Shipping container to africa from canada 2014,sea container home wa rentals,water tank prices dubai 5* - New On 2016

admin | Category: Shipping Storage Containers | 30.09.2013
South Africa's Citiq Property Developers are ushering in a new era of innovative student housing with abandoned properties and repurposed materials.
According to official data, about half of South African undergraduate students drop out of school without a degree. Citiq is hoping to reduce that number by providing secure, comfortable and afffordable housing for local students. Not only is the project an eye-catching feat of innovative urban design, Mill Junction was built with the young residents’ specific living budgets in mind. Please note that gratuitous links to your site are viewed as spam and may result in removed comments.
Mill Junction, their most recent project located in Johannesburg, was constructed out of two former grain silos topped with four floors of colorful shipping containers. The Mill Junction Project, which can accomodate up to 400 students from surrounding universities, is equipped with communal kitchens, free wifi, study areas, a gym and various recreation rooms.


Accordingly, offering energy-efficient and affordable accommodation was paramount to the design.
This approach coupled with an educational programme on being “earthwise” has achieved savings of up to 30% on the costs of water and electricity consumed. In fact, their first shipping container development, SixtyOne on Countesses in Windsor, Johannesburg was the first of its kind to be built in the country and rented out in two days. The complex is the second of its kind in the city, and it offers hundreds of local university students quality, reasonably-priced living quarters. The colorful rooftop has incredible views of the city and is covered in astro-turf, making it an inviting social area for the students and guests. In addition to giving the shipping containers and abandoned silos new purpose, the apartments have a number of energy-conserving features.


In order to adapt the shipping containers to the project, windows and external doors were cut out and installed with the same double glazing as the rest of the building’s windows and doors. The entire building is equipped with efficient lighting features such as motion-sensor lighting.
These features are estimated to reduce energy consumption by 50 percent compared to that of a a conventional building and as such, provide long term savings for students living at Mill Junction.




Storage boxes plastic divided quote
Container accommodation holland


Comments »

  1. | Kitten — 30.09.2013 at 16:51:15 For these reasons, finding alternatives.
  2. | ANAR_666 — 30.09.2013 at 16:41:33 Due to their high throughout the United States you will either be putting.
  3. | E_L_I_F — 30.09.2013 at 23:11:58 Availability, and discounts for this.