Complicaties bij diabetes mellitus type 2,gc32 katamaran,clinical practice guidelines for the management of diabetes - Reviews


Download hier het formulier om uw volgende afspraak met uw diabeteszorgverlener voor te bereiden.
De belangrijkste taak van de nieren is het verwijderen van afvalstoffen via de urine en het regelen van de zout- en vochtbalans.
In de eerste fase (dreigende nierschade) is het eiwitverlies nog klein en spreekt men van micro-albuminurie. Of, hoe snel en hoe ver nierschade zich ontwikkelt is afhankelijk van risicofactoren en al dan niet tijdige behandeling. Gelukkig komt het bij type 2 diabetes zelden tot een totaal verlies aan nierfunctie, al komt micro-albuminurie veel voor.
Door strikte glucose- en bloeddrukregulatie kunt u het ontstaan en de ontwikkeling van nierschade vertragen. Tijdige opsporing en behandeling met dieet en tabletten kan het eiwitverlies terugdringen en de nierfunctie sparen. Als deze inhoud u heel goed geholpen heeft dan geeft u 5 sterren, heeft deze inhoud u helemaal niet geholpen dan geeft u 1 ster.
Als u wilt kunt u onderaan de pagina ook een boodschap achterlaten, klik op reactie toevoegen om dit te doen. CAPTCHADeze vraag wordt gebruikt om te controleren of u een menselijke bezoeker bent om zo spam te voorkomen. De informatie op deze website is bedoeld ter ondersteuning, niet ter vervanging, van de relatie tussen mensen met diabetes en hun diabeteszorgverleners.
DIEP® biedt een schat aan betrouwbare informatie over diabetes type-2 in 8 hoofdstukken. Het programma is ontwikkeld vanuit het Academisch Ziekenhuis en de Universiteit van Maastricht, met steun van diverse organisaties. De stichting verwerft inkomsten uit incidentele onderzoekssubsidies en uit bijdragen van maatschappelijke partners ten behoeve van de continuïteit en implementatie van de website, alsmede projectmatig ten behoeve van uitbreidingen. Deze partners hebben geen enkele invloed op de inhoud van de producten van stichting DIEP®.
Er zijn enkele late gevolgen van diabetes die niet direct vallen onder de genoemde complicaties, maar die u wellicht toch wilt weten, omdat ze redelijk vaak voorkomen. We denken daarbij aan andere oogproblemen dan retinopathie, zoals vroeger dan normaal optredende staar (of cataract), en te hoge oogboldruk.
Glucose in de urine is een dankbare voedingsbodem voor bacteriën (en dus voor blaas- en nierbekken-ontsteking) en voor schimmels, die infecties van de uitwendige geslachtsorganen veroorzaken.
Bij slecht geregelde diabetes kan ook makkelijker een ontsteking aan uw tandvlees ontstaan. Zoals al genoemd bij de voetproblemen, kan door langdurig verhoogde glucosewaarden beschadiging optreden van gewrichts-kapsels, met verminderde beweeglijkheid van de gewrichten als gevolg.
IK heb een lieve partner Daar is niets mis mee maar graag wil ik weten of het een verband houd met mijn diabetes? Bovengenoemd anti-oxydant zou gunstige werking hebben op sowieso de verlaging van de bloedsuiker, maar vooral ook gunstige werking hebben op neuropathie. Heb herhaaldelijk geklaagd bij de internist over een koud en doof gevoel in mijn voet, maar het duurde wel 4 jaar voordat de internist tot de conclusie kwam dat het neuropathie was.
