoogstens een proces stoppen.
Dit wil zeggen dat, alsA  een ontregeld suikermetabolisme aanleiding geeft tot ernstige defecten, de suikerpatiA«nt geen tweede kans krijgt om deze letsels ongedaan te maken. De verstopping kan een kleine tak treffen, maar kan ook de centrale tak van het netvlies treffen, waarbij het gehele netvlies van 1 oog is aangetast.
Indien ook de macula heeft losgelegen, dan zal het zicht op dit oog nooit meer zijn wat het is geweest.
Eigenlijk kijk je dus niet met je ogen, maar met je hersenen!Grijze staar en groene staarHet lijkt inderdaad zo te zijn, dat ouderdom de kans op het ontwikkelen van grijze staar, of cataract, vergroot. De waargenomen vervorming van de beelden (metamorfopsie) kan plots toenemen, wat erop kan duiden dat de LM overgaat in de natte vorm van LMD. Het komt wel meer voor dat patiA«nten door familiale omstandigheden of depressie of andere omstandigheden zeer onachtzaam omspringen met hun dieet, met op termijn alle gevolgen van dien. Een zwaardere inspanning kan, in aanwezigheid van nieuwvaatvorming, voldoende zijn om een massieve bloeding uit te lokken. Een dergelijk voorval is steeds een vingerwijzing.A  Het geeft aan dat de bloedvaten van de A patiA«nt in kwestie niet in goede staat verkeren. Indien deze scheurtjes door de oogarts herkend worden, dan zal hij deze omgeven met laserpunten.
In dit geval is een spoedige controle bij de oogarts aangewezen, (bij voorkeur binnen de week). Deze verbetering is te danken aan het verdwijnen door trombose van de abnormale bloedvaatjes. Indien deze bloedingen uitblijven, dan ontwikkelt zich geleidelijk aan ondersteunend bindweefsel rond de bloedvaten, die alleen maar aanleiding geven tot meer problemen. Deze laserpunten veroorzaken een littekenreactie, waardoor er verkleving ontstaat tussen de verschillende netvlieslagen. De lens bestaat uit een aantal over elkaar liggende, heldere, glasachtige laagjes, die in de loop der jaren steeds meer van hun plek schuiven en gaan verkleven en vervormen.
A Een verbetering betekent evenwel nog niet dat aangerichte schade ongedaan kan worden en dat het zicht volledig hersteld kan worden. Het ondersteunend bindweefselA  heeft steeds de neigingA  als een brug van 1 punt van het netvlies naar een ander punt te groeien en op termijn te gaan schrompelen, waardoor het netvlies kan losgetrokken worden. De bloeddruk dient te worden gecontroleerd en ook in het bloed moet nagegaan worden of er geen teken van bloedvatontsteking te vinden is.
Nieuwvaatvorming kan op fluorescentieangiografie gemakkelijk herkend worden,A  omdat de nieuwe bloedvaten andere kenmerken hebben dan de normale netvliesbloedvaten, vermits dein de bloedbaan A ingespoten fluoresceA?ne door de wand van de nieuwe abnormale bloedvaten gaat sijpelen, en niet door de wand van de normale netvliesbloedvaten. De lichtstralen vallen niet meer naar behoren recht het oog in, maar worden gebroken en vervormd voordat ze het netvlies bereiken.
Opvallend is dat reeds de eerste week de vervorming vermindert en dat ook het zicht vaak enkele lijntjes kan verbeteren. Dit proces van staarvorming verloopt meestal langzaam en het zicht wordt met de jaren steeds troebeler.
Gevallen die reeds langdurig zijn aangetast en waarbij het zicht zeer sterk verminderd is, komen voor deze behandeling niet in aanmerking. Glaucoom is eigenlijk een verzamelnaam van allerlei afwijkende omstandigheden in het oog, die leiden tot beschadiging of afsterven van de oogzenuw, met vernauwing van het blikveld tot gevolg.
Het zuurstoftekort blijft bestaan en geeft opnieuw aanleiding tot vorming van VEGF, waardoor het probleem meestal terugkomt. Om die reden worden doorgaans van bij aanvang 3 inspuitingen gegeven met een tussenpauze van 1 maand, en zijn doorgaans verder om de 4 maanden nieuwe inspuitingen vereist en dit jaar na jaar. In veel gevallen is een verhoogde druk in het oog inderdaad de oorzaak van het afknellen van het weefsel rond de oogzenuw, waardoor deze niet genoeg bloed, voeding en zuurstof krijgt. Toch worden er een aantal vragen gesteld met betrekking tot de kostprijs van dit soort behandelingen en met betrekking tot het effect ervan op lange termijn, waarover tot op heden nog slechts heel weinig gekend is. Om in aanmerking te komen voor een dergelijke behandeling moeten wel aan een aantal door het RIZIV bepaalde criteria voldaan worden.
Met het klimmen der jaren neemt de kans toe op verschuiving en verkleving van de laagjes in de lens, waardoor het beeld steeds troebeler wordt.
In de reguliere geneeskunde is de heersende opvatting dat er aan deze vorm van staar niets te doen is. Tijdens zoa€™n operatie wordt de aangedane lens in zijn geheel weggezogen en komt er een heldere kunstlens voor in de plaats.Ik kan me veel meer vinden in de opvattingen van dokter Bates. Volgens deze intelligente, andersdenkende oogarts uit het begin van de vorige eeuw, zijn eigenlijk bijna alle oogproblemen terug te voeren op een te hoge spierspanning in en om het oog.
Bates is ervan overtuigd dat het optreden van cataract te danken is aan het jarenlang rondlopen met verkeerde kijkgewoonten.
Als de druk op de lens altijd te hoogA is door een te grote spanning in de oogspieren, raken de glasachtige laagjes in de lens op den duur uit het lood en gaan verschuiven. Oefenen in ontspannen kijken is de sleutel.Opvattingen omtrent glaucoomAls het woord a€?glaucooma€? valt, geldt nog sterker dat men in de paniek schiet. Van deze aandoening wordt gedacht dat hij onomkeerbaar is en snel leidt tot onherstelbaar verlies van het zicht.
Maar hoewel het raadzaam is om voorzichtig te zijn met glaucoom en ervoor te zorgen dat een oogarts af en toe de oogdruk controleert, kun je zelf een heleboel stappen zetten op weg naar genezing op een natuurlijke manier. Want ook hier geldt volgens Bates dat in veel gevallen van glaucoom een te hoge spierspanning het probleem veroorzaakt.
Door een te hoge spanning vervormt het oog, waardoor vocht niet naar behoren kan worden afgevoerd en de druk oploopt. De oogzenuw komt dus in de knel door een verhoogde oogdruk, maar de verhoogde oogdruk ontstaat doordat het oog onder hoogspanning staat. Je kunt het heft in eigen handen nemen en klachten voorkomen en zelfs genezen.Wil jij van je oogklachten af?Door te blijven wandelen op de platgetreden paden zal de conditie van je ogen waarschijnlijk verder verslechteren.Wie hoch darf der wert bei diabetes 2 sein
Remedios caseros para la diabetes pdf
Type 2 diabetes and exercise program handouts
Type 2 diabetes medical id ios 8
Comments

  1. killer_girl

    About what meals are greatest to eat for weight reduction risk factor for consumers of the corporate.

    14.10.2014

  2. desepticon023

    That ladies usually are not are bran, oatmeal, maize, barley, buckwheat, cornmeal, pasta, macaroni, spaghetti.

    14.10.2014