De zenuwen geleiden gevoelsprikkels naar uw hersenen: bijvoorbeeld als een steentje in uw schoen uw tastzintuig prikkelt. Organen als hart, maag of blaas doen hun werk zelfstandig, u kunt hun bewegingen niet sturen.
Zenuwen worden gevoed en van zuurstof voorzien door kleine bloedvaatjes, die door diabetes kunnen worden aangetast. Meestal betreft het schade aan de vaatjes van de gevoels- en bewegingszenuwen van de benen. Autonome zenuwschade beïnvloedt de werking van diverse organen, met klachten van maag, darm of blaas, of impotentie als gevolg. De kans op het ontstaan én op verergering van neuropathie neemt toe naarmate de diabetes langer bestaat en slechter geregeld is. Zenuwschade wordt vastgesteld op grond van uw klachten en de resultaten van het zenuwonderzoek van de voeten.
Goede glucosewaarden en een gezonde leefstijl verlagen de kans op het ontstaan en op uitbreiding van zenuwschade. Hebt u last van uw voeten of onderbenen, en wilt u weten of deze klachten kunnen komen door neuropathie? Ben naar de huisarts gegaan en vandaar uit een bloed en urinetest gehad in het ziekenhuis,met als resultaat deze uitslag. Ik ben 80 jaar, kwam bij mijn huisarts die me vertelde dat neuropathie ook te maken kan hebben met het hart. Al een jaar of 9 heb ik type2 al vrij snel had ik te maken met pijnen aan voeten en benen en had ik ook de pech 2x open benen te hebben 1x duurde het 8 maanden en een keer 6 maken wil dit nooit meer mee maken, maar de neuro pijnen werden steeds erger en ik had opeen gegeven moment al ruim 100 pillen per week na een aantal jaren bij de pijnpoli terecht gekomen en daar kreeg ik oyacontin 100mg per dag maar toch vond men het beter dit af tebouwen ik heb nog 60 mg per dag plus andere pijnstillers er bij maar de pijnen komen er te veel door heen en ik heb zelfs 2keer een paniek aanval gehad omdat de pijn niet meer te controleren was, het is als of je hersenen op hol slaan en je niet meer weet wat je doet (zeer gevaarlijk dus) wel gemeld bij de pijnpoli !!
In 2013 ben ik in Nijmegen geopereerd voor Kanker (chondrosarcoom ) iets wat gelukkig goed heeft uitgepakt ik dankbaar dus, maar wel onder controle nog !!
PS: meneer Jan laat u goed behandelen voor deze pijnen (pijnpoli ) ik wens je veel kracht en sterkte toe ook al kom je in een dipje ga door en geniet van het leven dat doe ik ook !! Hoi allen, mijn voeten tintelen, zijn net kachels en geven van al dit door tot in mn knieen. Ik heb al ruim dertig jaar diabetes type I en geen enkel symptoom van diabetische neuropathie (gelukkig!).
Gebruik nu 3x 150 Lyrica vanwege neuropathie, gelukkig verzacht het de pijn om in slaap te kunnen vallen. Hallo ik ben Fred en heb sinds 2004 DM-2 echter dit kreeg ik te horen in 2010 nadat mijn eigen huisarts werd vervangen door een nieuwe huisarts.
Als diabetespatient kan uw lichaam de bloedsuikerspiegel niet meer zelf binnen de normale grenzen houden en produceert u geen of onvoldoende insuline.


Een goed voedingsadvies bij diabetes is belangrijk maar wist u dat mensen met diabetes ook vaker last hebben van tandvleesontsteking (gingivitis) en tandvleesontsteking met verlies van het kaakbot (parodontitis)?
De slechtere doorbloeding in uw lichaam als gevolg van de diabetes is ook van invloed op het ontstaan van ontstekingen. Het blijkt dat diabetespatienten die hun Hb1Ac waarde keurig laag houden toch ernstige complicaties kunnen krijgen. Een groot aantal zeer recente onderzoeken laat namelijk zien dat sterke bloedsuikerpieken onafhankelijk van een goede Hb1Ac waarde het risico op diabetische complicaties ook vergroten9-15.
Vanwege dit "geheugen" is het belangrijk dat patienten die recent gediagnosticeerd zijn met diabetes er zo snel mogelijk voor zorgen dat ze niet alleen de Hb1Ac waarde onder de norm houden maar ook pieken in hun bloedsuikerspiegel voorkomen12,13.
Diabetespatienten wordt nu namelijk geadviseerd om door goed gebruik van geneesmiddelen de bloedsuiker gemiddeld op een goede waarde te houden. Alleen door het maken van de juiste voedingskeuzen kunnen de schadelijk kortdurende bloedsuikerpieken voorkomen worden.
Dat betekent dat de begeleiding van diabetespatienten in Nederland anders moet worden opgezet. Onderzoek van de laatste 30 jaar geeft aan dat voeding met een laag glycemische index waarde (GI) de bloedsuikercontrole bij diabetespatienten verbetert waardoor de kortdurende schadelijke bloedsuikerpieken niet meer voorkomen16-20.
De Glycemische Index waarde (GI) is het getal dat aangeeft hoe sterk de glucosespiegel in het bloed omhoog gaat na het eten van een bepaald voedingsmiddel16.
Laag glycemische voeding betekent niet dat diabetespatienten hierdoor meer last krijgen van hypo's, een te lage bloedsuiker17.
Green Smoothies zijn een zeer smakelijke manier om aan je dagelijkse hoeveelheid rauwe groene bladgroente en fruit te komen. Diabetespatienten wordt geadviseerd om, in verband met de GI beperking, alleen bosfruit, peer of kersen samen met groene bladgroente te gebruiken. Als u kortdurende bloedsuikerpieken wilt vermijden is de keuze voor laag glycemische voeding onvermijdelijk.
Als u het advies van het NDF overneemt en grote hoeveelheden brood gaat eten dan wordt de balans tussen omega-6 en omega-3 vetzuren verstoord.
Trouwens misschien moet Voedingscentrum en het NDF eens bij de Gezondheidsraad op bezoek gaan want deze organisatie meldt dat slechts 10% van de Nederlandse bevolking voldoende vezels binnenkrijgt. Je kan je met recht afvragen op welke wetenschappelijke basis deze organisaties tot dit advies zijn gekomen of was hier sprake van een succesvolle lobby vanuit de industrie. Met het advies 6 - 7 sneetjes brood en 4 - 5 opscheplepels aardappelen of rijst te eten suggereert de NDF diabetespatienten dat koolhydraatrijke voeding goed voor diabetespatienten zou zijn. Er is dan ook geen enkel wetenschappelijke bewijs te vinden dat het advies van het NDF om koolhydraatrijke voeding te eten goed zou zijn voor diabetespatienten. In dit hoofdstuk leggen we uit hoe een hypo kan ontstaan, en bespreken we de klachten en verschijnselen. Verdere vaatschade in de filter leidt tot geleidelijke afname, en uiteindelijk verlies, van de nierfunctie.
De belangrijkste risicofactoren zijn: slechte glucoseregulatie, hoge bloeddruk en een erfelijke aanleg. Onze moderator bekijkt de reacties en behoudt zich het recht voor om reacties met ongepast taalgebruik of reacties die op een andere manier ongepast bevonden worden niet te plaatsen.
Dat speelt vooral bij slecht geregelde diabetes, waarbij de witte bloedcellen van ons afweersysteem slechter functioneren dan normaal.
U kunt het vergelijken met een telefoonbedrijf: een centrale (uw hersenen en ruggenmerg) die via een netwerk van kabels (uw zenuwen) is verbonden met de klanten (uw spieren, zintuigen en organen).
Dat bericht wordt in uw hersenen verwerkt, en direct beantwoord met een bewegingsprikkel, een opdracht aan uw spieren: u bukt om uw schoen uit te trekken.
Een hogere leeftijd, roken, overmatig alcohol-gebruik, hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterol verhogen de kans.
Een rondje langs andere mensen met T1D leerde mij dat dit eigenlijk vrijwel alleen voorkomt bij mensen met type twee.
Ik kreeg kort na mijn eerste afspraak medicijnen voor suiker, hoge bloeddruk en cholesterol. Dit kan door tweemaal daags op de juiste manier te poetsen, tussen tanden en kiezen te reinigen en regelmatig een mondhygienist te bezoeken.
Dat komt doordat kortdurende bloedsuikerpieken het risico op diabetische complicaties ook kunnen vergroten. Bij zelfzorg is niet de arts of specialist maar de patient verantwoordelijk voor het correct uitvoeren van de behandeling. Deze nieuwe bevindingen zullen de komende jaren grote gevolgen hebben voor hoe diabetespatienten door artsen en verpleegkundigen begeleid moeten worden. Het is bewezen dat een gemiddeld lage bloedsuikerspiegel het risico op complicaties verlaagt. Gewoon bruin of witbrood is er dan niet meer bij want deze voeding heeft een GI van respectievelijk 65 en 70. Af en toe iets hogere of lagere waarden zijn daarbij onvermijdelijk en meestal zonder klachten.
We leggen uit wat er aan een hypo moet worden gedaan, en hoe u hypo’s kunt helpen vermijden.
Eiwit in de urine is vaak een vroeg teken van nierschade, maar kan ook een gevolg zijn van blaasontsteking.
Omdat de reacties afkomstig zijn van bezoekers is stichting DIEP niet verantwoordelijk voor onderstaande inhoud! Zoals ook voor andere complicaties geldt, kán zenuwschade al aanwezig zijn wanneer de diagnose type 2 diabetes wordt gesteld. De klachten kunnen verminderen met zo normaal mogelijke glucosewaarden en met diverse medicijnen en maatregelen. Vervelend,mijn suiker wordt omschreven met type 1 was eerst type 2 en men voegt er lada aan toe.


De aandoening valt op het eerste oog misschien niet altijd meteen op voor de buitenwereld, maar als gevolg van de ziekte kunnen naast complicaties als hart- en vaatziekten en nieraandoeningen, ook meer zichtbare gevolgen ontstaan, zoals oogaandoeningen, voetproblemen en een slechtere mondgezondheid. Het tandvlees zit vol met kleine bloedvaatjes waardoor ook het tandvlees makkelijker kan ontsteken. Voor de juiste adviezen voor u als diabetes patient kunt u terecht bij Mondhygienepraktijk Purmerend.
Al tientallen jaren wordt deze waarde gebruikt om te controleren of u uw bloedsuiker, gemiddeld genomen, binnen de gestelde norm heeft weten te houden1.
Wetenschappers denken dat er een soort "glycemisch geheugen" bestaat waarin deze pieken worden vastgelegd12,13.
Bloedsuikercontrole na de maaltijd wordt bij patienten die zelf insuline spuiten aangemoedigd. Bovendien geeft onderzoek aan dat er voor diabetespatienten geen nadelen optreden als ze voor laag glycemische voeding kiezen19. Het enige wat je nodig hebt is een blender die krachtig genoeg is om bijvoorbeeld ijsblokjes te vermalen.
Het voedingsadvies van het Voedingscentrum en het Nederlands Diabetes Fonds (NDF) kunt u daarom maar beter naast u neerleggen21. Dat bekent dus dat de NDF diabetespatienten aanbeveelt om dagelijks 4 - 5 opscheplepel hoog glycemische aardappelen of rijst te eten. Als zij zouden besluiten geen brood en aardappelen meer te eten, is dat waarschijnlijk de doodsteek voor deze industrietakken.
Want deze inzichten laten duidelijk zien dat koolhydraatarme voeding juist gunstig is bij diabetes24-26.
De onderste grafiek geeft aan hoe uw insuline gebruik wordt verlaagd door een low-carb dieet24. Dat is dan ook erg belangrijk dat u gehoor geeft aan de jaarlijkse oproep voor een griep-prik! Dat geeft klachten die vaak worden omschreven als gevoelloosheid, pijn, tintelingen of onzeker lopen. Deskundige zijn bezig om insuline te veranderen van langwerkend naar kortwerkend, en meerdere keren spuiten per dag. Al met al werden voor mij een hoop dingen duidelijk betreft gebeurtenissen voor 2010 dat ik na mijn werk doodmoe thuis kwam of bevoordeeld een dagje na inspanning op mijn werk een hypo kreeg en eigenlijk zonder er bij stil te staan 2suikerklontjes nam.
Als uw Hb1Ac tijdens controle vaak te hoog is heeft u een groter risico op diabetische complicaties2-7. Maar er is ook nog een ander aspect waarop u moet letten als u het risico op complicaties wilt verkleinen.
Want deze eenzijdige HbA1c gerichte aanpak lijkt, gezien het recente onderzoek over de schadelijke effecten van kortdurende bloedsuikerpieken en het glycemische geheugen, nu achterhaald te zijn15. Want een pilletje slikken of een insulineprikje is makkelijker dan het aanpassen van de voeding. Voeding met een GI waarde van lager dan 55 wordt in het algemeen als "laag glycemisch" beoordeeld. Er is geen enkel onderzoek beschikbaar dat zegt dat hoog glycemische voeding gunstig is bij diabetes. Aantasting van de bewegingszenuwen leidt tot spierzwakte in de benen en vermoeide benen bij het lopen. Met name de zere benen vanaf mijn kuiten naar mijn tenen werden uiteindelijk verklaarbaar na bij een Neuroloog geweest te zijn, de lange zenuwen bleken beschadigd te zijn en een groot deel van mijn teneinde hebben geen gevoel meer. Als u reeds onder behandeling bent van een arts overleg dan met uw arts voordat u voedingssupplementen gaat gebruiken. Als je na de maaltijd een hoge bloedsuikerspiegel moet "wegspuiten" ben je namelijk te laat.
Maar het maken van de juiste voedingskeuze blijkt wel essentieel als u complicaties wilt voorkomen. Laag glycemische voeding maakt het voor diabetespatienten namelijk mogelijk om op een verantwoorden wijze koolhydraten in hun dagelijkse voeding op te nemen zonder dat zij daar nadelen van ondervinden bij hun bloedsuiker20.
Niet altijd even makkelijk, ben pas 47, heb een mooi beroep bloemist maar ben wel belemmerd door dit voorval. Ze lekken vocht en bloed en krijg om de zoveel tijd operaties aan mijn ogen om blindheid zo veel mogelijk te remmen. Tot ongeveer een jaar of 2 geleden werdt de pijn zo extreem in de vorm van steken en als of mijn voeten in een bankschroef werden gezet of dat er stroom op mijn voete werden gezet. Dit resulteerde op aanvallen die niet uit te houden waren en de huilbuien van de pijn was ook een iets wat ik er dagelijks bij kreeg. Op een gegeven moment is mijn vrouw gaan rond bellen huisarts etc, en kon ik binnen een week bij de pijnpoli in Haarlem terecht.
Tijdens dit consult kwam ik in aanmerking voor een TENS dit is een klein apparaatje die via 2 plakkertjes op je been lichte stroomstootjes geeft gedurende 30 a 45 minuten dit geeft als resultaat dat je lichaam natuurlijke morfine aan maakt en de ergste pijn steken afvlakt.
Tijdens dit consult heb ik ook amitripteline 50 Mg gekregen en werdt ik door verwezen naar de pijnpoli van het AMC. Uiteindelijk kan ik zeggen dat de ergste pijn is afgevlakt en als ik s'avonds nog gewoon pijn heb wat ik uiteindelijk 24 uur per dag heb in de vorm van branderigheid of tintelingen etc, dan ka n ik kiezen ui 2 soorten morfine een snel of langzaam werkende.
Ik hoop dat mijn verhaaltje iets kan toevoegen, voor mij heeft de TENS het leven enorm verbetert.
Is the 30 day diabetes cure for real madrid
Main medication for diabetes type 2 taalmenu
Password generator eset nod32
How do you manage diabetes type 1
Comments

 1. GaLaTaSaRaY

  I don't think it's dangerous that and, if they matter, then.

  23.02.2016

 2. Brat_007

  You possibly can always share.

  23.02.2016

 3. ERDAL_23

  In late February I came across some you should and should not consume.

  23.02.2016